fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Champignon & sjalot gevulde Parelhoen met spek

images/Content/Recepten/Champignon-sjalot-gevulde-Parelhoen-met-spek/header-gevulde-parelhoen-devleesboerderij.jpg

Parelhoen klinkt lekker op een Kerstmenu nietwaar? Het smaakt nog beter ;-) Grillfun legt uit hoe hij een favorietje van het gezin upgrade naar een prachtige Kerstgerecht! Grillfun aan het woord:

Normaal vul ik graag kipfilet met een mengsel van champignons en stop het in een jasje van bacon. Voor de feestdagen wil je natuurlijk iets speciaals serveren en kwam op het recept met gevulde parelhoen met bacon.
De combinatie is echt een winnaar en zeker de moeite om te maken tijdens de feestdagen. Je kunt het zelfs serveren met een salade als bijvoorbeeld een tussen gerecht. Het is weer een mooi eenvoudig gerecht geworden wat je ruim vooraf kunt voorbereiden.

Ingrediënten voor de gevulde Parelhoen

  • 4 parelhoenfilets
  • 2 pakjes ontbijtspek
  • 125 g kastanjechampignons
  • verse tijm en rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • versgemalen peper
  • olijfolie

Lamsbout uit de oven met zoete aardappelen en pompoen

Lamsbout uit de oven met zoete aardappelen en pompoen

Grillfun, onze huisblogger, helpt ons allemaal met inspiratie voor de kerst ;-) Met Kerst zoek je iets anders dan anders ... zoals deze Lamsbout! Grillfun aan het woord:

Lamsbout uit de oven is toch echt wel een fantastisch gerecht en zeker als je het maakt op een schaal vol met groenten zodat je een complete maaltijd hebt uit de oven. Je hebt wat voorbereiding nodig maar dan kun je zorgeloos uren doorbrengen met je gasten.

Ik kreeg dit idee uit een boek van Jamie Oliver en dacht dit moet ik ook eens maken met een eigen twist. Het lamsvlees was heerlijk mals en kwam mooi medium uit de oven. Het is echt een feest om dit gerecht te serveren

Ingrediënten lamsbout

  • 2 kg lamsbout zonder been
  • 2 el korianderzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 2 el venkelzaad
  • 2 el anijszaad
  • zout en versgemalen peper
  • verse tijm en rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ citroen

Beef Wellington met Ossehaas en spek paddestoelen vulling

images/Content/Recepten/Beef-wellington-met-spek-paddestoelen-vulling/header-beef-wellington-devleesboerderij.jpg

Uiteraard vroegen wij onze huisblogger Grillfun dit jaar ook weer om Kerst recepten! Zo maakte hij voor ons deze echte klassieker, een Wellington. Grillfun aan het woord:

Beef Wellington is toch echt wel een kerst klassieker die je vaak ziet voorbij komen. Het gerecht wordt als zeer moeilijk ervaren om de ossenhaas mooi medium uit de oven te krijgen. Met dit recept kan het bijna niet misgaan en mijn advies is altijd probeer hem eens te maken voor kerst zodat je weet hoe het moet en je een kerst hebt zonder zorgen.

Ingrediënten Beef Wellington

  • 1 kg Ossenhaas aan één stuk
  • 1 kg Paddenstoelen in diverse soorten (Oesterzwammen, Portobello, Kastanje champignons)
  • 2 kleine rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram serranoham
  • verse tijm en Rozemarijn
  • groot stuk bladerdeeg op rol (Is te koop bij de supermarkt bij verse bladerdeeg)
  • zout en versgemalen peper
  • bakboter
  • 1 ei

Reerug met pittige salsa van abrikozen en mango

Reerug met pittige salsa van abrikozen en mango

Het is een Kersttraditie aan het worden ;-) Wij vragen, KCBS BBQ wedstrijd deelnemers en juryleden, Luc en Marc graag om hun kunsten te laten zien in een mooi Kerstrecept. Zo maakten zij vorig jaar een Ribeyeroast met koffierubplankgegaarde Eendepoten en een Babykalkoen met speculaas kruiden! Kerst 2019 zijn ze weer aan de slag gegaan en maakten zij een Reerug met pittig zoete salsa en deze Kalfskarbonades met een kruidenkorst. Luc en Marc aan het woord!

