Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Iberico varkensvlees

Spaans temperament

De meestal grijze Iberico varkens worden nu veelal gehouden in een Spaanse streek in het Zuiden dicht bij de grens van Portugal. Oorspronkelijk komt het ras van een schiereiland in het Middellandse zeegebied.

Unieke smaak door het eten van eikels

De unieke smaak van de Iberico varkens komt van eikels. In het droge, heuvelachtige bosgebied dat zo typisch is voor het zuidwesten van Spanje groeien een scala aan soorten eikelbomen. Iedere herfst (montanero) valt de grond vol met rijpe eikels en deze vinden de varkens heerlijk. Ze mesten zichzelf ieder jaar helemaal vet en laten dan hun normale voeding; gras, paddestoelen en wilde kruiden, links liggen.

Mooi vet

Het vetmesten aan eikels zorgt voor een hoog gehalte aan onverzadigd vetten in het Iberico vlees. Dat is dus gezond voor ons. Tevens kunnen de Iberico varkens veel vet opslaan in hun spierweefsel en vet geeft bij het bereiden veel smaak af.

Bekend door de ham, maar waanzinnig vers

De meeste mensen zullen het ras kennen van de veelal als tapa gegeten 'Jambon Iberico Pata negra', een droge ham en spaanse lekkernij. Maar het vlees is ook een fantastisch versproduct.

Bekijk ons assortiment Iberico producten, waaronder: