fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Kerstkalkoen met gevulde pompoen en gele rijst

Kerstkalkoen met gevulde pompoen en gele rijst

Kalkoen hoort traditioneel getrouw bij de Kerst. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun daar weer een lekker gerecht mee gemaakt! Grillfun aan het woord: 

Een echte Kerstklassieker als gerecht is toch echt wel een Kerstkalkoen. In dit complete gerecht neem ik jullie mee met mijn versie van dit klassieke gerecht. Als bijgerecht heb ik een gevulde pompoen gemaakt met gele rijst. De combinatie is echt geweldig en op deze manier heb je kleur op je tafel plus deze heerlijke geur van een gegrilde kalkoen. Het recept is echt foolproof, waardoor het echt niet mis kan gaan! Ik maakte deze maaltijd natuurlijk in de barbecue maar je kunt het ook gewoon in de oven bereiden. Belangrijkste is dat je dezelfde temperaturen aanhoud. 

Vaak zie je dat een kalkoen gevuld wordt met een mengsel van gehakt. In dit recept heb ik hiervoor niet gekozen. De reden is vrij simpel, omdat de vulling eerder gaar is dan de kalkoen. Hierdoor wordt het gehaktmengsel droog en dat wil je absoluut niet hebben. Tevens zorgt een gevulde kalkoen er ook voor dat je geen goede luchtstroming hebt door de buikholte van de kalkoen.

Wanneer je een kalkoen besteld bij DeVleesboerderij.nl wordt deze diepgevroren geleverd en niet vers. Het is dus belangrijk dat je op tijd begint met de planning. Een kalkoen kun je het beste ontdooien in de koelkast ongeveer vier dagen voordat deze op de barbecue gaat. De planning om deze kalkoen te bereiden is namelijk 2 dagen ontdooien in de koelkast, één dag in de brine (natte pekel) en nog een dag drogen in de koeling. Op deze manier krijg je het beste resultaat en geen stress. Het maken van een brine is belangrijk zodat de kalkoen niet droog wordt. Vaak hoor ik van mensen dat ze kalkoen hebben gemaakt met kerst en het vervolgens nooit meer doen omdat deze droog was. De oorzaak is bijna altijd dat ze de kalkoen niet 24 uur in de pekel hebben gelegd. Dit is echt extreem belangrijk omdat een kalkoen niet veel vet heeft en een heel magere vogel is.

Ingrediënten brine

  • 1 Hollandse Baby Kalkoen (ongeveer 4 kg)
  • 4 liter water
  • 250 gram zout
  • 10 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 citroenen
  • 2 mandarijn
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse salie

Wilde Kerst met Zwijn biefstuk en aardappelpakketjes met witlof

Wild zwijn Kerstbiefstuk

Met Kerst wordt er veel wild vlees gegeten. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun een heerlijk recept gemaakt met wild zwijn! Grillfun aan het woord:

Het is alweer bijna Kerst en daarom ben ik aan de slag gegaan met wild. Dit keer ging ik voor een gerecht met wildzwijn biefstuk. Een stuk vlees wat ik nog niet eerder maakte op de barbecue. Ik was bang dat het vlees droog zou worden gezien er bijna geen vet inzit maar het vlees werd heerlijk mals. De combinatie van dit heerlijke vlees en gestoomde aardappel met gemarineerde witlof was een succes.

Ja je leest het goed, een complete maaltijd bereid op de barbecue. Ideaal voor de feestdagen want ik weet zeker dat je gasten versteld zullen staan. Het vlees van een wildzwijn smaakt iets sterker dan vlees van een normaal varken en wordt vaak gemarineerd of langzaam gegaard in bijvoorbeeld een stoofschotel. Ik heb er echter voor gekozen om het zo neutraal mogelijk te houden gezien ik ook graag het vlees proef. Door de combinatie met de overige ingrediënten smaakt deze maaltijd super.

Serveer bij het gerecht bijvoorbeeld een wilde paddenstoelensaus en een lekkere rode wijn. Ik koos voor een Merlot maar je kunt natuurlijk altijd naar jouw wijnhandelaar gaan voor een goede wijnspijs combinatie. 

