Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Champignon & sjalot gevulde Parelhoen met spek

images/Content/Recepten/Champignon-sjalot-gevulde-Parelhoen-met-spek/header-gevulde-parelhoen-devleesboerderij.jpg

Parelhoen klinkt lekker op een Kerstmenu nietwaar? Het smaakt nog beter ;-) Grillfun legt uit hoe hij een favorietje van het gezin upgrade naar een prachtige Kerstgerecht! Grillfun aan het woord:

Normaal vul ik graag kipfilet met een mengsel van champignons en stop het in een jasje van bacon. Voor de feestdagen wil je natuurlijk iets speciaals serveren en kwam op het recept met gevulde parelhoen met bacon.
De combinatie is echt een winnaar en zeker de moeite om te maken tijdens de feestdagen. Je kunt het zelfs serveren met een salade als bijvoorbeeld een tussen gerecht. Het is weer een mooi eenvoudig gerecht geworden wat je ruim vooraf kunt voorbereiden.

Ingrediënten voor de gevulde Parelhoen

  • 4 parelhoenfilets
  • 2 pakjes ontbijtspek
  • 125 g kastanjechampignons
  • verse tijm en rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • versgemalen peper
  • olijfolie

Voorbereiding

  1. Neem de parelhoenfilet uit de koeling en verwijder het vel en verwijder het bot.
  2. Kruid de parelhoenfilet met versgemalen peper.
  3. Sla de filet plat met bijvoorbeeld een deegroller.
  4. Maak de champignons schoon en verwijder de onderkant.
  5. Hak de champignons in kleine blokjes en snipper de sjalot.
  6. Pel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes samen met de verse tijm en rozemarijn.
  7. Zet een pan op laag vuur en schenk er een beetje olijfolie in met de sjalot en knoflook. Fruit deze even aan en voeg de champignons met de kruiden toe samen met een beetje versgemalen peper.
  8. Bak het mengsel gaar en laat daarna afkoelen.
  9. Leg op een snijplank de ontbijtspek net iets over elkaar (ongeveer 6 plakken per filet).
  10. Leg de parelhoenfilet erop met een beetje van het champignon mengsel.
  11. Rol het geheel strak op en leg ze met de onderkant op de snijplank. Dek de parelhoenfilets met bacon af met vershoudfolie en leg ze in de koeling tot je ze gaat gebruiken.

Bereiding

  1. Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie.
  2. Leg de parelhoenfilets met bacon in de pan en bak ze rondom aan tot de spek mooi verkleurd is en de filet gaar is.

Serveertip: Serveer de parelhoenfilet samen met bijvoorbeeld spruitjes en gebakken nieuwe aardappelen en een lekkere champignonroomsaus.

Bier: Bij dit gerecht heeft Beerwulf.com weer een top bier uitgezocht, om jullie de beste beleving tussen smaak en bier te geven tijdens de feestdagen. Dit keer hadden we de keuze uit twee bieren die eigenlijk alle twee perfect bij het gerecht passen. Namelijk de Kwaremont blond en de Borgo my Antonia. Kwaremont blond: vrij strakke Belgische blonde die het gerecht mooi kan ondersteunen. Het zout uit de bacon maakt het bier fruitiger van smaak.
Borgo my antonia: een "imperial pils" die als een IPA overkomt. Hopig en fruitig. Ook hierbij wordt het bier fruitiger door het zout uit de bacon.

Succes met het maken, groetjes Grillfun