fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Gevuld Black Angus gehaktbrood met Cheddar van de BBQ

Gevuld gehaktbrood met Cheddar van de BBQ

Onze huisblogger Grillfun heeft al vele recepten gemaakt. Een gehaktbrood kon daarom niet uit blijven. Zijn versie is een gehaktbrood van Black Angus rundergehakt omwikkeld met spek, gevuld met Cheddar.

Grillfun aan het woord:

Heerlijk gehaktbrood van de barbecue zonder dat deze gemaakt wordt in een bakblik. Lekker gekruid gehakt gevuld met cheddar en omwikkeld met bacon. Even een uurtje wachten en je kunt genieten van deze lekkere creatie. Snijd het gehaktbrood vooral aan op tafel zodat iedereen kan zien dat de kaas er mooi uitloopt. 

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van Black Angus gehakt wat al vast van structuur is. Gebruik je half om half gehakt? Voeg dan een ei toe met een beetje paneermeel zodat je dit gehaktbrood gewoon kunt maken. 

Ingrediënten 

  • 1 kg Black Angus gehakt
  • 300 gram spek
  • 100 gram cheddar
  • Barbecuesaus
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout en versgemalen peper

Krokante kipfilet met romige pasta Linguine

Krokante kipfilet met romige pasta Linguine

Onze huisblogger Grillfun laat zien hoe een 'eenvoudige' maaltijd erg lekker smaakt!

Grillfun aan het woord:

Wij eten hier regelmatig pasta en hoe eenvoudiger hoe beter denk ik soms. Deze romige pasta met krokante kipfilet is makkelijk te maken. Wat het een ideale maaltijd maakt voor door de week. Mijn kinderen zijn gek op de krokante kipfilet en staat daardoor ook regelmatig op met menu of het nu in combinatie is met pasta of gebakken aardappelen met groenten. 

In dit gerecht gebruikte ik Linguine wat een langwerpig soort pasta is gemaakt van durumtarwemeel. Het is eigenlijk gewoon een bredere versie van spaghetti en lijkt op fettuccine. Je kunt dit gerecht natuurlijk maken met iedere pasta die je zelf graag eet.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 250 gram kastanje champignons
  • 500 gram Linguine of Spaghetti
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel koffiemelk
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Parmezaanse kaas
  • cornflakes
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • Handje vol verse platte peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en versgemalen peper

Hachee van Rundvlees op de Dutch Oven van de BBQ

Hachee op de Dutch Oven van de BBQ

Ieder seizoen heeft zijn eigen kenmerken, zo ook op het gebied van eten. Onze huisblogger Grillfun vertelt er meer over. Grillfun aan het woord:

Het is weer herfst en dan is het bij mij altijd de tijd van het jaar om te stoven op de barbecue of lekker boven een kampvuur. Het veiligste is natuurlijk gewoon op de barbecue maar je kunt dit gerecht ook gewoon lekker maken in de pan op je fornuis.

Hachee is voor ons een recept wat bij de herfst past. Veel mensen eten het met aardappelen en rode kool maar bij thuis eten we het altijd met rijst. Boven op de friet klinkt mij ook niet verkeerd in de oren. 

Hachee is afkomstig van het Franse woord voor hakken en werd volgens de boeken al gemaakt in de middeleeuwen. Echter werd het toen gemaakt van resten braadvlees en werd op smaak gemaakt met zuren zoals rode wijn of azijn zodat het vlees malser werd.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg Hachee blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 grote uien
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 5 takjes verse tijm
  • 50 ml rode wijn azijn
  • 500 ml runder bouillon
  • 3 volle eetlepels bloem
  • 50 gram roomboter
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en versgemalen peper

Lamsrackjes op Griekse wijze van de BBQ

Lamsrackjes op Griekse wijze van de BBQ

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft een heerlijk Grieks hoofdgerecht gemaakt! Marc aan het woord:

Dit is het laatste recept van mijn serie van 5 Griekse recepten. Het moet de kroon zijn op de serie, vandaar de lamskroon. Het doel is verfijnd vlees zoals lam op een Griekse wijze klaar om te maken, zonder dat de kruiden te veel overheersen zodat je het lekkere vlees blijft proeven. Ook de tzatziki maken we niet op de reguliere manier, ik pof de knoflook van de tzatziki van de voorgestelde verklaring deze zacht en een beetje zoet wordt. Zo krijg je een heerlijke zachte tzatziki. Ik maak er wat krieltjes bij en het gerecht is compleet.

De totale bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Souvlaki van Livar varkenshaas van de BBQ met zelfgemaakte tzatziki

Souvlaki van varkenshaas van de BBQ met zelfgemaakte tzatziki

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft voor ons uit de reeks van 5 gerechten weer een heerlijk Grieks gerecht gemaakt! Dit keer Souvlaki van Livar varken. Marc aan het woord:

Eén van de vaste vleesgerechten in de Griekse keuken is de souvlaki: een spies met vlees. Dit keer koos ik voor Livar varken, het befaamde Limburgse kloostervarken. Ik combineer deze lekkere souvlaki met zelfgemaakt tzatziki en een lekkere originele Griekse salade (choriatiki salata). Veel plezier!

