fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Griekse kippendij van de BBQ met yoghurtsaus en rijst

Griekse kippendij van de BBQ met yoghurtsaus en rijst

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft voor ons uit de reeks van 5 gerechten weer een heerlijk Grieks gerecht gemaakt! Dit keer met malse kippendijen! Marc aan het woord:

Het derde recept in de rij met Griekse recepten: spiesen met kippendijen. We kiezen voor dit gerecht voor 10 mooie kippendijen zonder bot. Deze prepareren we zodat ze er netjes uitzien. We maken zelf een Griekse kruidenmix waarmee we de dijen kruiden. We grillen en garen de spiesen. Daarnaast maken we lekkere rijst met gegrilde paprika erdoor en een zelfgemaakte knoflook yoghurtsaus! Smullen maar!

Ingredienten Griekse kruidenmix

  • ½ tl zout
  • 1 tl mild paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl tijm
  • 1,5 tl oregano
  • 1 tl peterselie
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/4 tl zwarte peper

Lamsburger van Texels lamsgehakt in een pitabroodje

Lamsburger van Texels lamsgehakt in een pitabroodje

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft voor ons uit de reeks van 5 gerechten weer een heerlijk Grieks gerecht gemaakt! Dit keer met Texels lamsgehakt! Marc aan het woord:

Dit is het tweede recept van mijn Grieks project dit voorjaar. We startten eerder met bifteki van gemengd gehakt. Nu gaan we een stapje verfijnder. We nemen Texels lamsgehakt, dit een stuk verfijnder van smaak dan gemengd gehakt, daarom gaan we ook wat subtieler om met kruiden. Het wordt een (grote) burger met een zelfgemaakt pitabroodje. Uiteraard kun je die ook gewoon bij de winkel kopen, maar wat is er nu leuker dan leren hoe je zelf pita’s op de barbecue kan maken.

 Ingredienten Pitabroodjes

  • 5 gram droge gist
  • 8 gram zout
  • 210 ml water (op ongeveer 20 graden, meten met de thermapen)
  • 350 gram bloem
  • Nog extra bloem om in te rollen

Bifteki me tiri van de BBQ voor 8 personen

Bifteki me tiri van de BBQ voor 8 personen

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft voor ons weer een heerlijk Grieks zomers hoofdgerecht gemaakt! Marc aan het woord:

De zomer komt er weer aan: Wat is er nu leuker dan gerechten maken van een vakantiebestemming? Vandaar dat ik besloot een serie te maken van 5 Griekse gerechten. Ieder week een ander gerecht, direct vanaf de grill en ieder keer met ander vlees. Laat de zon maar komen. Mijn eerste gerecht is een bifteki me tiri. Dat is Grieks voor gehakt met kaas. Dat is dan ook gelijk wat het gerecht is: een op z’n Grieks gekruide gehaktstaaf met binnenin feta-kaas. Daarbij een lekkere griekse salade, ook weer met feta. Smakelijk!

De totale bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 2 uur en 45 minuten. 

Ingredienten Bifteki

  • 1 kilogram gemengd gehakt
  • 4 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 4 eetlepels verse fijngehakte munt
  • 2 eieren
  • 200 gram fetakaas
  • 4 teentjes fijngesneden knoflook
  • Peper en Zout
  • Paneelmeel
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Beef Teriyaki met Ossenhaas van BBQ

Beef Teriyaki met Ossenhaas van BBQ

Grillfun maakt het liefst alles zelf, zo ook marinade voor Teriyaki. Dat is eenvoudiger dan dat het klinkt, Grillfun aan het woord:

Beef Teriyaki is echt een geweldig gerecht om te maken voor door de week gezien het lekker snel klaar is. Natuurlijk kun je de teriyaki saus in een potje kopen maar ik maak hem het liefste zelf. Wist je dat teriyaki een Japanse kooktechniek is, waarbij gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in een marinade van sojasaus? Hierdoor krijgt het vlees een speciale glans (teri).

In dit recept gebruik ik niet deze methode omdat het vlees op de barbecue gaat en vooraf gemarineerd is in teriyaki saus. Je kunt natuurlijk ook de bovenste techniek gebruiken waardoor de smaak minder hard in het vlees trekt.

Deze beef teriyaki maakte ik natuurlijk op de barbecue. Maar dat is natuurlijk niet noodzakelijk want je kunt de groenten gewoon binnen wokken en de haasbiefstuk bereiden in een grillpan. Zodat je hem ook gewoon kan bereiden voor door de weeks gezien het gerecht binnen 30 min op tafel staat. In dit gerecht kun je kiezen voor noedels of mie. Ik heb gekozen voor mie omdat mijn kinderen niet zo gek zijn op noedels.

Ingrediënten

  • 4 haasbiefstukken a 125 g
  • 500 g noedels of mie
  • 250 g champignons
  • 150 g groene asperges
  • 200 g sugersnaps
  • 1 rode paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
  • zout en versgemalen peper

Hele gegrilde Kip Piri Piri met Courgette spekbootjes

Hele gegrilde Kip Piri Piri

Wij zijn fan van Grillfun, duidelijk ... anders was hij niet onze huisblogger. Maar Grillfun heeft zelf ook andere foodies die hij hoog heeft zitten en graag inspiratie ophaalt. Zo ook dit recept, lees waarom.

Grillfun aan het woord: Kip piri piri is weer zo’n klassieker die echt het proberen waard is. In dit gerecht neem ik je mee naar een versie van één van mijn helden op Youtube, namelijk DJBBQ. Aan het recept heb ik niet veel veranderd omdat het gewoon super is en ik graag deze variant met jullie deel. Dit gerecht maakte ik meer dan twee jaar geleden voor het eerst. Maar vond het zonde om de bacon die je aan de saus toevoegt weg te gooien. Na wat proberen kwam ik op het idee om het mengsel aan gegrilde courgette toe te voegen en dat was echt een schot in de roos. Probeer het zelf en laat je verrassen.

