Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Online spareribs kopen

Online spareribs kopen bij DeVleesboerderij.nl

Ooit waren spareribs afval vlees, maar nu is het één van DE stukken vlees waar Nederland gek op is! Er zijn inmiddels misschien wel meer recepten voor spareribs dan voor een gehaktbal ;-) Logisch ook, want je kunt er zo veel kanten mee op qua smaak en bereiding. Wil jij de stickey, val van het bot, met een bite, pittig, zoet, van de smoker, of uit de oven? Wij hebben ook wel zo onze voorkeuren! Maar iedereen is het in ieder geval over één ding eens en dat is dat het allemaal begint bij een goed stuk vlees met echte smaak. Daarvoor zit je hier goed!

  1. Echte pure smaak
  2. Dik bevleesd
  3. Groot assortiment

Varkensvlees spareribs

Het meest bekend zijn varkensvlees spareribs. Wij hebben ribben van Iberico en Brabantse varkens. Allemaal geweldig vlees, maar er zit zeker wel verschil tussen en het is daarom zeker de moeite waard om ze allemaal eens te proberen. Zelf nemen wij bij een BBQ+ meestal een stukje Iberico... ongekende smaak. Wanneer je in Nederland over spareribs praat heb je het over de ribben met de ronding in de botten, maar buikribben of platte ribben zijn ook hele mooie stukken vlees die weer populairder zijn in Amerika.

Ons assortiment varkens spareribs:

Marineren, voorgaren en portioneren

Al ons vlees kun je direct laten marineren in heerlijke smaken zonder E-nummers zoals: Bistro rood, Japanse kipkruiden, Knoflook en Argentina.
Je kunt de spareribs ook voorgegaard bestellen. Wij bereiden onze spareribs langzaam op lage temperatuur in een stoom oven, wat maakt dat de ribben botermals zijn! U kunt zelfs aangeven hoe u de stukken wilt portioneren. Kunnen ze zo direct gemarineerd de BBQ op.

Runder spareribs

Niet zo bekend, maar zeker wel een aanrader! Voor het bereiden van beef ribs heb je veel tijd nodig. De beloning zit hem dus niet alleen in het resultaat, maar ook in de uitdaging... al hebben wij meer met het resultaat ;-) Wij hebben deze voor je:

Spareribs of Babyback ribs?

In Nederland is dit hezetlfde. De ribben met de ronding in de botten zijn voor ons wat je verwacht wanneer je spareribs besteld. In Amerika moet je dan specifiek Baby Back ribs bestellen, anders krijg je waarschijnlijk Buikribben. Die zijn in NL weer minder bekend, maar worden gebruikt bij KCBS wedstrijden en winnen daarom aan populariteit. Baby Back ribs zijn in Nederland meer populair omdat ze malser en minder vet zijn. Baby Back ribs worden uit de Lende gesneden en die zit dichter bij de rug. De buikribben zitten meer bij het spek 

St. Louis cut ribs

De typerende rechthoekige platte St. Louis style cuts zijn Buikribben waarvan het kraakbeen is verwijderd zodat je alleen vlees en botten overhoudt. Om de mooie typerende rechthoek te krijgen wordt er ook wel wat vlees en bot weggeknipt. Buikribben zijn wat vetter dan Baby Back ribs, hebben wat meer bite en zijn dikker bevleesd. Buikribben worden uit de buik gesneden en zitten dicht bij het buikspek.