fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Lamsburger met Avocado en Kruidenyoghurt

Lamsburger met Avocado en Kruidenyoghurt

Grillfun + lente = Lam = Lamsburgers! ... geen woorden meer nodig verder. Gewoon maken en smullen!

Grillfun aan het woord: De lente is begonnen en het wordt dan weer tijd voor mooie gerechten die passen bij het seizoen. Na alle regen en kou worden de temperaturen ook weer aangenamer. Voor veel Nederlanders is het dan weer tijd om de barbecue aan te steken. Dit keer maakte ik een heerlijke lamsburger die super eenvoudig is. De combinatie van de frisse kruidenyoghurt en de zachte smaak van avocado passen perfect bij deze lamsburgers die je gewoon subtiel gekruid kan kopen bij DeVleesboerderij en zelf online kan portioneren. Daarom spreekt deze combinatie voor zich en kun je er een heerlijke burger van maken.

Hele gegrilde Kip Piri Piri met Courgette spekbootjes

Hele gegrilde Kip Piri Piri

Wij zijn fan van Grillfun, duidelijk ... anders was hij niet onze huisblogger. Maar Grillfun heeft zelf ook andere foodies die hij hoog heeft zitten en graag inspiratie ophaalt. Zo ook dit recept, lees waarom.

Grillfun aan het woord: Kip piri piri is weer zo’n klassieker die echt het proberen waard is. In dit gerecht neem ik je mee naar een versie van één van mijn helden op Youtube, namelijk DJBBQ. Aan het recept heb ik niet veel veranderd omdat het gewoon super is en ik graag deze variant met jullie deel. Dit gerecht maakte ik meer dan twee jaar geleden voor het eerst. Maar vond het zonde om de bacon die je aan de saus toevoegt weg te gooien. Na wat proberen kwam ik op het idee om het mengsel aan gegrilde courgette toe te voegen en dat was echt een schot in de roos. Probeer het zelf en laat je verrassen.

Piri piri is oorspronkelijk een olie met in zijn eenvoudigste vorm, cayennepeper, chilipeper en keukenzout. De olie giet je over de kip tijdens de bereiding waardoor de smaak in de kip trekt. Heerlijk pittig is deze saus en pas eventueel het recept aan door meer van de Sriracha saus toe te voegen of eventueel minder als je er niet zo gek op bent.

Romige Kip Fajita uit de pan

Romige Kip Fajita uit de pan

Onze huisblogger, Grillfun, geeft altijd wel een eigen twist aan klassieke recepten. Zo laat hij nu lekker de tortilla weg waar Fajita vaak mee wordt geserveerd, maar het ziet er altijd weer heerlijk uit!

Grillfun aan het woord: Dit wordt weer smullen met deze heerlijke kip Fajita. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel. Natuurlijk moet je de kip wel eerst in de marinade zetten maar dit kun je ook een dag van te voren doen. Kip Fajita is een recept wat oorspronkelijk uit de Mexicaanse keuken komt met als belangrijkste ingrediënten rundvlees of kippenvlees. Je ziet super veel recepten op internet met de naam Kip Fajita maar de meeste hebben niks te maken met het origineel recept en ik denk dat we de naam meer gebruiken door de Fajita kruiden die in de recepten worden toegepast.

BierBBQ editie 2: in de kou met vrienden van De Vleesboerderij

BierBBQ editie 2: in de kou met vrienden van DeVleesboerderij.nl

Aan het einde van deze winter kwamen de vrienden van DeVleesboerderij.nl weer samen voor een tweede BierBBQ ... da's een BBQ met bierpairing ;-) Vorig jaar kwamen we ook samen en dat was een groot succes, dus we houden dit er lekker in. Lees aan het einde van dit artikel over hoe jij er een volgende keer bij kunt zijn, en dan bedoelen we niet alleen kijken ... maar ook lekker meegenieten. Want ook bij deze tweede editie stond er weer een indrukwekkend assortiment kamado's klaar, dronken we biertjes gepaired door Nathan Hak, bierjournalist bij Beerwulf.com, en genoten we van prachtig vlees in indrukwekkende recepten van een stelletje gezellige BBQ nuts/ bloggers!

BBQ-stoofpotje van Iberico varkenswangen met gegrilde paprika en een beetje pit

BBQ-stoofpotje van Iberico varkenswangen met gegrilde paprika en een beetje pit

We nodigden vrienden van DeVleesboerderij.nl en Pitmasters Luc de Hoogh en Marc Lechanteur uit voor een mooie BierBBQ en daar bereidden zij een BBQ-stoofpot met Iberico wangen. De stoofpot heeft veel kleur en een intense smaak! Beerwulf.com pairde weer mooie bieren bij en BBQ's en gear kwamen van Het Luxe Buitenleven. Lees hier over hoe je dit mooie smaakvolle, kleurvolle gerecht stapsgewijs maakt en welke bieren er bij passen.

