fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Pappa's Porterhouse steak met Jalapeños Cheddar poppers

Pappa Porterhouse steak met Jalapeños Cheddar poppers

Voor vaderdag & Pappa's overal vroegen wij Grillfun (ook vader) the mother of all steaks klaar te maken. Want wat zegt er meer 'we houden van jou Pappa' dan een perfect bereide Porterhouse steak van een kilo! Grillfun aan het woord:

Dit is echt een recept om van te watertanden want wie houdt er nu niet van een mooie steak! Ik ben er gek op en zeker in combinatie met deze Jalapeños cheddar poppers. Let wel op er zijn heel veel soorten Jalapeños op de markt die afwijken in hoe heet ze zijn. Test eerst voordat je dit gerecht gaat maken of ze niet te heet zijn of vervang de Jalapeños voor kleine rode paprika’s.

Ingrediënten Porterhouse steak

  • 1 Porterhouse steak minimaal 1 kg
  • 4 teentjes knoflook
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Gerookte Ham van het kampvuur met honing mosterd glazing

Gerookte Ham van het kampvuur met honing mosterd glazing

Open vuur! ... 4 Kilo ham! ... Natuur! ... Prachtig recept voor je oerinstinct van Grillfun.

Grillfun in het bos met een open vuur

Lekker in het bos met open vuur en daarboven een ham van bijna 4 kg. Dat is toch wel de ultieme barbecue ervaring. Heerlijk in de natuur een dag bezig zijn met vuur & beheersing van de temperatuur en het gaar krijgen van een mooi stuk vlees. Helaas is dit niet toegestaan op de meeste plaatsen in Nederland en natuurlijk hebben ze gelijk aangezien een bosbrand zo kan ontstaan. Mijn tip is daarom ook maak dit lekker in je tuin met een vuurschaal of volg het recept voor de barbecue gezien de bereiding identiek is.

Tomahawk steak van Grillfun

Black Angus Tomahawk steak van Grillfun

Soms lijkt het ons echt een straf om een foodblogger te zijn zoals Grillfun. Bah bah ... moet je zulke mooie cuts vlees bereiden en er nog een foto van nemen ook!

Tomahawk steak

Een Tomahawk steak is een super mooi stuk vlees om te bereiden op de barbecue! Je hebt niets anders nodig dan het vlees, zout, versgemalen peper, rookhout en natuurlijk een barbecue. Doordat het vlees al zoveel smaak heeft is het niet echt nodig om deze te bereiden met allerlei kruiden. Lekker naturel, zonder te veel gedoe, indirect bereiden en daarna nog even afgrillen.

Ingrediënten

  • 1 Tomahawk steak minimaal 1 kg
  • zout
  • rook hout (ik gebruikte whisky snippers)

Iberico spareribs met een tuinkruiden knoflook dip van Grillfun

Iberico spareribs met een tuinkruiden knoflook dip van Grillfun

Grillfun maakt vrijwel alles zelf, dat is natuurlijk de fun in Grillfun .. geef hem wat mooie Iberico spareribs en dan maakt hij daarbij een homemade zoete knoflook chili rub, zoete sticky mopsaus met een tuinkruiden knoflook dip en wat krijg je dan?! ... juist fingerlicking gooood ribzzzzz!

Iberico Spareribs van de BBQ

Het barbecue seizoen gaat weer beginnen voor de meesten en dan kunnen spareribs natuurlijk niet ontbreken! Ribben komen in verschillende dikten, maar ik pas hierop de methode aan. Met onderstaande beschrijving blijven de spareribs lekker mals. Kook ze niet voor, zodat het vlees de structuur blijft behouden.

Ingrediënten

Ingrediënten dry rub (genoeg voor twee Iberico spareribs)

  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 ½ el citroenpeper
  • 1 el gerookte paprika
  • ½ el selderij blad (mild & zoet)
  • ½ el knoflookpoeder
  • ½ el chilipoeder

Hoe maak je je oven schoon zonder chemicaliën?