Piri piri is oorspronkelijk een olie met in zijn eenvoudigste vorm, cayennepeper, chilipeper en keukenzout. De olie giet je over de kip tijdens de bereiding waardoor de smaak in de kip trekt. Heerlijk pittig is deze saus en pas eventueel het recept aan door meer van de Sriracha saus toe te voegen of eventueel minder als je er niet zo gek op bent.

Caesar Salade met gegrilde kippendijen

Caesar Salade met gegrilde kippendijen

Grillfun, onze huisblogger, helpt je altijd iets lekkers op tafel te zetten. Laat je niet foppen door het woord salade ... want je zit hierna echt gewoon vol ;-)

Grillfun aan het woord: De Caesar salade is een echte klassieker en daarom werd het tijd om deze heerlijke salade te maken met een eigen twist.
De caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini een hotel- en restauranteigenaar, en hij was zelfs een chefkok en afkomstig uit Italië. Caesar woonde in San Diego en werkte in Tijuana Mexico. De salade is niet bedacht maar ontstond uit nood op een druk moment in het restaurant. Er waren op dat moment geen ingrediënten voorradig en werd gemaakt met de resten die er waren. Toen mensen later terugkwamen in het restaurant en naar de salade vroegen wist Caesar dat hij iets speciaals had gemaakt. De salade is daarom ook vernoemd naar hem.
In mijn versie zitten natuurlijk meer ingrediënten dan in het orgineel en dit keer met heerlijke gegrilde kippendijen aan een spies.

Vaderdag Iberico Burger met Tortillachips van BBQ

Vaderdag Iberico Burger met Tortillachips van BBQ

Bij Grillfun is het alweer bijna Vaderdag en er staat een leuk cadeau op hem te wachten! Grillfun aan het woord:

Hoe gaaf is het om speciaal voor deze dag een geweldige burger te maken van Iberico gehakt. Op deze manier kun je jouw vader met een beetje hulp van je moeder iets speciaals geven waar hij echt van gaat genieten.

Wanneer je een burger maakt van Iberico gehakt krijg je een super sappige burger. Je kunt deze zelf maken met Iberico gehakt of je kunt hem met het juiste gewicht handig bestellen. Wanneer je een burger maakt van varkensvlees heb je niet veel nodig dan wat kruiden om het vlees wat extra smaak te geven. In dit recept wordt de smaak gegeven door de topping en heb ik de burger alleen gekruid met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingrediënten

  • 2 Iberico Burgers
  • 2 broodjes
  • zakje ijsbergsla
  • zure room
  • Cheddar kaas
  • Tortilla chips naturel
  • Zout en versgemalen peper

Lamsburger met Avocado en Kruidenyoghurt

Lamsburger met Avocado en Kruidenyoghurt

Grillfun + lente = Lam = Lamsburgers! ... geen woorden meer nodig verder. Gewoon maken en smullen!

Grillfun aan het woord: De lente is begonnen en het wordt dan weer tijd voor mooie gerechten die passen bij het seizoen. Na alle regen en kou worden de temperaturen ook weer aangenamer. Voor veel Nederlanders is het dan weer tijd om de barbecue aan te steken. Dit keer maakte ik een heerlijke lamsburger die super eenvoudig is. De combinatie van de frisse kruidenyoghurt en de zachte smaak van avocado passen perfect bij deze lamsburgers die je gewoon subtiel gekruid kan kopen bij DeVleesboerderij en zelf online kan portioneren. Daarom spreekt deze combinatie voor zich en kun je er een heerlijke burger van maken.

Romige Kip Fajita uit de pan

Romige Kip Fajita uit de pan

Onze huisblogger, Grillfun, geeft altijd wel een eigen twist aan klassieke recepten. Zo laat hij nu lekker de tortilla weg waar Fajita vaak mee wordt geserveerd, maar het ziet er altijd weer heerlijk uit!

Grillfun aan het woord: Dit wordt weer smullen met deze heerlijke kip Fajita. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel. Natuurlijk moet je de kip wel eerst in de marinade zetten maar dit kun je ook een dag van te voren doen. Kip Fajita is een recept wat oorspronkelijk uit de Mexicaanse keuken komt met als belangrijkste ingrediënten rundvlees of kippenvlees. Je ziet super veel recepten op internet met de naam Kip Fajita maar de meeste hebben niks te maken met het origineel recept en ik denk dat we de naam meer gebruiken door de Fajita kruiden die in de recepten worden toegepast.

BierBBQ editie 2: in de kou met vrienden van De Vleesboerderij

BierBBQ editie 2: in de kou met vrienden van DeVleesboerderij.nl

Aan het einde van deze winter kwamen de vrienden van DeVleesboerderij.nl weer samen voor een tweede BierBBQ ... da's een BBQ met bierpairing ;-) Vorig jaar kwamen we ook samen en dat was een groot succes, dus we houden dit er lekker in. Lees aan het einde van dit artikel over hoe jij er een volgende keer bij kunt zijn, en dan bedoelen we niet alleen kijken ... maar ook lekker meegenieten. Want ook bij deze tweede editie stond er weer een indrukwekkend assortiment kamado's klaar, dronken we biertjes gepaired door Nathan Hak, bierjournalist bij Beerwulf.com, en genoten we van prachtig vlees in indrukwekkende recepten van een stelletje gezellige BBQ nuts/ bloggers!

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.