Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

BBQ recepten

BBQ vlees is altijd een belangrijk onderdeel geweest van De Vleesboerderij. Wij verkopen alle soorten vlees voor alle seizoenen, inclusief heerlijk beleg... maar BBQ is kunnen we wel zeggen een belangrijk deel van ons leven en dus van onze slagerij. BBQ is gezelligheid, samen buiten zijn, genieten... en let op: heel het jaar door hè! Je vind hier dus ook gerust BBQ recepten voor in de winter. Dan zie je meer worst, stoofschotels en grote roasts. Waar BBQ recepten voor de zomer vaak weer steaks met salades, lekkere spiezen of burgers zijn! Wij verkopen vlees voor de BBQ voor de doe-het-zelvers, maar hebben ook een heel mooi BBQ easy assortiment met marinades zonder e-nummers. Onze BBQ recepten zijn uit eigen keuken, onze huisblogger of van enthousiaste vaste klanten. Gebruik de filters om je keuze te verfijnen.

Gerookte Marokkaanse kefta’s

Barbecue Marq aan het woord: Een Marokkaanse Kefta-schotel is een gerecht dat bestaat uit gekruid gehakt, meestal van rundvlees of lamsvlees, dat tot kleine balletjes of langwerpige vormen wordt gerold en vervolgens gebakken, gegrild of gekookt. Kefta wordt veel gegeten in de Marokkaanse keuken en kan op verschillende manieren worden bereid…

Rendang van sukade met naanbrood en raita

Barbecue Marq aan het woord: Rendang is een traditioneel Indonesisch gerecht dat bekend staat om zijn rijke smaken. Het wordt gemaakt van mals rundvlees dat langzaam wordt gestoofd in een mengsel van kokosmelk en een aromatische kruidenpasta, bestaande uit ingrediënten zoals citroengras, gember, knoflook en rode pepers. Het resultaat is een…

Gerookte beef Stroganoff met runder sucade

Barbecue Marq aan het woord: Beef Stroganoff is een klassiek gerecht uit de Russische keuken dat wereldwijd geliefd is geworden. Het gerecht bestaat uit blokjes of reepjes gesneden rundvlees dat wordt gemaakt in een romige saus op basis van zure room. In dit geval roken we de blokjes rundvlees eerst zodat…

Spatchcock chicken stoofpot met Maiskip

Barbecue Marq aan het woord: Stap in de wereld van gastronomisch barbecueën met ons betoverende recept voor deze spatchcock chicken stoofpot. Een meesterwerk voor 6 personen, met een korte voorbereidingstijd van 30 minuten en een langzame bereiding van 2 uur. Dit veelzijdige gerecht kan op verschillende barbecues worden bereid, zoals de…

Reebout met peer in rode wijn

Ieder jaar blijft het een uitdaging om met Kerst jouw gasten te verrassen met een culinair hoogstandje. Nu zorgt onze huisblogger Barbecue Marq gelukkig voor inspiratie. Barbecue Marq aan het woord:De kerstbellen zijn weer in aantocht. Hoog tijd dus om eens na te denken wat we met de kerst gaan maken.…

Marokkaanse koriander lams spiesen

Mocht je nu tijdens de vakantieperiode een beetje zijn aangekomen, Barbecue Marq heeft de oplossing daarvoor. Een licht en gezond recept met Nieuw-Zeelands lamsgehakt en een smaakvolle groenteschotel. Marc aan het woord: Vandaag maak ik heerlijke gegrilde lamsspiesen op een Marokkaanse manier, namelijk met korianderzaad en koriander. Als basis gebruik ik heerlijk…

TexMex taco’s met Black Angus Bavette steak en salsa

Barbecue Marq aan het woord: TexMex is simpelweg de afkorting voor de Texaanse Mexicaanse keuken, deze is ontstaan toen deze twee eetculturen samenkwamen in het gebied dat nu Texas heet, maar vroeger bewoond werd door de Mexicaanse bevolking. De keuken valt op door zijn pikante karakter. Bekende gerechten zijn burritos,…

Gerookte pulled chicken salade

In iedere salade gaat iets fris, iets hartigs en knapperigs. Barbecue Marq maakt het deze keer wel bont. Marc aan het woord: Wat denk je van een heerlijke zomerse salade met pulled-chicken die heerlijk zelf op de barbecue is gerookt. Dat past wel bij dit warme weer toch? Ik dacht dat dit…

