Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Marokkaanse koriander lams spiesen

Marokkaanse koriander lams spiesen

Mocht je nu tijdens de vakantieperiode een beetje zijn aangekomen, Barbecue Marq heeft de oplossing daarvoor. Een licht en gezond recept met Nieuw-Zeelands lamsgehakt en een smaakvolle groenteschotel. Marc aan het woord:

Vandaag maak ik heerlijke gegrilde lamsspiesen op een Marokkaanse manier, namelijk met korianderzaad en koriander. Als basis gebruik ik heerlijk Nieuw-Zeelands lamsgehakt, dat op grote spiesen gaat. Als bijgerecht maak ik een Marokkaanse groenteschotel met paprika en kikkererwten. Deze maak ik separaat in de oven in een Römertopf (Romeinse steen). Laat het smaken!

Dit recept is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 1 uur en een bereidingstijd van 30 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado, pelletgrill, gasbarbecue en offsetsmoker.

Benodigdheden

  • 6 spiesen
  • Römertopf of afsluitbare gietijzeren pot

vlees marokkaanse koriander lams spiesen bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten

  • Gehakt
  • 900 gram Lamsgehakt (Nieuw-Zeeland)
  • 1 bosje verse koriander (gesnipperd)
  • 4 tl keukenzout
  • 1 tl witte peper (gemalen)
  • 2 el korianderzaad (ongemalen)

Groenten

  • 5 el olijfolie
  • 1 ui in ringen
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 rode, gele en groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 courgette in blokjes
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 2 el verse platte peterselie gesneden
  • 75 gram zwarte rozijnen
  • 400 gram kikkererwten
  • ½ tl komijnpoeder
  • 2 tl keukenzout

Topping

  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el pijnboompitjes gebakken in een pannetje

einde marokkaanse koriander lams spiesen bbq marc devleesboerderij

Bereiding Marokkaanse koriander lams spiesen

  1. Maak de barbecue aan voor indirecte bereiding op 175 graden.
  2. Meng het gehakt met de koriander, korianderzaad, keukenzout en witte peper.
  3. Maak lange worsten van 150 gram en spies deze.
  4. Laat de spiesen minimaal een half uur in de koeling opstijven.
  5. Warm de oven op naar 200 graden Celsius.
  6. Ondertussen maak ik de Marokkaanse groentemix en doe deze in de Römertopf (voorkeur) of gietijzeren pot. De deksel van de Römertopf altijd 15 minuten in het water leggen van tevoren.
  7. Zet de Romertopf 30 minuten in de oven. Bak ondertussen de pijnboompitten.
  8. Leg de spiesen vanuit de koeling op de warme barbecue en gaar tot een kerntemperatuur van 71 graden Celsius. Dit duurt ook ongeveer een half uur.

Als de timing goed is zijn beide gerechten op hetzelfde moment klaar. Smakelijk!