fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten and vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Broodje Low and Slow Pulled Chicken

Broodje Low and Slow Pulled Chicken

Onze huisblogger en vader Barbecue Marq heeft zich alvast goed verwend voor Vaderdag! Hij deelt dit broodje met pulled chicken graag met andere vaders! Marc aan het woord:

We kennen Low and Slow natuurlijk van rundvlees, brisket bijvoorbeeld of varkensvlees, pulled pork of spareribs. Dit keer ga ik aan de slag met kip, pulled chicken maken om precies te zijn. Ik maak dit van kippendijen met een echte low and slow bereiding. Eerst pekel ik de dijen, daarna roken we ze een paar uren en daarna garen we ze in folie. Dit leidt tot heerlijk gerookte en super malse dijen.

Ik gebruikte de pulled chicken om lekkere burgers van te maken.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 12 uur en een bereidingstijd van 6 uur.

Ingredienten Pekel

  • 2 liter water
  • 100 gram fijn zeezout
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 20 ml tabasco
  • 2 el citroensap

Kip burger met kalkoen pastrami

Kip burger met kalkoen pastrami

Dan is het weer Nationale Hamburgerdag 2022! Onze huisblogger Barbecue Marq heeft ons verrast met zijn burgers met kip en kalkoen pastrami! Marc aan het woord:

Dit keer eens geen ham, spek, Bommelse burgers of Black Angus burgers, maar gevogelte. Voor dit gerecht koos ik zowel kip als kalkoen. De kalkoen gebruikte ik om pastrami van te maken, dat is (langer) gepekeld en gerookt vlees. Dat laat ik afkoelen en snijd ik in plakken. Dan maak ik er een lekkere kipburger bij en combineer dat tot een lekker burgerbroodje! Geniet van deze fantastische gevogelte smaken!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 24 uur en een bereidingstijd van 2 uur.

Ingredienten broodjes

  • 4 burgerbroodjes
  • 2 tomaten
  • Sla
  • Geraspte wortel

Zacht oosters buikspek

Zacht oosters buikspek

Buikspek is eigenlijk een zonde, maar kijk naar onderstaande foto's en dan weet je ook dat je dit niet kunt laten staan! Barbecue Marq aan het woord:

Goed gemaakt buikspek is een topper. Het heeft een heerlijke varkensvlees smaak, die erg lijkt op die van pulledpork, maar heeft extra vet. Deels gesmolten zorgt dit voor een superzacht stukje vlees. Het heeft van zichzelf niet zo een heel uitgesproken smaak. Dan komt de creativiteit om de hoek en voegen we er zelf smaken aan toe. Dit keer een zachter Oosterse variant gebaseerd op ketjap manis en sojasaus, niet te pittig maar wel goed op balans qua zout en zuur. Het gerecht is heerlijk met wat gegrilde groenten, zoals broccoli en wat rijst. Je kan de saus achteraf ook nog op de rijst doen. Laat het smaken want het is weer een topper!!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 24u uur en een bereidingstijd van 5 uur.

Ingredienten glaze

  • 1/2 mespunt pikant paprikapoeder
  • 1/2 tl zwarte sesamzaadjes
  • 1/2 el knoflookpoeder
  • 1/16 cup limoensap
  • 1/8 cup honing
  • 1/2 tl sesamolie
  • 50 ml ketjap manis
  • 25 ml soyasaus

Texels Lamsschouder met rozemarijn

Lamsschouder met rozemarijn

Lamsschouder heeft van zichzelf al een goede smaak, sterk, maar niet overheersend. Gebruik daarom niet te veel kruiden, die gaan snel overheersen. Gelukkig weet Barbecue Marq dit ook en heeft hij een mooie licht gekruide 'rollade' gemaakt van het vlees. Het is bereid op de BBQ. Marc aan het woord:

Altijd lekker zo’n gerookte lamsschouder, maar hoe maak je hem lekker? Lamsschouder heeft voor lamsvlees best een aanwezige smaak, echter als je te veel met kruiden gaat werken dan raak je de mooie lamssmaak kwijt. In dit gerecht laat ik dan ook vooral de smaak van het vlees intact. Een beetje rozemarijn, wat peper en wat zout. Voordat je het vlees snijdt, haal je de rozemarijn eruit. Het heeft dan genoeg smaak afgegeven. Gebruik ook geen zwaar rookhout, dat heeft het vlees niet nodig. Ik maakte er groene boontjes en krieltjes bij, dit is heel eenvoudig erbij te maken in een aluminium bakje.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 80 minuten en een rusttijd van 10 minuten.