Ons eerste BBQ kerstrecept dit jaar is gelijk één met klasse, het mag dan ook wat extra zijn met kerst. DeVleesboerderij.nl leverde ons heerlijke Reerug-filets. Het is van zichzelf een bruinrood, vrij aromatisch, zeer mals stukje vlees met een dominante smaak. Ree wordt rood tot rosé gegeten. Wild past perfect bij die koude winterdagen waarop we de BBQ maar al te graag aansteken. Omdat de kerstdagen al druk genoeg zijn, bedachten we een recept dat in niet al te veel tijd te bereiden is, maar toch een enorme smaaksensatie biedt. Ter voorbereiding marineren we de reeruggen met een lekkere kruidenmix, welke later lekker krokant wordt en maken we een pittige salsa met gedroogde abrikozen, mango en pistachenootjes. Deze salsa bevat alles, het zoete van de mango en abrikozen, het zure van de appelcider-azijn en het pittige van de jalapeño. Na een aantal uur marineren of als de gasten aangeschoven zijn grillen we de reerug-filets op directe hoge hitte, dan nog even laten rusten en serveren met de eerder gemaakte salsa. Dit recept is voor ongeveer 0,8kg reerug (4 personen). 

Ingrediënten salsa

  • 1,5 eetlepel apelcider-azijn
  • 1 mespunt gemalen saffraan
  • 1 mespunt zoutvlokken
  • 4 eetlepels pistache nootjes (ongezouten) grof gehakt
  • 50 gram gedroogde abrikozen in zeer kleine stukjes gesneden
  • 1 mango
  • 1 theelepel gemberwortel (fijngehakt)
  • 1 rode paprika
  • 1 jalapeñopeper

Italiaanse gehaktballen met easy tomatensaus

images/Content/Recepten/Italiaanse-gehaktballen-met-easy-tomatensaus-grillfun/header-italiaanse-gehaktballen-met-easy-tomatensaus-devleesboerderij.jpg

Grillfun kookt graag wat uit de Italiaanse keuken, zo ook deze pan vol kleur en smaak die je verwelkomt als je thuis komt! Grillfun aan het woord.:

Wij eten zeker één keer in de week pasta en natuurlijk maken we alles zelf en zeker niet uit een pakje. Het zelf maken van gehaktballen met tomatensaus is zo simpel en het staat met een beetje voorbereiding binnen 30 minuten op tafel. Dus een ideaal gerecht voor een drukke werkweek. De basis van de tomatensaus komt uit het Italiaanse kookboek, de zilveren lepel. Gezien het de basis is heb ik wat smaken toegevoegd waardoor ik de saus persoonlijk super vindt.

Ingrediënten gehaktballen

  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 tl oregano
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1.2 tl chilipoeder
  • Paneermeel
  • Zout en versgemalen peper

Runderstoofvlees van Sucade met Herfstbock bier

Runderstoofvlees met Herfstbock bier

Onze huisblogger Grillfun kookt graag met een biertje. Dat betekent bij Grillfiun zeker twee dingen, maar in dit geval dus ook dat er een lekker biertje zit in het eten! Een echt biertje voor de Herfst, Bockbier ;-) Grillfun aan het woord:

Een echte herfst klassieker is toch wel langzaam gegaard stoofvlees in een mooi Bockbier. De smaken van dit bier gaan perfect samen met de groenten en het vlees om tot een gerecht te komen waar iedereen van zal smullen. Dit gerecht kan gewoon niet mislukken en heeft een lange gaar tijd nodig in de oven of op het fornuis. Het beste kun je dit gerecht maken in de oven omdat je de temperatuur beter kunt regelen.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 1 kg rundersucade
  • 2 uien
  • 250 gr gerookte spekblokjes
  • 10 Parijse wortels of 1 winterpeen
  • 250 gr champignons
  • 10 blaadjes verse salie
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • verse platte peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 flesjes herfstbock
  • 1 blik gepelde tomaten
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 1 kg krieltjes met schil of andere aardappelen