Dit mooie filmpje mochten wij gebruiken van ao.nl! Je kunt bij hen terecht voor alle aparaten!

Je kent het wel... zo'n oven die je niet laat zien aan je visite. Maar hoe maak je je oven schoon zonder chemwars te ontketenen? Dit filmpje toont hoe ;-)

  • Citroenen
  • Baking powder
  • Azijn
  • Bakplaat
  • Grote kom
  • Houten lepel
  • Schuurspons
  • Handschoenen
  • Spuitfles met sproeikop

Haasbiefstuk met rode wijnsaus van Grillfun

Haasbiefstuk met rode wijnsaus van Grillfun

Wij vroegen vriend van De Vleesboerderij Grillfun een aantal mooie recepten te maken voor de Kerst. Ossenhaas is een geliefd stukje vlees met de Kerst en daarom ook een ingrediënt in dit recept. Dit recept zal heerlijk geuren en iedereen al prikkelen voordat je het sevreert! Grillfun aan het woord:

Het is bijna kerst en we gaan weer bedenken wat we gaan koken met de feestdagen. Dit kerstrecept kan bijna niet fout gaan als je een kerntemperatuurmeter hebt om de juiste garing te krijgen. Het duurt ongeveer een uur voordat het vlees in de kern de juiste temperatuur heeft bereikt en in de tussentijd kun je de bijgerechten maken.

Serveer dit gerecht met aardappelpuree en rodekool met appeltjes en je heb het hoofdgerecht klaar voor een mooie kerstavond. Het is ook super lekker om kastanjechampignons te serveren bij de biefstuk. Tip: bezuinig niet op de rode wijn en pak een die je lekker vind en ook op tafel zet.

Ingrediënten

  • 750 gr haasbiefstuk aan één stuk
  • 4 sjalotjes
  • 400 ml rode wijn (Cabernet Sauvignon)
  • 150 ml runderbouillon
  • 2 kruidnagels
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 1 blaadjes laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie

Gourmet: Shoarma Nachos pannetje

Gourmet: Shoarma Nachos pannetje

Wij zijn net als iedereen gek op Gourmetten. Lekker samen tafelen, iedereen kan het en de gastheer of dame is ook echt aanwezig ;-) Nu hebben wij een mooi gourmet assortiment, maar wij wij wilden jullie natuurlijk wel een beetje inspireren deze Kerst! Daarom vroegen wij vriend van de Vleesboerderij Grillfun, een lekker bijgerechtje te verzinnen bij ieder van onze gourmet vleesjes. Dit recept van een Tortilla pannetje hoort bij de Shoarma ... Grillfun aan het woord:

Ingrediënten:

  • Shoarma voor de gourmet
  • 1 zak nacho cheese tortilla chips
  • 1 jalapeno peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Cheddar kaas
  • Geraspte mozzarella

Black Angus Quarterpounder met blauwe kaas en bacon van Grillfun

Black Angus Quarterpounder met blauwe kaas en bacon van Grillfun

En nog een Quarterpounder van vriend van DeVleesboerderij.nl Grillfun. De stevige beefy smaak van Black Angus gaat goed samen met blauwe kaas!

Black Angus burger met blauwe kaas

Het mooie weer is er weer en dat wordt weer genieten met de barbecue. Daarom deze super flavour packed burger die door iedereen is te maken. Serveer de burger met een lekker biertje maar kies wel het juiste bier. Door de sterkere smaken van het black angus gehakt en de blauwe kaas wil je natuurlijk niet hebben dat de smaak van het bier wegvalt tegen de burger. Neem daarom een krachtig zodat de smaak opgewassen is en je kunt genieten van alle mooie smaken. Ik koos voor dit gerecht voor een blonde IPA van Brouwerij het IJ met veel hop die toch zacht van smaak is.

