Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Belgisch blauwe kalfsvlees

Vacht met een blauwe schijn

De Belgisch blauwe koe, ookwel Belgische dikbil genoemd, is een Belgisch ras dat zijn naam dankt aan zijn egaal witte vacht met een blauwe schijn. Het is een echt vleesdier; dikbilrunderen groot en gespierd.

Fijne, zachte textuur

Het is kalfsvlees is feilloos traceerbaar en mals en sappig. Het vochtgehalte is door de voeding niet te hoog en het vlees schroeit daarom makkelijk dicht. Dat is ook nodig, want het vlees is niet gemarmeerd en bevat doorgaans 5% vet. De officiële leeftijd voor vlees van kalveren is 8 tot 12 maanden.

Gezondste rundvlees ter wereld

Het vlees van de Belgische blauwe bevat gemiddeld 5 % vet, dat is 2 tot 3 keer minder dan vleesvan de meeste andere rassen. De vetsamenstelling bestaat uit een goede verhouding tussen de vetzuren, met name onverzadigde vetzuren, en is daarom gunstig voor de gezondheid. Het vlees wordt mede daarom door medici en diëtisten aangeraden. Het bevat minder cholesterol dan kippevlees! Namelijk +/- 45 mg / 100g en kippenvlees +/- 62 mg / 100g.

Bekijk ons assortiment Belgisch blauwe kalfsvlees producten, waaronder:

 

 


    Bavette
    Prime rib ofwel Côte de Boeuf
    Hamburger
    Jodenhaas
    Sucadelappen
    Tomahawk steak

 Houdt u van steaks, stoven en braden, maar bent u de ge-eikte cuts nu wel een beetje zat? Bekijk dan ons assortiment eens door Amerikaanse ogen bij Steaks & Cuts!
Delen:
Plaats reactie

Naam

Titel

Commentaar

Beveiligingscode
Vernieuwen

Verstuur