Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Reebout met peer in rode wijn

Reebout met peer in rode wijn

Ieder jaar blijft het een uitdaging om met Kerst jouw gasten te verrassen met een culinair hoogstandje. Nu zorgt onze huisblogger Barbecue Marq gelukkig voor inspiratie. Barbecue Marq aan het woord:De kerstbellen zijn weer in aantocht. Hoog tijd dus om eens na te denken wat we met de kerst gaan maken. Het mag een keer wat luxer, exclusiever en het mag ook wat meer kosten met kerst natuurlijk. Nu alleen nog hopen dat het weer het toelaat om met kerstmis de barbecue aan te maken, want dit is een heerlijk receptje om tijdens de donkere dagen te maken. Ik begin met een fantastisch stuk reebout, rauw ziet het er al fantastisch uit en ruikt het o-zo lekker naar wild. De meeste voorbereiding zit in de peertjes. Ik snijd peertjes in dunne plakken en laat deze minimaal een uur weken in rode wijn, zo zijn ze lekker doordrenkt met wijn. Daarna is het een kwestie van het vlees vullen, opbinden en lekker garen op de barbecue. Laat je verassen door dit heerlijke winterse gerecht. Ik serveerde dit met rozemarijn krieltjes.

Dit recept is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 1,5 uur en een bereidingstijd van 44 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado, pelletgrill en gasbarbecue.

Benodigdheden

  • Vleeshamertje
  • Slagerstouw
  • Skillet

vlees reebout met peer in rode wijn bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten

  • 650 gram reebout
  • 200 ml rode wijn
  • 250 gram ontbijtspek
  • 3 peren
  • 2 tenen knoflook
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 tl keukenzout
  • Honing
  • Boter

Bereiding Reebout met peer in rode wijn

  1. Haal het vlees uit de koeling en verpakking. Dep goed af met keukenpapier. In verband met een gelijkmatige garing van het vlees is het goed om te checken of het vlees overal even dik is.
  2. Snijd het vlees in op 1/3 en snijd het net niet door. Snijd dan weer in op 1/3. Zo krijg je een lange plak vlees. Sla met het vleeshamertje het vlees plat. Bestrooi het vlees dan dun met keukenzout.
  3. Schil 1 peer, haal het klokhuis eruit en snijd ze in dunne plakken. Leg de peer minimaal 1 uur in rode wijn.
  4. Leg na minimaal 1 uur de peren op het vlees. Knijp de knoflook tenen fijn en leg op de peer. Doe wat honing erop en leg een paar takjes tijm erop.
  5. Maak de barbecue aan met een setup voor indirecte hitte op 160 graden Celsius.
  6. Beleg het vlees dan met het ontbijtspek en bind dicht met slagerstouw. Doe nog een sprietje tijm onder het touw.
  7. Doe wat boter in een skillet en leg het vlees erin. Snijd de overige peren in plakken en leg ook in de skillet.
  8. Zet de skillet op de barbecue en gaar het vlees tot een kerntemperatuur van ongeveer 60 graden. Dit duurt ongeveer 45 minuten.
  9. Ik serveerde de reebout met rozemarijn krieltjes.

Smakelijk!

midden reebout met peer in rode wijn bbq marc devleesboerderij