Ingredienten kruidenmix

  • 2 knoflooktenen
  • Versgemalen zwarte peper
  • Versgemalen zeezout
  • Olijfolie
  • 4 takken rozemarijn

Braised spareribs in Dutch Oven

Braised spareribs in Dutch Oven

Langzaam laten wij de winter achter ons. De dagen worden langer, maar het wordt vooral zonniger en warmer. Tijd voor een Spareribs gerecht van Barbecue Marq! Dit keer heeft hij de dik bevleesde ribben van het Brabants varken bereid in de Dutch Oven. Marc aan het woord:

Spareribs kun je op heel veel verschillende manieren maken. Uiteraard hebben we de bekende 3-2-1 methode die we vaak gebruiken voor dikbevleesde ribben. Maar je kan ook braised spareribs maken. Dat zijn ribben die je langzaam in vocht gaart. Over het algemeen krijgen ze hierdoor heel veel smaak en zijn ze een beetje overcooked. Heerlijk toch af en toe. Braised spareribs kun je perfect in de oven maken, maar om er toch nog een BBQ-touch aan te geven bereidde ik ze op de BBQ. Eerst een uurtje roken op de BBQ en daarna garen in een heerlijke saus in een Dutch-oven. Wie lust dit niet?

Het gerecht is voor 3 personen, heeft een voorbereidingstijd van 15 minuten en een bereidingstijd van 3 uur.

Ingredienten saus

  • 250 ml van je favoriete BBQ saus
  • 125 ml appelsap
  • 125 ml appelazijn
  • Je favoriete Rib-rub

Zuurkoolschotel met ambachtelijke rookworst

Zuurkoolschotel met ambachtelijke rookworst

Kun jij je nog herinneren dat je als kind bij de groenteboer een plukje rauwe zuurkool uit het vat kreeg? Wij wel! En onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq ook! Mooie herinneringen maken mooie recepten. Marc aan het woord:

Zuurkoolschotel met rookworst op de Kamado, kan het nog veel winterser worden? Eigenlijk is dit een overheerlijke Hollandse overschotel die ik bereid op de barbecue in een grote skillet. Ik gebruikte de ambachtelijke rookworsten van de vleesboerderij, die zijn overheerlijk en veel beter dan de rookworsten van het merk met de U en de X ;-) In essentie is het een eenvoudig gerecht dat je ook eenvoudig in de oven kan maken. Geniet er lekker van!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 1 uur en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten zuurkool

  • 1 kg zuurkool in het zuur
  • 3 uien
  • Paneermeel
  • Boter
  • Curry ketchup
  • 1,4 kg aardappels kruimig
  • Melk
  • Vloeibare boter

Gerookte kalkoen met portpruimen

Gerookte kalkoen met portpruimen

Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq pakt graag uit tijdens de Kerst. Daarom mag deze Kerst klassieker niet ontbreken! Baby kalkoen met een zelfgemaakte vulling. Marc aan het woord:

Dit recept start met een mooie Hollandse babykalkoen van ongeveer 3 kilo. Dit keer pekel ik de kalkoen niet van tevoren. De meningen zijn erg verdeeld over of je een kalkoen (of kip) moet pekelen. Sommige mensen vinden dat het sappiger wordt en anderen vinden juist dat het vlees er ook wateriger door wordt. Voor mij is het simpel, de vorige keer heb ik de kalkoen ook niet gepekeld en het smaakte heerlijk. Het voordeel daarvan is dat je alles op een dag kan bereiden. Daarnaast is er denk ik wel een verschil of je een hele kalkoen of de barbecue doet of zoals ik een uitgebeende en gevulde kalkoen. Het is dan namelijk volledig vlees.