Cacciatore met kippendijen

Cacciatore met kippendijen

In de Herfst is het vaak nog genieten van alle uurtjes buiten, dus een gerecht voor buiten. Maar ook prachtige kleuren aan de bomen, dus de kleuren in je gerecht kunnen daar niet aan onderdoen. Onze huisblogger Grillfun neemt jullie daarom mee naar Italië voor een heerlijk kleurrijk gerecht dat je buiten kunt maken! Grillfun aan het woord:

Cacciatore betekend jager in het Italiaans en de keuken verwijst het naar een maaltijd dat bereid is in “jager-stijl” met uien, kruiden, tomaten, vaak paprika’s en soms wijn.

Cacciatore wordt meestal gemaakt met gestoofde kip of zelfs met konijn. In dit gerecht neem ik jullie mee in mijn versie van dit mooie gerecht dat je ook heerlijk buiten kunt maken in een Dutch Oven. Maar ik maakte het nu lekker binnen in de oven en boven het fornuis.

Ingrediënten voor Cacciatore met kippendijen (4p)

  • 1 kg kippendijnen
  • 4 plakjes Parmaham
  • ½ flespompoen
  • 1 prei
  • 4 zomerwortels
  • 1 ui
  • bakje kastanjechampignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 250 ml cabernet sauvignon
  • Verse rozemarijn en tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • potje kappertjes
  • 500 g tagliatelle

Varkensfilet Rollade in pittige tomaten kruiden marinade

Varkens Rollade in pittige tomaten kruiden marinade

Uiteraard vroegen wij onze huisblogger Grillfun dit jaar ook weer om Kerst recepten! Zo zette hij één van onze rollades in een heerlijke marinade. Grillfun aan het woord:

Een heerlijk recept wat perfect past bij een gezellig kerstdiner is toch wel een runderrollade. En dit keer bereid in een geweldige marinade met rode uien en eventueel een sappige appel die je er gewoon bij legt tijdens de bereiding. Een rollade is net als de Beef Wellington een echte klassieker die niet mis kan gaan. De glaze zorgt ervoor dat de rollade prachtig uit de oven komt met een mooi kerstkleur.

Ingrediënten Varkens Rollade

  • 1 kg Varkensfilet Rollade
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 3 el whisky azijn of rode wijnazijn
  • ½ tl gerookte paprika poeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • verse tijm en rozemarijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 4 rode uien
  • zout en versgemalen peper

Kalfskarbonades met een tijm rozemarijn kruidenkorst

Kalfskarbonades met een tijm rozemarijn kruidenkorst

Het is een Kersttraditie aan het worden ;-) Wij vragen, KCBS BBQ wedstrijd deelnemers en juryleden, Luc en Marc graag om hun kunsten te laten zien in een mooi Kerstrecept. Zo maakten zij vorig jaar een Ribeyeroast met koffierub, plankgegaarde Eendepoten en een Babykalkoen met speculaas kruiden! Kerst 2019 zijn ze weer aan de slag gegaan en maakten zij een Reerug met pittig zoete salsa en deze Kalfskarbonades met een kruidenkorst. Luc en Marc aan het woord!

