fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten and vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Cubaanse Rum Spareribs

Cubaanse Rum Spareribs

De zoete Rum smaak is een goede match met spareribs. En ook gelijk een goed excuus om een lekkere Cuba Libre te maken bij de BBQ sessie! Barbecue Marq heeft het perfecte recept voor jou! Marc aan het woord:

Mijn spareribs recept heb ik al -tig keer gemaakt en ook weer verbeterd. Hou je van lekkere dikke spareribs met wel een bite en toch ook een beetje fall-off-the-bone, perfect ertussenin dus, dan moet je dit recept eens maken. Ik maak het recept zelf altijd op de pelletgrill. Als de ribben een beetje gelijk gewicht hebben dan is dit altijd een topper. Ik varieer een beetje met de saus. Vandaag maakte ik een saus gebaseerd op bruine Rum. Probeer het eens uit, het is heerlijk.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 15 minuten en een bereidingstijd van 4,5 uur/minuten.

Ingredienten kruidenmix/rub

  • 110 gram zeezout
  • 130 gram rietsuiker
  • 25 gram paprikapoeder
  • 1,5 el zwarte peper
  • 4 tl knoflookpoeder
  • 4 tl uienpoeder

Pulled pork sliders

Pulled pork burgers

Onze huisblogger Barbecue Marq perfectioneert graag zijn eigen recepten en is altijd op zoek naar een tandje beter! Zo ook de Pulled pork burger. Hij heeft deze al eens gemaakt. Nu volgt de upgrade!
Marc aan het woord: Dit jaar is het écht zomer, veel dagen van 30 graden, echt vakantie! Dus lekker tijd voor een dagje BBQ. Soms maak je nieuwe dingen. Ik tenminste wel en soms verbeter je wat je al lang kent. Vandaag maakte ik heerlijke pulled pork en ik wil jullie het recept niet onthouden. Het is een recept dat ik al langere tijd gebruik, maar steeds een beetje aanpas.

Het gerecht is voor 8 personen.

Ingredienten Kruidenmix/Rub

  • 110 gram zeezout
  • 130 gram rietsuiker
  • 25 gram paprikapoeder
  • 1,5 el zwarte peper
  • 4 tl knoflookpoeder
  • 4 tl uienpoeder

Buffalowings met milde saus

Buffalowings met milde saus

Onze huisblogger Barbecue Marq houdt best van een pittig gerecht. Maar hij bepaalt wel graag hoe pittig het wordt. Daarom heeft Marc een zelfgemaakte saus gemaakt. Lekker voor over de kippenvleugeltjes.

Marc aan het woord: Wie kent ze niet? Buffalo wings, de kippenvleugeltjes met de pittig zure romige saus. Het is wel een gerechtje apart en je moet ervan houden. Ik vind ze heerlijk, maar ik moet ze niet te heet hebben. Niet het kaliber: mijn lippen staan in brand. De commercieel te kopen saus is vaak enorm scherp, daarom maak ik dit sausje zelf. Het is pittig, maar ook weer niet te pittig. Serveer de vleugeltjes als snack of apetizer.

Het gerecht is voor 8 personen als snack, heeft een voorbereidingstijd van 15 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten saus

  • 250 gram boter
  • 1/4 cup srirachasaus
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1/2 tl worshestershiresaus
  • 1/4 tl knoflookpoeder

Broodje Low and Slow Pulled Chicken

Broodje Low and Slow Pulled Chicken

Onze huisblogger en vader Barbecue Marq heeft zich alvast goed verwend voor Vaderdag! Hij deelt dit broodje met pulled chicken graag met andere vaders! Marc aan het woord:

We kennen Low and Slow natuurlijk van rundvlees, brisket bijvoorbeeld of varkensvlees, pulled pork of spareribs. Dit keer ga ik aan de slag met kip, pulled chicken maken om precies te zijn. Ik maak dit van kippendijen met een echte low and slow bereiding. Eerst pekel ik de dijen, daarna roken we ze een paar uren en daarna garen we ze in folie. Dit leidt tot heerlijk gerookte en super malse dijen.

Ik gebruikte de pulled chicken om lekkere burgers van te maken.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 12 uur en een bereidingstijd van 6 uur.