Ingrediënten voor 1 burger

  • 250 gr Black Angus gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • zout en versgemalen peper
  • 2 tomaten
  • 2 lente ui
  • 4 plakjes bacon
  • blauwe kaas
  • 1 maisbroodje
  • sla
  • bigger than mack hamburger sauce (Saus.Guru)

Spicy Black Angus quarter pounder van Grillfun

Spicy Black Angus quarter pounder van Grillfun

En weer een mooi recept van vriend van DeVleesboerderij.nl Grillfun! Een burger met een Death wish ;-)

Spicy Black Angus Burger

Burgers zijn er in allerlei smaken en afmetingen en wat is er nu lekkerder om jouw ultieme burger combinatie te zoeken?! Onderstaand recept is voor mij wel de basis bij uitstek voor een geweldige burger met lekkere smaken die goed bij elkaar passen.

Ingrediënten voor 1 Black Angus burger

  • 250 gr Black Angus gehakt
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • zout en versgemalen peper
  • gemengde rucola
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel whisky syrup
  • 1 eetlepel witte bastaardsuiker
  • 4 plakjes bacon
  • 1 burger broodje
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Sweet chilisaus
  • Plakje oude kaas (old amsterdam)
  • Death Wish Saus (Saus.Guru)
  • Klontje boter

Ribeye roast met een zoet pittige koffie rub van Luc de Hoogh

Ribeye roast met een zoet pittige koffie rub van Luc de Hoogh

Luc de Hoogh van BBQ team Etenschap maakt voor ons zo nu en dan eens mooi recept. Luc is een echte foodie en vanuit zijn betrokkenheid bij het BBQ team goed bekend met allerlei manieren van garing... vooral van grote stukken vlees! Daarom vroegen wij Luc een Kerstrecept te maken met een Ribeye roast. Alleen de naam al is indrukwekkend, wacht maar tot je de Ribeye roast op tafel aansnijdt ;-). We laten Luc aan het woord:

Ingrediënten:

  • 1 Ribeye roast van 2 KG (meer of minder mag ook)
  • 2 el gemalen koffiebonen
  • 2 el vers gemalen zeezout
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el gemalen zwarte peperkorrel
  • 1 el pikante paprika poeder
  • 0.5 el paprikapoeder
  • 1.5 el bruine basterdsuiker
  • 0.5 el pikante chipotlepeper
  • 0.5 el uienpoeder

Neemt u liever een andere roast? Neem dan een kijkje bij steaks & cuts...

Gourmet: Kipfilet met courgettebootje

Gourmet: Kipfilet met courgettebootje

Wij zijn net als iedereen gek op Gourmetten. Lekker samen tafelen, iedereen kan het en de gastheer of dame is ook echt aanwezig ;-) Nu hebben wij een mooi gourmet assortiment, maar wij wij wilden jullie natuurlijk wel een beetje inspireren deze Kerst! Daarom vroegen wij vriend van de Vleesboerderij Grillfun, een lekker bijgerechtje te verzinnen bij ieder van onze gourmet vleesjes. Dit recept voor een Courgettebootje hoort bij de Kipfilet... Grillfun aan het woord:

Ingrediënten:

Gourmet: Mini Cheese burger

Gourmet: Mini Cheese burger

Wij zijn net als iedereen gek op Gourmetten. Lekker samen tafelen, iedereen kan het en de gastheer of dame is ook echt aanwezig ;-) Nu hebben wij een mooi gourmet assortiment, maar wij wij wilden jullie natuurlijk wel een beetje inspireren deze Kerst! Daarom vroegen wij vriend van de Vleesboerderij Grillfun, een lekker bijgerechtje te verzinnen bij ieder van onze gourmet vleesjes. Dit recept voor Mini cheese burgertjes hoort bij de Hamburgertjes... Grillfun aan het woord:

Ingrediënten:

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.