fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Bommelerwaardse Ribeye Roast met gepofte aardappelen en spruitjes van de BBQ

Bommelerwaardse Ribeye Roast met gepofte aardappelen en spruitjes van de BBQ

Kerst staat weer voor de deur. Een tijd van gezelligheid en vooral van lekker eten. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun weer een lekker recept gemaakt. Grillfun aan het woord:

Hoe kan ik mijn Kerstbestelling terug winnen?

Dat is eigenlijk heel simpel! Je bestelt gewoon zoals je gewend bent bij ons, maar dan voor 16 december, én je schrijft je in op onze nieuwsbrief. Ook als je nu al bestelt, kun je kiezen voor 's avonds bezorgen, of ophalen, tot en met 23 december. Samengevat:

  • Doe je bestelling voor 16-12
  • Kies bezorgen/ ophalen ergens tussen 17 - 23 december, dan weten wij dat de bestelling voor Kerst is
  • Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Door in te schrijven geeft u ons toestemming u per email op de hoogte te houden van aanbiedingen, nieuwe recepten en leuk nieuws. U kunt zich ten alle tijden weer uitschrijven.

Een mooi stuk vlees serveren met kerst willen wij allemaal en zeker wanneer je het kunt maken zonder al teveel stress. Daarom heb ik bij dit recept ook gekozen voor een eenvoudige bereiding zonder al te veel complexe smaken. Het hoeft niet altijd heel complex te zijn zolang het vlees van een goede kwaliteit is. Dat maakt koken ook zo leuk je kunt het zo complex maken als je zelf wilt. Maar met de feestdagen wil je natuurlijk groot uitpakken en dat levert ook veel stress op bij sommige mensen. Ik weet nog goed dat ik vroeger er altijd een bende van maakte in de keuken, omdat ik een 6 gangen dinner wilde serveren voor iedereen. Lekker complex met mooie producten en uren in de keuken en dan hebben we het nog niet gehad over de voorbereiding. Tegenwoordig lekker de barbecue aan geen stress omdat iedereen lekker binnen zit en de keuken blijft mooi schoon en niet te moeilijk. Met goede voorbereiding kom je al een heel eind. 

Je kunt het gerecht mooi afmaken met gepofte aardappelen en heerlijke spruiten met walnoten wat natuurlijk perfect past bij de tijd van het jaar. Hoe gaaf is het om een groot stuk vlees aan te snijden en al je gasten kijken hoe het is geworden. Serveer er een mooie Merlot bij en je gasten zullen versteld staan van dit mooie gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

bommelerwaardse ribeye roast met gepofte aardappelen en spruitjes van de bbq devleesboerderij grillfun

Ingrediënten gepofte aardappelen

  • 8 vastkokende aardappelen
  • 225 ml crème fraîche
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • verse bieslook
  • 4 bosuien
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 2 theelepels mosterd
  • versgemalen peper

Ingrediënten spruiten met walnoten

  • 400 gram kleine spruiten
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 walnoten
  • versgemalen peper

Voorbereiding marinade Bommelerwaardse Ribeye Roast

  1. Haal ongeveer een uur voordat het vlees op de barbecue gaat het vlees uit de koeling.
  2. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
  3. Snijd de rozemarijn en tijm fijn, en strooi deze samen met de knoflook uit op een snijplank samen met zout en versgemalen peper. Verdeel het zo dat je genoeg ruimte hebt voor beide zijden van de ribeye.
  4. Neem de ribeye roast en leg deze op het kruidenmengsel en draai hem daarna op het andere gedeelte. Op deze manier krijg je een gelijke verdeling van de kruiden over de hele ribeye roast.
  5. Borstel de aardappelen schoon en strijk ze in met olijfolie en wikkel ze in aluminiumfolie.
  6. Snijd de bosuien en de bieslook in ringen. 
  7. Zet een pan op het vuur en bak de gerookte spekblokjes tot ze krokant zijn en zet apart zodat ze kunnen afkoelen.
  8. Meng in een kom de crème fraish samen met de spekblokjes, bosui, geraspte kaas en de mosterd. Proef het mengsel en breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper.
  9. Was de spruiten en zet een kruisje in de stronk met een mes om de bereidingstijd in te verkorten. 
  10. Pel de ui en snijd deze door de helft en vervolgens in halve ringen.
  11. Hak de walnoten in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn.

bbq bommelerwaardse ribeye roast met gepofte aardappelen en spruitjes devleesboerderij grillfun

Bereiding gepofte aardappelen en spruiten

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuurzones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
  2. Leg de aardappelen in folie op de barbecue boven het indirecte gedeelte. Ik kook ze nooit voor waardoor de bereidingstijd op de barbecue een stuk langer is. Ik hou altijd rond de 45 minuten aan afhankelijk van de dikte van de aardappelen.
  3. Zet een skillet boven het directe gedeelte van de barbecue en bak de spekjes ongeveer vijf minuten zodat ze nog niet knapperig zijn.
  4. Voeg vervolgens de uien en de knoflook toe en verplaats de skillet naar het indirecte gedeelte.
  5. Wanneer de uien beginnen te verkleuren kun je de spruiten toevoegen en alles goed door elkaar roeren. Roer regelmatig door de spruiten. De bereiding van de spruiten duurt ongeveer 15 minuten voordat ze gaar zijn. 
  6. Voeg als laatste nog even de walnoten toe en breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper.
  7. Controleer of de gepofte aardappelen gaar zijn en snijd ze aan de bovenzijde in en breek ze open met een theelepel.
  8. Vul de gepofte aardappelen met het crème fraish mengsel en sluit nog even de deksel voor 5 minuten.
  9. Serveer de gepofte aardappelen met een beetje buislook erover samen met de spruiten en de ribeye roast.

bbq bommelerwaardse ribeye roast met gepofte aardappelen en spruitjes van de bbq devleesboerderij grillfun

Bereiding Bommelerwaardse Ribeye Roast op de BBQ

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een indirecte zone met een keteltemperatuur van rond de 150 graden en voeg eventueel rookhout toe.
  2. Leg de ribeye roast op het barbecuerooster boven het indirecte gedeelte en voorzie het vlees van een kerntemperatuurmeter.
  3. Sluit vervolgens de deksel van de barbecue en zorg dat de temperatuur rond de 150 graden blijft door de luchttoevoer te regelen.
  4. Wacht tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 46 graden. Wanneer de kerntemperatuur rond de 40 graden ligt kun je alvast een brikettenstarter voor de helft vullen met kolen. Dit om de ribeye nog even af te grillen boven hete kolen.
  5. Haal het vlees van de barbecue en verplaats de kolenmandjes naar het midden van de barbecue. Vul de kolenmandjes met de hete kolen en laat de sear grate even op temperatuur komen. 
  6. Leg het vlees nu boven het directe gedeelte van de barbecue en sluit de deksel voor ongeveer 2 minuten. Draai het vlees om en grill deze zijde nogmaals 2 minuten. 
  7. Haal het vlees van de barbecue en laat deze voor ongeveer 10 minuten rusten onder een theedoek. 

Serveer alle gerechten op een mooie grote houten plank, of in schaaltjes en snijd het vlees pas aan op tafel. 

Succes met het maken, groetjes Grillfun.

 

 

 

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.