Gegrilde lamsspiesen in yoghurtmarinade

Een lekker gerecht heeft niet altijd veel tijd nodig. Barbecue Marq bewijst dat maar weer eens met zijn gegrilde lamsspiesen. Gemarineerd in Griekse yoghurt en geserveerd met parelcouscous. Marc aan het woord: Dit keer een wat lichter en frisser gerecht met lamsvlees, heerlijk voor in het voorjaar op de barbecue te…

Dry aged entrecote met zelfgemaakte chimichurriboter

Soms eet je zwaar en hartig en soms wil je lekker een licht en snel te bereiden gerecht. Barbecue Marq heeft daarom gekozen voor een mooi stuk Dry aged entrecote met zelfgemaakte chimichuriiboter. Marc aan het woord: Vandaag een eenvoudig gerechtje dat o-zo lekker kan zijn mits goed bereid. Ik start met…

Kunnen de BBQ recepten ook op de Kamado of in de oven?

BBQ is heerlijk en gezellig, maar soms is het weer te slecht om buiten te koken of wellicht heb je helemaal geen barbecue. Gelukkig kun je al onze BBQ recepten ook gewoon in de oven bereiden. Vaak zonder consessie te doen aan textuur, maar je zult wel vaak de typische BBQ smaak moeten missen. Daar is geen vervanging voor, maar bij veel gerechten is dat een extra en geen must.

Of je nu houdt van sappige ribbetjes, pittige kippenvleugeltjes of gegrilde groenten, alles kan in de oven in het comfort van je eigen huis. Een belangrijke tip: plaats een bakje water in je oven tijdens het garen. Buiten dat je dus de BBQ smaak zult missen, is de oven eigenlijk net zo precies als een Kamado. Een Kamado, als je met de klep dicht barbecued, staat bekend om zijn preciesie en behoud van vocht. Perfect voor langzaam garen met een constante temperatuur. Maar dat kan je oven dus ook!

Zijn de BBQ recepten moeilijk? En hebben ze allemaal een lange bereidingstijd?

Er zijn BBQ recepten van verschillende moeilijkheidsgraden. Bij eenvoudige BBQ recepten gaat het voornamelijk om het grillen en kruiden van het vlees. De meeste van onze recepten vallen in die categorie en nemen niet zo veel tijd in beslag. Maar als je wat meer ervaring hebt, kun je je wagen aan wat complexere BBQ recepten. Denk bijvoorbeeld aan ribbetjes, pulled meat, brisket of gevogelte. Deze gerechten vereisen meer tijd, apparatuur, ervaring met temperatuur en kennis om te bereiden. Het is belangrijk om de juiste kooktijd en -temperatuur aan te houden om de beste smaak en textuur te krijgen. Technieken als roken, gaarplanken, indirect & direct of brinen horen bij het recept, maar worden prima uitgelegd. Kortom, er zijn BBQ-gerechten van verschillende moeilijkheidsgraden die passen bij iedereen. Of je nu een beginner bent of een ervaren barbecueër, er is altijd een BBQ recept te vinden bij ons dat bij je past. Het belangrijkste is om te genieten van het proces en om te experimenteren met verschillende gerechten en smaken.

Een paar van onze favoriete BBQ recepten

Onze BBQ recepten komen van onze huisblogger, ons zelf en enthousiaste klanten. Alleen de foto's al laten snel zien dat er passie zit achter het gerecht. Daarom is het voor ons moeilijk om favorieten te kiezen, maar even geheel gebaseerd op onze eigen mening, hebben we die natuurlijk wel!

Filter onze BBQ recepten op vlees, seizoen of thema

Op onze BBQ recepten pagina bieden we een handige manier voor het filteren van de BBQ recepten. We begrijpen dat verschillende gelegenheden en seizoenen om verschillende soorten gerechten vragen en daarom hebben we filters toegevoegd om het voor jou gemakkelijker te maken om te vinden wat je zoekt.

Een van de filters is per soort vlees, zodat je snel en gemakkelijk recepten kunt vinden die passen bij jouw favoriete soorten vlees. Of je nu een fan bent van varkensvlees, rundvlees of, kip, we hebben recepten die bij jouw smaak passen. Door simpelweg het vleesfilter te gebruiken, kun je een lijst krijgen van recepten met het door jou gekozen vlees als hoofdingrediënt.

Daarnaast hebben we ook filter's toegevoegd op basis van seizoenen en thema's. Hiermee kun je snel en gemakkelijk BBQ recepten vinden die passen bij jouw specifieke mood. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar BBQ recepten voor de winter, kun je het filter voor winter gebruiken om gerechten te vinden die perfect zijn voor de koude dagen. En als je op zoek bent naar specifieke gerechten voor de zomer of voor Kerst, hebben we filters voor deze gelegenheden ook beschikbaar gesteld.