Let even op met dit recept, ik been de kalkoen zelf uit, dat is best wat werk en je hebt een goed gevogelte-mes, een gevogelte-schaar en wat handschoentjes nodig. Ik vond het leuk om te toen, maar het kostte me toch een uur om de kalkoen uit te benen. Op internet zijn er veel filmpjes te vinden hoe je dit moet doen. Je kan natuurlijk ook aan je slager vragen of hij hem voor je uitbeent. Zorg ook dat als je een diepvries kalkoen hebt, je deze helemaal laat ontdooien voordat je gaat beginnen. Het is een groot stuk vlees, dus het duurt wel een paar dagen.

Ik serveerde de kalkoen met wat spruitjes, zoete aardappelpartjes en gesneden rode ui. Dit maakte ik als bijgerecht in de oven.

Het gerecht is voor 8-10 personen, heeft een voorbereidingstijd van 2 uur en een bereidingstijd van 2,5 uur.

Ingredienten vulling

  • 100 gram gedroogde pruimen, in blokjes gesneden
  • 200 ml port (tawny)
  • 1 el olijfolie
  • 500 gram half-of-half gehakt
  • ui fijn gesnipperd
  • 180 gram paneermeel
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Kebabs van lamsgehakt

Kebabs van lamsgehakt

Wanneer de temperaturen weer omhoog gaan, zijn lichte maaltijden erg welkom! Barbecue Marq bedient ons op onze wenken met dit lekkere gerecht van lamsgehakt! Marc aan het woord:

Wie houdt er niet van lekkere kebabspiesjes? Afgelopen weekend koos ik voor dit lekkere gerecht op basis van lamsgehakt. Door het gehakt rondom de spiesen te kneden krijg je eigenlijk een soort worst, maar dan zonder velletje. Het voordeel daarvan is dat je het niet hoeft te vullen, maar ook dat het vet wegsmelt. Het is dus best een magere maaltijd. In 40 minuutjes heb je dit eenvoudige topgerecht op tafel staan!

Het gerecht is voor 5 personen, heeft een voorbereidingstijd van 20 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten.

Ingredienten kruiden

  • Klein bosje verse koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 2 jalapeño pepers
  • 2 tl verse gehakte gemberwortel
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemalen komijnpoeder
  • 1 tl zwarte peper, versgemalen
  • 1 tl keukenzout

Flank steak rollade met pesto

Flank steak rollade met pesto

Flanks steak, oftewel bavette kun je hot & fast grillen en marineren. Of je kunt er een rollade van maken. Onze huisblogger Barbecue Marq aan woord:

Flank steak is een van mijn favoriete stukken steak. Meestal bak ik hem met wat peper en zout en maak een lekkere chimichurri erbij. Dat gaan we vandaag niet doen. Ik neem een flanksteak van Black Angus rund. Daar maken we een rollade van gevuld met pesto, gebakken pijnboompitjes, parmezaan en zongedroogde tomaten. Eigenlijk is het een heel eenvoudig recept, maar qua smaak super. Ik maakte er gegrilde groene asperges bij.

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 20 minuten en een bereidingstijd van 45 minuten.

Ingredienten vulling

  • Handvol pijnboompitten
  • 12 zongedroogde tomaten
  • Parmezaanse kaas

Lomo al trapo in rode wijn

Lomo al trapo in rode wijn

Het blijft altijd weer een uitdaging om spannende gerechten te bedenken en te vinden. Daarom zijn wij ook zo blij met onze huisblogger Barbecue Marq! Hij weet ons iedere keer weer te verrassen. Dit keer een gerecht met een heerlijk mals stuk vlees, Bommelerwaardse haasbiefstuk. Marc aan het woord:

Lomo al trapo is een Colombiaans gerecht, het betekent ‘lende in handdoek’. Laat dat nu ook precies zijn wat het is, lende in een handdoek. Uiteraard is het verhaal iets uitgebreider

Om te beginnen start met je met een goed stuk vlees, ik koos hiervoor een kilo wegend stuk haasbiefstuk van de Vleesboerderij. Ik kocht een nieuwe theedoek, waste deze en ontdeed hem van labels. Daarna drenkte ik hem in de rode wijn en liet hem zeker 2 uur trekken, zodat elke vezel doordrenkt is van wijn. Ondertussen kon het vlees mooi op kamertemperatuur komen.