De totale bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Ingredienten marinade

  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels mild paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen geperste knoflook
  • Peper en zout

Buikribben - Amerikaanse Spareribs in Memphis dry style van de BBQ

Buikribben - Amerikaanse Spareribs in Memphis dry style van de BBQ

Maak de BBQ alvast maar aan voor dit authentiek Amerikaans recept voor ribben! Onze huisblogger Grillfun heeft nu een recept waar je je vingers bij aflikt! Grillfun aan het woord:

Spareribs worden steeds vaker gegeten en steeds meer mensen hebben de mogelijkheid om ze zelf te bereiden in de barbecue. Er zijn diverse methodieken om spareribs te bereiden zoals de 3 2 1 methode die we vaak zien voorbij komen in recepten. Echter het heeft alles te maken met de dikte van de ribben en de temperatuur van de barbecue welke methode het beste is. In dit recept neem ik jou mee in de bereiding van Amerikaanse Spareribs. In dit recept gebruikte ik buikribben met een Memphis dry rub. Het is belangrijk om de buikribben een dag of minimaal 8 uur voordat ze op de barbecue gaan te voorzien van de dry rub. Je kunt ze net voordat ze op de barbecue gaan nogmaals voorzien van een beetje dry rub maar dat is niet echt noodzakelijk. Zelf proefde ik niet echt een verschil om dit wel te doen. In Amerika wordt dit namelijk vaak gedaan en wordt er geen mop saus gebruikt met veel suiker wat we hier tegenwoordig gewend zijn. Ook de bereiding is anders gezien we ze gaan grillen op 150 graden en ze ongeveer binnen 1,5 á 2 uur klaar zijn. 

De ribben worden droog geserveerd in de stijl van Memphis 'legendarische barbecue-trefpunt, de Rendezvous. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om toch een sausje te gebruiken, maar dat is aan jou.

Ingrediënten

  • 2 kg varkens buikribben
  • 1 eetlepel hete paprikapoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • ½ eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel grof zeezout

Griekse kippendij van de BBQ met yoghurtsaus en rijst

Griekse kippendij van de BBQ met yoghurtsaus en rijst

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft voor ons uit de reeks van 5 gerechten weer een heerlijk Grieks gerecht gemaakt! Dit keer met malse kippendijen! Marc aan het woord:

Het derde recept in de rij met Griekse recepten: spiesen met kippendijen. We kiezen voor dit gerecht voor 10 mooie kippendijen zonder bot. Deze prepareren we zodat ze er netjes uitzien. We maken zelf een Griekse kruidenmix waarmee we de dijen kruiden. We grillen en garen de spiesen. Daarnaast maken we lekkere rijst met gegrilde paprika erdoor en een zelfgemaakte knoflook yoghurtsaus! Smullen maar!

Ingredienten Griekse kruidenmix

  • ½ tl zout
  • 1 tl mild paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl tijm
  • 1,5 tl oregano
  • 1 tl peterselie
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/4 tl zwarte peper

Marokkaanse Stoofschotel met Runderlappen van de bbq

Marokkaanse Stoofschotel met runderlappen van de bbq

Onze huisblogger Grillfun heeft voor ons een smaakvol recept gemaakt met Marokkaanse kruiden, abrikozen en dadels!

Grillfun aan het woord:

Stoofschotels kun je natuurlijk op zoveel manieren bereiden met verse groenten erin en diverse kruiden en een goed stuk vlees. Dit keer ging ik voor een Marokkaanse stoofschotel met Runderlappen. De smaak was echt geweldig door het zoete van de abrikozen en dadels en de smaak van het vlees in combinatie met de kruiden. 

In dit gerecht gebruik ik Ras el Hanout wat een Marokkaans kruiden mengsel. Vandaar ook de naam Marokkaanse Stoofschotel. De betekenis van Ras el Hanout is “het beste van de winkel” en staat voor het beste wat de handelaar heeft te bieden. Je kunt deze mix gewoon bij de supermarkt krijgen maar traditioneel veranderd de samenstelling misschien wel iedere dag. Hierdoor is deze kruidenmix ook overal anders.

Let wel op met de dosering want hij is heel sterk van smaak. Doe er liever iets minder in en breng het later verder op smaak.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg Bommelerwaard Runderlappen
  • 1 grote winterpeen
  • 2 grote uien
  • 1 blik kikkererwten (240 gram uitgelekt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 600 ml runderbouillon
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram dadels
  • 1 eetlepel Ras-el-Hanout 
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gember
  • Verse koriander
  • Klontje boter
  • 1 pak couscous

Kruidige Shaslick spiezen van Kophaas van de BBQ

Kruidige Shaslick spiezen van Kophaas van de BBQ

Met shaslicks kun je alle kanten op. Grillfun weet daar wel raad mee! Dit keer met kophaas wat vetter is dan varkenshaas. Dus beter voor op de BBQ en daarom ook perfect voor shaslicks! Grillfun aan het woord:

De zomer is al lekker bezig en de barbecue gaat steeds vaker aan. Bij een barbecue kan natuurlijk een goeie shaslick niet ontbreken. In dit recept neem ik jullie mee hoe ik ze het liefste maak en natuurlijk eet. De kruidige kophaas in combinatie met paprika en rode ui van de barbecue maken het voor mij altijd een feest. Natuurlijk drink je er een lekker biertje bij en dit keer heeft Beerwulf.com weet twee mooie bieren geselecteerd die perfect passen bij dit gerecht. 