Ingrediënten voor 4 personen

Belgische Blauwe Kalfsoesters met krokante kruidenkorst en zoete aardappelpuree

Belgische Blauwe Kalfsoesters met krokante kruidenkorst en zoete aardappelpuree van de BBQ

Met Kerst wil je iets speciaals! Wat dacht je van krokant en mals...groen en oranje... romig en hartig... groente, noten en paddenstoelen. Alles zit in dit gerecht. Dit is Grillfun en Kerst! Grillfun aan het woord:

Ik maakte voor de Kerst, voor De Vleesboerderij deze heerlijke kalfsoesters met een krokante kruidenkorst. Bij dit feestelijke gerecht serveerde ik een zoete aardappelpuree met pecannoten, gegrilde groene asperges en een zelfgemaakte paddenstoelensaus. Je kunt dit allemaal maken op de barbecue maar dan heb je er wel minimaal twee nodig. Heb je maar één barbecue dan kun je natuurlijk de bijgerechten maken op het fornuis binnen. 

Het vlees heeft maar heel even nodig op de barbecue en maak daarom eerst de bijgerechten om stress tijdens de bereiding te voorkomen. 

Om het gerecht helemaal af te maken serveer je er een lekkere rode wijn bij. Ga naar je favoriete wijnhandel en vertel wat je wilt gaan maken en vraag hun advies wat de beste keuze is. Natuurlijk moet je niet vergeten om eerst de wijn te proeven, want he...hoe weet je anders dat die lekker smaakt? Zelf serveerde ik er een lekkere winterstout bij van Duits & Lauret wat voor mij een perfecte combinatie was bij dit gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Belgische Blauwe Kalfsoesters
  • 2 sneden witbrood
  • 5 sjalotten
  • Bosje platte peterselie
  • 5 takjes verse tijm
  • mosterd
  • zout en versgemalen peper
  • groene asperges 

Gevuld Black Angus gehaktbrood met Cheddar van de BBQ

Gevuld gehaktbrood met Cheddar van de BBQ

Onze huisblogger Grillfun heeft al vele recepten gemaakt. Een gehaktbrood kon daarom niet uit blijven. Zijn versie is een gehaktbrood van Black Angus rundergehakt omwikkeld met spek, gevuld met Cheddar.

Grillfun aan het woord:

Heerlijk gehaktbrood van de barbecue zonder dat deze gemaakt wordt in een bakblik. Lekker gekruid gehakt gevuld met cheddar en omwikkeld met bacon. Even een uurtje wachten en je kunt genieten van deze lekkere creatie. Snijd het gehaktbrood vooral aan op tafel zodat iedereen kan zien dat de kaas er mooi uitloopt. 

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van Black Angus gehakt wat al vast van structuur is. Gebruik je half om half gehakt? Voeg dan een ei toe met een beetje paneermeel zodat je dit gehaktbrood gewoon kunt maken. 

Ingrediënten 

  • 1 kg Black Angus gehakt
  • 300 gram spek
  • 100 gram cheddar
  • Barbecuesaus
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout en versgemalen peper

Hachee van Rundvlees op de Dutch Oven van de BBQ

Hachee op de Dutch Oven van de BBQ

Ieder seizoen heeft zijn eigen kenmerken, zo ook op het gebied van eten. Onze huisblogger Grillfun vertelt er meer over. Grillfun aan het woord:

Het is weer herfst en dan is het bij mij altijd de tijd van het jaar om te stoven op de barbecue of lekker boven een kampvuur. Het veiligste is natuurlijk gewoon op de barbecue maar je kunt dit gerecht ook gewoon lekker maken in de pan op je fornuis.

Hachee is voor ons een recept wat bij de herfst past. Veel mensen eten het met aardappelen en rode kool maar bij thuis eten we het altijd met rijst. Boven op de friet klinkt mij ook niet verkeerd in de oren. 

Hachee is afkomstig van het Franse woord voor hakken en werd volgens de boeken al gemaakt in de middeleeuwen. Echter werd het toen gemaakt van resten braadvlees en werd op smaak gemaakt met zuren zoals rode wijn of azijn zodat het vlees malser werd.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg Hachee blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 grote uien
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 5 takjes verse tijm
  • 50 ml rode wijn azijn
  • 500 ml runder bouillon
  • 3 volle eetlepels bloem
  • 50 gram roomboter
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en versgemalen peper

Lamsrackjes op Griekse wijze van de BBQ

Lamsrackjes op Griekse wijze van de BBQ

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft een heerlijk Grieks hoofdgerecht gemaakt! Marc aan het woord:

Dit is het laatste recept van mijn serie van 5 Griekse recepten. Het moet de kroon zijn op de serie, vandaar de lamskroon. Het doel is verfijnd vlees zoals lam op een Griekse wijze klaar om te maken, zonder dat de kruiden te veel overheersen zodat je het lekkere vlees blijft proeven. Ook de tzatziki maken we niet op de reguliere manier, ik pof de knoflook van de tzatziki van de voorgestelde verklaring deze zacht en een beetje zoet wordt. Zo krijg je een heerlijke zachte tzatziki. Ik maak er wat krieltjes bij en het gerecht is compleet.