Een mooi recept met kalfskarbonade en een fantastisch kerstgerecht dat eigenlijk heel makkelijk te bereiden is. Kalfsvlees mag altijd mooi rosé geserveerd worden. Vraag je slager of hij plakken wil snijden van minimaal 2 cm dik en zorg voor karbonades met veel intramusculair vet, dat zorgt ervoor dat het vlees mals en sappig blijft tijdens de garing. Uiteraard regelde DeVleesboerderij.nl dit voor ons. Karbonades kun je gewoon met peper en zout grillen, maar ze worden lekkerder als je ze van te voren marineert. Omdat het kerst is brengen we er ook nog een lekkere kruidenkorst op aan. Onze bereiding start met het maken van de marinade, de karbonades worden daar vervolgens een aantal uur in gemarineerd in de koelkast. Daarna maken we de kruidenmix, deze brengen we na het marineren aan op de karbonades. Dan grillen we de karbonades op directe hoge hitte. Wij combineerden de karbonade’s met een frietje van zoete aardappel, uiteraard ook op de barbecue.

Ingrediënten kruidenkorst

  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 theelepels knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel geraspte schil van een biologische citroen
  • 1 eetlepel citroensap van bovenstaande biologische citroen
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 1 eetlepels verse rozemarijn
  • 2 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse dille

Black Angus Pompoen Burger met chili

Black Angus Pompoen Burger met chili

Burgers in de Zomer, Herfst, Winter of Lente ... wat ons betreft veranderen ze alleen wat, maar eten we ze het hele jaar! Wat Grillfun betreft gelukkig ook. Onze huisblogger weet wel raad met een dikke Black Angus burger! Grillfun aan het woord:

Het is herfst en dan is het weer tijd voor andere smaken en andere gerechten dan in de zomer. Daar ben ik voor DeVleesboerderij.nl aan de slag gegaan met een aantal herfstrecepten en we trappen deze reeks van vier recepten af met een zeer smaakvolle herfstburger van black Angus gehakt. Zoals je ziet zit in het bier, net zoals in het recept pompoen en chili, waardoor dit biertje zich uitstekend laat combineren met deze monster burger!

Ingrediënten voor 1 Black Angus Pompoen burger

  • 200 gr black Angus gehakt
  • 1 rustiek bruin broodje
  • 100 gram blue d’avergne kaas
  • 1/8 pompoen
  • 1 kastanjechampignon
  • sla
  • 2 plakken ontbijtspek
  • ½ rode chili peper
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Sticky lamskoteletten met fruitsmaak en groente Couscous

Sticky lamskoteletten met fruitsmaak en groente Couscous

We vroegen onze huisblogger Grillfun om wat mooie gerechten voor de Herfst. Dit is er één van! Grillfun aan het woord:

Sticky lamskoteletten met een geweldige fruitsmaak en in combinatie met de groente couscous maak je het helemaal af. Dit is weer zo’n gerecht om je vingers bij af te likken en staat binnen 45 minuten gewoon op tafel en is daarom ook ideaal om eens door de week te maken.

Ingrediënten lamskoteletten

Langzaam gegaarde kalfswangen met hutspot

Langzaam gegaarde kalfswangen met hutspot

Met pieken van 25 graden deze maand oktober merk je er nog niet veel van, maar de donkere dagen komen er wel weer aan. Dus we zijn een beetje in tweestrijd... stampot of BBQ?! Waarom niet gewoon beide! Hier een echt Nederlands gerecht met een heerlijke twist van onze huisblogger Grillfun. Grillfun aan het woord:

Hutspot eten we net als veel anderen regelmatig thuis in de herfst of winter. Vaak maken wij er gehaktballetjes bij maar dit keer dacht ik, laten we eens langzaam gegaarde kalfswangen proberen. De combinatie was echt een verassing qua smaak! 

In dit recept gaat het om de bereiding van de kalfswangen en er zijn genoeg recepten op internet over hoe men hutspot maakt. Het is niet meer dan uien smoren en aardappelen koken met de wortels. Met de stamper erdoor en de uien erin mengen, wat boter en melk erbij... kruiden en je hebt een top hutspot.

Ingrediënten Kalfswangen

  • 1 kg kalfswangen
  • zout en versgemalen peper
  • boter
  • basterdsuiker
  • 1 fles Brugse Zot dubbel
  • 2 chunks rookhout eiken of appel (appel is wat milder van smaak

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.