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 2 uur en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten

  • 1 theedoek
  • 200 ml rode wijn
  • 2 eiwitten
  • 500 gram zeezout

Lichte stoofpot met kalfswangen

Lichte stoofpot met kalfswangen

Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq is gek op stoofpotjes! Vaak zijn deze wat aan de zware kant, omdat er wijn of donker bier aan wordt toegevoegd. Deze keer heeft Marc ervoor gekozen om een licht stoofpotje te maken. Wel zo lekker zo na de feestperiode. Marc aan het woord:

De koude dagen betekenen voor mij hete stoofpotjes. De mensen die mij een beetje volgen weten dat al. Dit keer geen zware stoofpot met donker bier of rode wijn, maar een lichtere variant met een speciaal biertje. Voor deze stoofpot gebruik ik Oude Geuze van Boon. Een geuzebier is een biersoort die ontstaat door jonge en oude lambiekbieren met elkaar te mengen en dan te laten hergisten op de fles. Het heeft een bittere en ietwat zurige smaak.

Qua vlees gebruik ik dit keer kalfswangen van Belgisch wit-blauw rund. Als je het vlees al uit de verpakking haalt krijg je die typische verse rundgeur, heerlijk!

Het is eigenlijk een heel eenvoudig gerecht. De eerste stap is het roken van zowel het vlees als de groenten. Daarna stoven we alles in een dutch oven en brengen we het op smaak. Een kind kan de was doen!

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 2,5 uur

Ingredienten saus

  • 3 preistengels
  • 2 uien
  • 10 aardappels middelgroot
  • 1 paprika geel
  • 1 knoflook (hele)
  • 3-4 wortels
  • 2 el bloem
  • 1 flesje oud geuzenbier
  • 500 ml bouillon
  • 3-4 takjes tijm
  • 3 bladeren laurier
  • Peper
  • Zout
  • 3 plakken peperkoek
  • 1 blokje kersenhout

Gerookte rosbief met champignonsaus

Gerookte rosbief met champignonsaus

Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq heeft graag een stuk vlees met een sterkere vleessmaak. Daarom heeft hij voor de rosbief van de Black Angus gekozen. Hij heeft het bereid met een zelfgemaakte rub en champignonsaus. Marc aan het woord:

Het is weer koud buiten dus we hebben behoefte aan lekker warme gerechten met een goede saus. Dit is een gerecht dat je perfect met de feestdagen op tafel kan zetten. Iedereen zal ervan smullen.

Het begint allemaal met een goede Black Angus rosbief van DeVleesboerderij. Ik kies bewust voor Black Angus, omdat dit toch een wat sterkere vleessmaak heeft en goed kan concurreren met de saus die goed op smaak is. De bereiding is vrij simpel. Ik marineer het vlees met een zelfgemaakte rub. Dan mag het vlees rusten en marineren, minimaal 24u en maximaal 2 dagen. Dan bereiden we het vlees indirect en geven er een subtiele rooksmaak aan. Als het vlees klaar is maken we er een lekkere champignonsaus bij. Ik serveerde het gerecht met frietjes van gegrilde bataat.

Je kan dit gerecht ook perfect in de oven en in de pan maken als je dit wil, het mist dan natuurlijk wel de houterige barbecuesmaak.

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 25 uur en een bereidingstijd van 2 uur.

Ingredienten rub

  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl vers gehakte tijm
  • 2 grote knoflooktenen geperst

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.