De totale bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Souvlaki van Livar varkenshaas van de BBQ met zelfgemaakte tzatziki

Souvlaki van varkenshaas van de BBQ met zelfgemaakte tzatziki

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft voor ons uit de reeks van 5 gerechten weer een heerlijk Grieks gerecht gemaakt! Dit keer Souvlaki van Livar varken. Marc aan het woord:

Eén van de vaste vleesgerechten in de Griekse keuken is de souvlaki: een spies met vlees. Dit keer koos ik voor Livar varken, het befaamde Limburgse kloostervarken. Ik combineer deze lekkere souvlaki met zelfgemaakt tzatziki en een lekkere originele Griekse salade (choriatiki salata). Veel plezier!

De totale bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Ingredienten marinade

  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels mild paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen geperste knoflook
  • Peper en zout

Bommelerwaardse Ribeye Roast met gepofte aardappelen en spruitjes van de BBQ

Bommelerwaardse Ribeye Roast met gepofte aardappelen en spruitjes van de BBQ

Kerst staat weer voor de deur. Een tijd van gezelligheid en vooral van lekker eten. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun weer een lekker recept gemaakt. Grillfun aan het woord:

Een mooi stuk vlees serveren met kerst willen wij allemaal en zeker wanneer je het kunt maken zonder al teveel stress. Daarom heb ik bij dit recept ook gekozen voor een eenvoudige bereiding zonder al te veel complexe smaken. Het hoeft niet altijd heel complex te zijn zolang het vlees van een goede kwaliteit is. Dat maakt koken ook zo leuk je kunt het zo complex maken als je zelf wilt. Maar met de feestdagen wil je natuurlijk groot uitpakken en dat levert ook veel stress op bij sommige mensen. Ik weet nog goed dat ik vroeger er altijd een bende van maakte in de keuken, omdat ik een 6 gangen dinner wilde serveren voor iedereen. Lekker complex met mooie producten en uren in de keuken en dan hebben we het nog niet gehad over de voorbereiding. Tegenwoordig lekker de barbecue aan geen stress omdat iedereen lekker binnen zit en de keuken blijft mooi schoon en niet te moeilijk. Met goede voorbereiding kom je al een heel eind. 

Je kunt het gerecht mooi afmaken met gepofte aardappelen en heerlijke spruiten met walnoten wat natuurlijk perfect past bij de tijd van het jaar. Hoe gaaf is het om een groot stuk vlees aan te snijden en al je gasten kijken hoe het is geworden. Serveer er een mooie Merlot bij en je gasten zullen versteld staan van dit mooie gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

Krokante kipfilet met romige pasta Linguine

Krokante kipfilet met romige pasta Linguine

Onze huisblogger Grillfun laat zien hoe een 'eenvoudige' maaltijd erg lekker smaakt!

Grillfun aan het woord:

Wij eten hier regelmatig pasta en hoe eenvoudiger hoe beter denk ik soms. Deze romige pasta met krokante kipfilet is makkelijk te maken. Wat het een ideale maaltijd maakt voor door de week. Mijn kinderen zijn gek op de krokante kipfilet en staat daardoor ook regelmatig op met menu of het nu in combinatie is met pasta of gebakken aardappelen met groenten. 

In dit gerecht gebruikte ik Linguine wat een langwerpig soort pasta is gemaakt van durumtarwemeel. Het is eigenlijk gewoon een bredere versie van spaghetti en lijkt op fettuccine. Je kunt dit gerecht natuurlijk maken met iedere pasta die je zelf graag eet.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 250 gram kastanje champignons
  • 500 gram Linguine of Spaghetti
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel koffiemelk
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Parmezaanse kaas
  • cornflakes
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • Handje vol verse platte peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en versgemalen peper

Marokkaanse Stoofschotel met Runderlappen van de bbq

Marokkaanse Stoofschotel met runderlappen van de bbq

Onze huisblogger Grillfun heeft voor ons een smaakvol recept gemaakt met Marokkaanse kruiden, abrikozen en dadels!