Lamsbout uit de oven met zoete aardappelen en pompoen

Lamsbout uit de oven met zoete aardappelen en pompoen

Grillfun, onze huisblogger, helpt ons allemaal met inspiratie voor de kerst ;-) Met Kerst zoek je iets anders dan anders ... zoals deze Lamsbout! Grillfun aan het woord:

Lamsbout uit de oven is toch echt wel een fantastisch gerecht en zeker als je het maakt op een schaal vol met groenten zodat je een complete maaltijd hebt uit de oven. Je hebt wat voorbereiding nodig maar dan kun je zorgeloos uren doorbrengen met je gasten.

Ik kreeg dit idee uit een boek van Jamie Oliver en dacht dit moet ik ook eens maken met een eigen twist. Het lamsvlees was heerlijk mals en kwam mooi medium uit de oven. Het is echt een feest om dit gerecht te serveren

Ingrediënten lamsbout

  • 2 kg lamsbout zonder been
  • 2 el korianderzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 2 el venkelzaad
  • 2 el anijszaad
  • zout en versgemalen peper
  • verse tijm en rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ citroen

Caesar Salade met gegrilde kippendijen

Caesar Salade met gegrilde kippendijen

Grillfun, onze huisblogger, helpt je altijd iets lekkers op tafel te zetten. Laat je niet foppen door het woord salade ... want je zit hierna echt gewoon vol ;-)

Grillfun aan het woord: De Caesar salade is een echte klassieker en daarom werd het tijd om deze heerlijke salade te maken met een eigen twist.
De caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini een hotel- en restauranteigenaar, en hij was zelfs een chefkok en afkomstig uit Italië. Caesar woonde in San Diego en werkte in Tijuana Mexico. De salade is niet bedacht maar ontstond uit nood op een druk moment in het restaurant. Er waren op dat moment geen ingrediënten voorradig en werd gemaakt met de resten die er waren. Toen mensen later terugkwamen in het restaurant en naar de salade vroegen wist Caesar dat hij iets speciaals had gemaakt. De salade is daarom ook vernoemd naar hem.
In mijn versie zitten natuurlijk meer ingrediënten dan in het orgineel en dit keer met heerlijke gegrilde kippendijen aan een spies.

Black Angus Flank Steak Rollade

Black Angus Flank Steak Rollade

We nodigden vriend van DeVleesboerderij.nl en huisblogger Grillfun uit voor een mooie BierBBQ en maakte hij met een Black Angus Flank steak een rollade! De rollade was heerlijk mals en zat vol met extra smaken als tomaat knoflook en tijm. Beerwulf.com pairde er mooie bieren bij en de BBQ's en gear kwamen van Het Luxe Buitenleven. Lees hier over hoe je steak rollade stapsgewijs maakt en welke bieren er bij passen.

Champignon & sjalot gevulde Parelhoen met spek

images/Content/Recepten/Champignon-sjalot-gevulde-Parelhoen-met-spek/header-gevulde-parelhoen-devleesboerderij.jpg

Parelhoen klinkt lekker op een Kerstmenu nietwaar? Het smaakt nog beter ;-) Grillfun legt uit hoe hij een favorietje van het gezin upgrade naar een prachtige Kerstgerecht! Grillfun aan het woord:

Normaal vul ik graag kipfilet met een mengsel van champignons en stop het in een jasje van bacon. Voor de feestdagen wil je natuurlijk iets speciaals serveren en kwam op het recept met gevulde parelhoen met bacon.
De combinatie is echt een winnaar en zeker de moeite om te maken tijdens de feestdagen. Je kunt het zelfs serveren met een salade als bijvoorbeeld een tussen gerecht. Het is weer een mooi eenvoudig gerecht geworden wat je ruim vooraf kunt voorbereiden.

Ingrediënten voor de gevulde Parelhoen

  • 4 parelhoenfilets
  • 2 pakjes ontbijtspek
  • 125 g kastanjechampignons
  • verse tijm en rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • versgemalen peper
  • olijfolie

Beef Wellington met Ossehaas en spek paddestoelen vulling

images/Content/Recepten/Beef-wellington-met-spek-paddestoelen-vulling/header-beef-wellington-devleesboerderij.jpg

Uiteraard vroegen wij onze huisblogger Grillfun dit jaar ook weer om Kerst recepten! Zo maakte hij voor ons deze echte klassieker, een Wellington. Grillfun aan het woord:

Beef Wellington is toch echt wel een kerst klassieker die je vaak ziet voorbij komen. Het gerecht wordt als zeer moeilijk ervaren om de ossenhaas mooi medium uit de oven te krijgen. Met dit recept kan het bijna niet misgaan en mijn advies is altijd probeer hem eens te maken voor kerst zodat je weet hoe het moet en je een kerst hebt zonder zorgen.

Ingrediënten Beef Wellington

  • 1 kg Ossenhaas aan één stuk
  • 1 kg Paddenstoelen in diverse soorten (Oesterzwammen, Portobello, Kastanje champignons)
  • 2 kleine rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram serranoham
  • verse tijm en Rozemarijn
  • groot stuk bladerdeeg op rol (Is te koop bij de supermarkt bij verse bladerdeeg)
  • zout en versgemalen peper
  • bakboter
  • 1 ei

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.