Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

TexMex burger voor Internationale Hamburgerdag

TexMex burger voor Internationale Hamburgerdag

Internationale Hamburgerdag! Uiteraard hebben wij onze huisblogger Barbecue Marq gevraagd om ons dit jaar te verrassen met een sappige burger! En dat is gelukt! Marc aan het woord:

Deze heerlijke burger is een feest om te eten én te maken op Internationale Hamburgerdag, maar op elke andere dag in het jaar is deze ook heerlijk. Het recept gaat ervanuit dat je zelf de burgers maakt, maar je kan natuurlijk ook kant-en-klare burgers bij de slager kopen. Hamburgers zelf maken is leuk dus probeer het een keer uit. Verder maak ik zelf guacamole voor dit recept, zo ontstaat er een heerlijk TexMex burgers.

Dit gerecht is voor 4 personen. Het heeft een voorbereidingstijd van 4 uur en een bereidingstijd van 20 minuten.

Benodigdheden

  • Hakmolen
  • Burgerpers
  • Diverse ingrediënten

vlees texmex burger voor internationale hamburgerdag bbq marc devleesboerderij

Zelfgemaakte guacamole

  • 2 Avocado’s
  • 1 El Zure room
  • 1 chilipeper
  • 1 teen knoflook
  • Sap van 1 limoen
  • Zout

Hamburgers

  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 2 kleine tenen knoflook
  • 25 gram paneermeel
  • 1 klein ei

Burgers

  • Sesambroodje
  • Jalapeñoschijfjes
  • Gebakken uitjes
  • Gerookte BBQ saus
  • Nacho’s
  • Cheddarkaas
  • Gemengde sla

midden texmex burger voor internationale hamburgerdag bbq marc devleesboerderij

Bereiding TexMex burger voor Internationale Hamburgerdag

  1. Maak eerst de burgers. Doe alle ingrediënten van de hamburger bij elkaar en kneed goed door.
  2. Maak 4 burgers van ongeveer 150 gram en leg ze minimaal 4 uur in de koeling om op te stijven.
  3. Maak dan de guacamole. Pers de limoen uit. Snijd het pepertje in stukjes, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Plet de knoflook. Doe de avocado in grove stukken snijden.
  4. Doe alles in de hakmolen en hak fijn. Voeg dan de zure room roerend toe en maak op smaak met zout.
  5. Zet in de koeling en houd de pit van de avocado erin, zodat de guacamole niet bruin wordt.
  6. Maak de barbecue aan op 175 graden Celsius direct.
  7. Grill de burgers tot een kerntemperatuur van 70 graden Celsius. Bij 60 graden Celsius leg je de cheddar kaas erop.
  8. Maak dan de burger broodjes. Van onder naar boven bouw je de burger: Onderkant sesambroodje, gemengde sla, burger, cheddarkaas, laag guacamole, nacho’s, BBQ-saus, uitjes, jalapeño’s en de deksel van het sesambroodje.
  9. Wil je de burger supersizen kun je natuurlijk 2 plakken vlees tussen je burger doen zoals op de fotos.

.Smakelijk en fijne Internationale Hamburgerdag!