Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Spatchcock chicken stoofpot met Maiskip

Spatchcock chicken stoofpot

Barbecue Marq aan het woord: Stap in de wereld van gastronomisch barbecueën met ons betoverende recept voor deze spatchcock chicken stoofpot. Een meesterwerk voor 6 personen, met een korte voorbereidingstijd van 30 minuten en een langzame bereiding van 2 uur. Dit veelzijdige gerecht kan op verschillende barbecues worden bereid, zoals de ketelbarbecue, kamado, en gasbarbecue.

Grijp je gevogelteschaar en bereid je voor op een culinair avontuur. Neem twee maïskippen en transformeer ze met een doordachte snede en een krachtige druk tot een perfecte Spatchcock-stijl. De kip wordt rijkelijk ingewreven met een smaakvolle kippenrub (in dit geval gebruikte ik de BBQ classic 10 van Eldurapi)en omhuld met een lichte laag bloem voordat het avontuur begint.

De Dutch oven staat paraat op de hete barbecue. Terwijl de aroma's zich verspreiden, worden de kipstukken kort aangebakken in olijfolie, waardoor een heerlijke basis ontstaat. Gesnipperde ui, courgettes en knoflook voegen zich bij het feest, gevolgd door een bad van kippenbouillon en appelazijn. Plakjes citroen en verse tijm geven het gerecht karakter.

De temperatuur daalt tot een rustige 150 graden terwijl de stoofpot geduldig suddert, alle smaken absorberend. Na twee uur bereikt de kip de perfecte malsheid. Botten worden verwijderd, en naar smaak op smaak gebracht met peper en zout. Als de saus een beetje extra body nodig heeft, voeg dan subtiel wat bloem toe.

Bereid je voor op een feest van smaken als het vlees van de botten wordt gehaald, terugkeert naar de ketel en grondig wordt gemengd. Een spatchcock chicken stoofpot om van te watertanden, klaar om jouw barbecue-avonden te transformeren.

Dit recept is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 2 uur. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado en gasbarbecue.

Benodigdheden

 • Gevogelteschaar

vlees spatchcock chicken stoofpot bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten

 • 2 hele Maiskippen
 • Rub voor kip
 • Bloem
 • Olijfolie
 • 4 rode uien
 • 5 tenen knoflook
 • 2 courgettes
 • 750ml kippenbouillon
 • 35 ml appelazijn
 • Peper en zout
 • Citroen

Bereiding Spatchcock chicken stoofpot met Maiskip

 1. Steek de barbecue aan voor direct op 175 graden. Zet de Dutch oven op het rooster en laat deze heet worden.
 2. Neem ondertussen de twee kippen en knip de ruggengraten eruit met een gevogelteschaar. Leg de kippen met het borstbeen naar boven, vouw je handen in elkaar en druk met kracht op de borstbenen zodat deze breken. Knip de kip verder in stukken: vleugels, poten en borsten.
 3. Rub de kip met de rub en bestrooi het vlees volledig met bloem. Bak het vlees rondom aan in wat olijfolie en haal de kip daarna uit de ketel.
 4. Bak de gesnipperde ui, de courgettes en knoflook aan in de ketel. Voeg dan de kip weer toe, samen met de bouillon en de appelazijn. Snijd de citroen door de helft en dan in dunne plakjes. Voeg dit nog toe. Voeg wat verse takjes tijm toe.
 5. Laat de temperatuur nog dalen naar ongeveer 150 graden en stoof het dan ongeveer 2 uur. Haal na twee uur de botten uit de kip en maak op smaak met peper en zout. Als de saus niet dik genoeg is voeg je eventueel nog wat bloem toe.
 6. Haal het vlees van de botten en doe het terug in de ketel, roer goed door en serveer. Let op het vlees kan heel heet zijn.

Smakelijk!

einde spatchcock chicken stoofpot bbq marc devleesboerderij