Ingredienten Pekel

  • 2 liter water
  • 100 gram fijn zeezout
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 20 ml tabasco
  • 2 el citroensap

Zacht oosters buikspek

Zacht oosters buikspek

Buikspek is eigenlijk een zonde, maar kijk naar onderstaande foto's en dan weet je ook dat je dit niet kunt laten staan! Barbecue Marq aan het woord:

Goed gemaakt buikspek is een topper. Het heeft een heerlijke varkensvlees smaak, die erg lijkt op die van pulledpork, maar heeft extra vet. Deels gesmolten zorgt dit voor een superzacht stukje vlees. Het heeft van zichzelf niet zo een heel uitgesproken smaak. Dan komt de creativiteit om de hoek en voegen we er zelf smaken aan toe. Dit keer een zachter Oosterse variant gebaseerd op ketjap manis en sojasaus, niet te pittig maar wel goed op balans qua zout en zuur. Het gerecht is heerlijk met wat gegrilde groenten, zoals broccoli en wat rijst. Je kan de saus achteraf ook nog op de rijst doen. Laat het smaken want het is weer een topper!!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 24u uur en een bereidingstijd van 5 uur.

Ingredienten glaze

  • 1/2 mespunt pikant paprikapoeder
  • 1/2 tl zwarte sesamzaadjes
  • 1/2 el knoflookpoeder
  • 1/16 cup limoensap
  • 1/8 cup honing
  • 1/2 tl sesamolie
  • 50 ml ketjap manis
  • 25 ml soyasaus

Texels Lamsschouder met rozemarijn

Lamsschouder met rozemarijn

Lamsschouder heeft van zichzelf al een goede smaak, sterk, maar niet overheersend. Gebruik daarom niet te veel kruiden, die gaan snel overheersen. Gelukkig weet Barbecue Marq dit ook en heeft hij een mooie licht gekruide 'rollade' gemaakt van het vlees. Het is bereid op de BBQ. Marc aan het woord:

Altijd lekker zo’n gerookte lamsschouder, maar hoe maak je hem lekker? Lamsschouder heeft voor lamsvlees best een aanwezige smaak, echter als je te veel met kruiden gaat werken dan raak je de mooie lamssmaak kwijt. In dit gerecht laat ik dan ook vooral de smaak van het vlees intact. Een beetje rozemarijn, wat peper en wat zout. Voordat je het vlees snijdt, haal je de rozemarijn eruit. Het heeft dan genoeg smaak afgegeven. Gebruik ook geen zwaar rookhout, dat heeft het vlees niet nodig. Ik maakte er groene boontjes en krieltjes bij, dit is heel eenvoudig erbij te maken in een aluminium bakje.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 80 minuten en een rusttijd van 10 minuten.

Ingredienten kruidenmix

  • 2 knoflooktenen
  • Versgemalen zwarte peper
  • Versgemalen zeezout
  • Olijfolie
  • 4 takken rozemarijn

Braised spareribs in Dutch Oven

Braised spareribs in Dutch Oven

Langzaam laten wij de winter achter ons. De dagen worden langer, maar het wordt vooral zonniger en warmer. Tijd voor een Spareribs gerecht van Barbecue Marq! Dit keer heeft hij de dik bevleesde ribben van het Brabants varken bereid in de Dutch Oven. Marc aan het woord:

Spareribs kun je op heel veel verschillende manieren maken. Uiteraard hebben we de bekende 3-2-1 methode die we vaak gebruiken voor dikbevleesde ribben. Maar je kan ook braised spareribs maken. Dat zijn ribben die je langzaam in vocht gaart. Over het algemeen krijgen ze hierdoor heel veel smaak en zijn ze een beetje overcooked. Heerlijk toch af en toe. Braised spareribs kun je perfect in de oven maken, maar om er toch nog een BBQ-touch aan te geven bereidde ik ze op de BBQ. Eerst een uurtje roken op de BBQ en daarna garen in een heerlijke saus in een Dutch-oven. Wie lust dit niet?

Het gerecht is voor 3 personen, heeft een voorbereidingstijd van 15 minuten en een bereidingstijd van 3 uur.

Ingredienten saus

  • 250 ml van je favoriete BBQ saus
  • 125 ml appelsap
  • 125 ml appelazijn
  • Je favoriete Rib-rub

Cubaanse mojo varkenshaas

Cubaanse mojo varkenshaas

Onze huisblogger Barbecue Marq heeft voor dit gerecht zijn inspratie in Cuba opgedaan: Varkenshaas in een zelfgemaakte Cubaanse mojo! Mojo is een marinade met o.a knoflook, olijfolie en een citrussap. Marc aan het woord:

Vandaag maakte ik varkenshaas op Cubaanse wijze. Dit betekent dat ik de varkenshaas eerst marineerde in een mojo. Mojo kennen we natuurlijk van de Canarische papas arrugadas, maar er is ook een Cubaanse variant. Veel Canariërs zijn geëmigreerd naar de Cariben en hebben hun mojo meegenomen. Feitelijk wordt in Cuba elke marinade met knoflook, olijfolie en een citrussap (liefst bitter) mojo genoemd. In dit gerecht gebruik ik een zelfgemaakte mojo om varkenshaas te marineren.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 3-24 uur en een bereidingstijd van 20 minuten.