Grillfun aan het woord:

Stoofschotels kun je natuurlijk op zoveel manieren bereiden met verse groenten erin en diverse kruiden en een goed stuk vlees. Dit keer ging ik voor een Marokkaanse stoofschotel met Runderlappen. De smaak was echt geweldig door het zoete van de abrikozen en dadels en de smaak van het vlees in combinatie met de kruiden. 

In dit gerecht gebruik ik Ras el Hanout wat een Marokkaans kruiden mengsel. Vandaar ook de naam Marokkaanse Stoofschotel. De betekenis van Ras el Hanout is “het beste van de winkel” en staat voor het beste wat de handelaar heeft te bieden. Je kunt deze mix gewoon bij de supermarkt krijgen maar traditioneel veranderd de samenstelling misschien wel iedere dag. Hierdoor is deze kruidenmix ook overal anders.

Let wel op met de dosering want hij is heel sterk van smaak. Doe er liever iets minder in en breng het later verder op smaak.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg Bommelerwaard Runderlappen
  • 1 grote winterpeen
  • 2 grote uien
  • 1 blik kikkererwten (240 gram uitgelekt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 600 ml runderbouillon
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram dadels
  • 1 eetlepel Ras-el-Hanout 
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gember
  • Verse koriander
  • Klontje boter
  • 1 pak couscous

Kruidige Shaslick spiezen van Kophaas van de BBQ

Kruidige Shaslick spiezen van Kophaas van de BBQ

Met shaslicks kun je alle kanten op. Grillfun weet daar wel raad mee! Dit keer met kophaas wat vetter is dan varkenshaas. Dus beter voor op de BBQ en daarom ook perfect voor shaslicks! Grillfun aan het woord:

De zomer is al lekker bezig en de barbecue gaat steeds vaker aan. Bij een barbecue kan natuurlijk een goeie shaslick niet ontbreken. In dit recept neem ik jullie mee hoe ik ze het liefste maak en natuurlijk eet. De kruidige kophaas in combinatie met paprika en rode ui van de barbecue maken het voor mij altijd een feest. Natuurlijk drink je er een lekker biertje bij en dit keer heeft Beerwulf.com weet twee mooie bieren geselecteerd die perfect passen bij dit gerecht. 

Wist je dat Shaslick een traditioneel gerecht is wat zijn oorsprong kent in Centraal-Azië. Het gerecht dat bestaat uit gemarineerd gegrild vlees is vooral populair in Turkije, Marokka, Rusland en andere voormalige Sovjetstaten. Shaslick bestaat in mijn recept uit kophaas maar wordt ook gemaakt van varkensvlees, lam en zelfs van kip. Dit is afhankelijk van persoonlijke smaak of gehanteerde religieuze regels.

Ingrediënten

  • 1 kg kophaas (voldoende voor 6 spiezen)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote rode ui
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 ½ theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • Olijfolie
  • Verse platte peterselie

Zelfgemaakte pizza's met Spianata Romana, Coppa di Parma, Panchetta of Chorizo!

Zelfgemaakte pizza's van Spianata Romana, Coppa di Parma, Panchetta of Chorizo!

Met de zomerse dagen is koken niet altijd even prettig om te doen. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun 4 eenvoudige recepten (maar overheerlijk) om zelf pizza's te maken!

Grillfun aan het woord:

Pizza zelf maken is natuurlijk geweldig en heel simpel met de juiste voorbereiding. In deze vier recepten neem ik jullie mee in vier eenvoudige pizza’s met vier verschilde soorten vleesbeleg. Pizza’s hoeven niet complex te zijn want de smaken van deze paar ingrediënten passen gewoon super bij elkaar. Natuurlijk gaan we in deze recepten alles zelf maken van deeg tot een geweldige tomatensaus voor op de pizza’s. De hoeveelheid saus in dit recept is voldoende voor misschien wel 20 pizza’s. Vries de saus daarom gewoon in voor de volgende pizza’s want ik weet zeker dat je ze hierna altijd zelf gaat maken. Je moet wel op tijd beginnen met de pizzadeeg gezien deze vier uur nodig heeft om te reizen. 

Ingrediënten voor 4 pizza’s

  • 500 gram bloem (W280 of patentbloem)
  • 270 ml water
  • 10 gram zout
  • 10 ml olie
  • 5 gram droge gist

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.