Wist je dat Shaslick een traditioneel gerecht is wat zijn oorsprong kent in Centraal-Azië. Het gerecht dat bestaat uit gemarineerd gegrild vlees is vooral populair in Turkije, Marokka, Rusland en andere voormalige Sovjetstaten. Shaslick bestaat in mijn recept uit kophaas maar wordt ook gemaakt van varkensvlees, lam en zelfs van kip. Dit is afhankelijk van persoonlijke smaak of gehanteerde religieuze regels.

Ingrediënten

  • 1 kg kophaas (voldoende voor 6 spiezen)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote rode ui
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 ½ theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • Olijfolie
  • Verse platte peterselie

Zelfgemaakte pizza's met Spianata Romana, Coppa di Parma, Panchetta of Chorizo!

Zelfgemaakte pizza's van Spianata Romana, Coppa di Parma, Panchetta of Chorizo!

Met de zomerse dagen is koken niet altijd even prettig om te doen. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun 4 eenvoudige recepten (maar overheerlijk) om zelf pizza's te maken!

Grillfun aan het woord:

Pizza zelf maken is natuurlijk geweldig en heel simpel met de juiste voorbereiding. In deze vier recepten neem ik jullie mee in vier eenvoudige pizza’s met vier verschilde soorten vleesbeleg. Pizza’s hoeven niet complex te zijn want de smaken van deze paar ingrediënten passen gewoon super bij elkaar. Natuurlijk gaan we in deze recepten alles zelf maken van deeg tot een geweldige tomatensaus voor op de pizza’s. De hoeveelheid saus in dit recept is voldoende voor misschien wel 20 pizza’s. Vries de saus daarom gewoon in voor de volgende pizza’s want ik weet zeker dat je ze hierna altijd zelf gaat maken. Je moet wel op tijd beginnen met de pizzadeeg gezien deze vier uur nodig heeft om te reizen. 

Ingrediënten voor 4 pizza’s

  • 500 gram bloem (W280 of patentbloem)
  • 270 ml water
  • 10 gram zout
  • 10 ml olie
  • 5 gram droge gist

Broodje gegrilde bavette van de BBQ

Broodje gegrilde bavette van de BBQ

Onze huisblogger Grillfun heeft ons weer verrast met een heerlijk recept van de BBQ! Grillfun maakt graag zijn sauzen zelf! Grillfun aan het woord:

Hoe gaaf is het om een geweldig brood te serveren dat gevuld is met heerlijk gegrild vlees. In dit recept neem ik jullie mee in één van mijn ultieme broodjes. Ik heb ervoor gekozen om een groot ciabatta brood te nemen maar je kunt er natuurlijk ook broodjes voor gebruiken of wat je zelf lekker vindt. De smaken van de gegrilde paprika met gesmoorde uien lekker gegrild vlees en een zelfgemaakte barbecuesaus. Loopt het water al bij jou in de mond! Ja dat dacht ik al en om het helemaal af te maken staat onderin het recept nog een geweldig bruin biertje wat je erbij kan serveren om het helemaal compleet te maken.

Ingrediënten

  • 500 gram Bavette
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 ciabatta brood
  • Cheddar kaas
  • Rucola
  • Zout en versgemalen peper

Lamsburger van Texels lamsgehakt in een pitabroodje

Lamsburger van Texels lamsgehakt in een pitabroodje

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft voor ons uit de reeks van 5 gerechten weer een heerlijk Grieks gerecht gemaakt! Dit keer met Texels lamsgehakt! Marc aan het woord:

Dit is het tweede recept van mijn Grieks project dit voorjaar. We startten eerder met bifteki van gemengd gehakt. Nu gaan we een stapje verfijnder. We nemen Texels lamsgehakt, dit een stuk verfijnder van smaak dan gemengd gehakt, daarom gaan we ook wat subtieler om met kruiden. Het wordt een (grote) burger met een zelfgemaakt pitabroodje. Uiteraard kun je die ook gewoon bij de winkel kopen, maar wat is er nu leuker dan leren hoe je zelf pita’s op de barbecue kan maken.

 Ingredienten Pitabroodjes

  • 5 gram droge gist
  • 8 gram zout
  • 210 ml water (op ongeveer 20 graden, meten met de thermapen)
  • 350 gram bloem
  • Nog extra bloem om in te rollen

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.