Ingredienten Mojo

  • 125 ml olijfolie
  • 8 knoflooktenen, in plakjes gesneden
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 50 ml citroensap
  • 75 ml grapefruitsap
  • 2 tl grof zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gemalen oregano
  • 30 g vers gehakte koriander

Kip burger met kalkoen pastrami

Kip burger met kalkoen pastrami

Dan is het weer Nationale Hamburgerdag 2022! Onze huisblogger Barbecue Marq heeft ons verrast met zijn burgers met kip en kalkoen pastrami! Marc aan het woord:

Dit keer eens geen ham, spek, Bommelse burgers of Black Angus burgers, maar gevogelte. Voor dit gerecht koos ik zowel kip als kalkoen. De kalkoen gebruikte ik om pastrami van te maken, dat is (langer) gepekeld en gerookt vlees. Dat laat ik afkoelen en snijd ik in plakken. Dan maak ik er een lekkere kipburger bij en combineer dat tot een lekker burgerbroodje! Geniet van deze fantastische gevogelte smaken!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 24 uur en een bereidingstijd van 2 uur.

Ingredienten broodjes

  • 4 burgerbroodjes
  • 2 tomaten
  • Sla
  • Geraspte wortel

Kebabs van lamsgehakt

Kebabs van lamsgehakt

Wanneer de temperaturen weer omhoog gaan, zijn lichte maaltijden erg welkom! Barbecue Marq bedient ons op onze wenken met dit lekkere gerecht van lamsgehakt! Marc aan het woord:

Wie houdt er niet van lekkere kebabspiesjes? Afgelopen weekend koos ik voor dit lekkere gerecht op basis van lamsgehakt. Door het gehakt rondom de spiesen te kneden krijg je eigenlijk een soort worst, maar dan zonder velletje. Het voordeel daarvan is dat je het niet hoeft te vullen, maar ook dat het vet wegsmelt. Het is dus best een magere maaltijd. In 40 minuutjes heb je dit eenvoudige topgerecht op tafel staan!

Het gerecht is voor 5 personen, heeft een voorbereidingstijd van 20 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten.

Ingredienten kruiden

  • Klein bosje verse koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 2 jalapeño pepers
  • 2 tl verse gehakte gemberwortel
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemalen komijnpoeder
  • 1 tl zwarte peper, versgemalen
  • 1 tl keukenzout

Flank steak rollade met pesto

Flank steak rollade met pesto

Flanks steak, oftewel bavette kun je hot & fast grillen en marineren. Of je kunt er een rollade van maken. Onze huisblogger Barbecue Marq aan woord:

Flank steak is een van mijn favoriete stukken steak. Meestal bak ik hem met wat peper en zout en maak een lekkere chimichurri erbij. Dat gaan we vandaag niet doen. Ik neem een flanksteak van Black Angus rund. Daar maken we een rollade van gevuld met pesto, gebakken pijnboompitjes, parmezaan en zongedroogde tomaten. Eigenlijk is het een heel eenvoudig recept, maar qua smaak super. Ik maakte er gegrilde groene asperges bij.

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 20 minuten en een bereidingstijd van 45 minuten.

Ingredienten vulling

  • Handvol pijnboompitten
  • 12 zongedroogde tomaten
  • Parmezaanse kaas

Lomo al trapo in rode wijn

Lomo al trapo in rode wijn

Het blijft altijd weer een uitdaging om spannende gerechten te bedenken en te vinden. Daarom zijn wij ook zo blij met onze huisblogger Barbecue Marq! Hij weet ons iedere keer weer te verrassen. Dit keer een gerecht met een heerlijk mals stuk vlees, Bommelerwaardse haasbiefstuk. Marc aan het woord:

Lomo al trapo is een Colombiaans gerecht, het betekent ‘lende in handdoek’. Laat dat nu ook precies zijn wat het is, lende in een handdoek. Uiteraard is het verhaal iets uitgebreider

Om te beginnen start met je met een goed stuk vlees, ik koos hiervoor een kilo wegend stuk haasbiefstuk van de Vleesboerderij. Ik kocht een nieuwe theedoek, waste deze en ontdeed hem van labels. Daarna drenkte ik hem in de rode wijn en liet hem zeker 2 uur trekken, zodat elke vezel doordrenkt is van wijn. Ondertussen kon het vlees mooi op kamertemperatuur komen.

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 2 uur en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten

  • 1 theedoek
  • 200 ml rode wijn
  • 2 eiwitten
  • 500 gram zeezout

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.