fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

6 verschillende (Ham)burger recepten van de BBQ met eenvoudige toppings

6 verschillende (Ham)burger recepten van de BBQ met eenvoudige toppings

Wij zijn dol op Hamburgers, daarom hebben wij er ook zo veel en kun je ze zo groot of klein laten portioneren als jij wilt! Onze huisblogger Grillfun is ook gek op burgers. Daarom heeft hij speciaal voor ons 6 verschillende Hamburgers gemaakt. Dat wordt nog lastig kiezen! Grillfun aan het woord: 

Burgers wie is er niet gek op zou ik zeggen! Wij eten regelmatig een burger en het is altijd super gaaf om een mooie combinatie te verzinnen. Iedereen heeft zo zijn eigenvoorkeur bij ons waardoor ik vaak diverse sauzen en toppings maak zodat iedereen zijn eigen burger kan samenstellen. Het is ook super leuk voor op een feest. Iemand gaat burgers grillen en bacon en misschien wat toppings zoals gekarameliseerde uien. De rest kun je overlaten aan de gasten.

Tegenwoordig zie je veel mega hoge burgers die je eigenlijk niet normaal kunt eten. Op de foto ziet het er natuurlijk super gaaf uit, maar praktisch is het niet. Daarom heb ik in dit recept normale burgers gemaakt die je gewoon normaal kunt eten. Je moet dit recept ook vooral zien als inspiratie zodat je zelf mooie combinaties kunt maken met de diverse burgers die verkrijgbaar zijn in de onlineshop. Er zijn 12 verschillende patties verkrijgbaar, en in dit recept heb ik zes combinaties gemaakt met diverse patties van 150 gram. Je kunt het gewicht van de burger makkelijk zelf bepalen en zijn verkrijgbaar in het gewicht van 100 tot 250 gram. De patties waren perfect voor het formaat bun dat ik gebruikte. Wanneer je de patty uit de verpakking haalt kun je deze natuurlijk nog altijd vormen naar het formaat broodje dat je gaat gebruiken. Zoals je kunt zien op de foto’s heb ik overal het zelfde broodje gebruikt. Het is natuurlijk ook lekker om juist te variëren met het soort broodje. Er zijn genoeg broodjes verkrijgbaar van een Kaiser broodje, Italiaanse bol tot een hamburgerbroodjes. Ik had voor dit recept zelf brioche broodjes gemaakt. Combineer en zoek jou lekkerste combinatie want dat maakt koken of grillen zo leuk. 

Kaas

Op een goeie burger zit natuurlijk kaas. Wanneer je door de supermarkt loopt of als je naar een kaasboer gaat zie je zoveel soorten en smaken. In onderstaande recepten maak ik gebruik van drie soorten kaas. Natuurlijk de Cheddar kaas die heel vaak word gebuikt maar ook een blauwe schimmel kaas en mozzarella. Waar je op moet letten bij de keuze is dat je een kaas gebruikt die kan smelten want niet alle kazen smelten even gemakkelijk. Een kaas die niet smelt kan natuurlijk ook, zoals een old Amsterdam. Zelf vind ik Cheddar het lekkerste op een burger maar dan moet je wel echte kopen en niet die per stuk in plastic verpakt is. Tegenwoordig is deze ook gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Wanneer je naar een kaasboer gaat vind ik het persoonlijk altijd super om te praten over wat je gaat maken. Hij heeft de kennis van de soorten kaas die hij verkoopt. Vertel wat voor soort vlees je gaat gebruiken en er kunnen geweldige combinaties ontstaan. Denk bij een burger naast bovenstaande soorten aan een provolone, gorgonzola, münster en bijvoorbeeld camembert. 

Burger recepten

In onderstaande beschrijvingen kun je alle toppings en sauzen die ik heb gebruikt vinden. De verhoudingen in de recepten zijn voor ongeveer 2 burgers. Ga je meer burgers maken? Pas dan de verhouding aan naar het aantal dat je gaat bereiden. Naast de foto’s van de burgers zie je hoe ik ze heb opgebouwd en vindt je de overige ingrediënten die zijn toegepast.

Snelle oven gebakken Tex Mex soft shell taco's

Snelle oven gebakken Tex Mex soft shell taco's

3 x twee duimen omhoog krijgen de taco's altijd hier. Onze kinderen hebben een rating systeem. De duimen kunnen omlaag, omhoog en half. Met deze taco's is het steeds raak en ze staan binnen 30 minuutjes op tafel! Mooi is ook hoe je de loadout per persoon eenvoudig aanpast, dus iedereen blij.

Ingredienten 8 taco's

  • 1 pond Rundergehakt
  • 8 soft shell tortilla's van Santa Maria (geen betaalde samenwerking, wij vinden dit een fijn product)
  • 1 zakje Taco kruiden van Santa Maria
  • 1 blik kidney bonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 grote ui
  • 1 knoflook uitje, of 4 teentjes
  • evt jalapenos uit een potje
  • 1 halve groene paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 limoen
  • 1 avacado
  • 1 pond belegen kaas
  • Beetje olie

Italiaanse Lamsrack van de BBQ met paprikasalade

Italiaanse Lamsrack van de BBQ met paprikasalade

Ook al duurt het nog even, maar weet jij al waar jij in de zomer op vakantie gaat? Om jou al in Italiaanse sferen te brengen heeft onze huisblogger Grillfun weer een lekker recept gemaakt. Grillfun aan het woord:

De smaak combinatie in deze lamsrack met paprikasalade is echt geweldig. Een ideale combinatie van een salade met een mooi stuk vlees. Dit gerecht is niet alleen geschikt voor de lente maar zeker ook voor de zomer. Heerlijk genieten op het terras met een goed glas wijn als lunch of zelfs als een lichte avondmaaltijd. Het kan allemaal met deze gevulde lamsrack. 

In veel recepten zie je een gekruide lamsrack of een lamsrack met een krokante kruidenkorst. Om eens iets anders te doen met lamsrack bedacht ik me, laten we de lamsrack eens vullen. De smaak combinatie was geweldig en zeker iets om te proberen. Of het nu met de salade is of met iets anders lekkers wat je als bijgerecht wil serveren.

Ingrediënten 4 personen

  • 2 Nieuw Zeelandse Lamsracks
  • handje vol zongedroogde tomaten
  • verse basilicum
  • zakje geraspte Parrano kaas
  • Italiaans kruiden of verse tijm en rozemarijn
  • zout en versgemalen peper

Whisky Pork Belly Burnt Ends van de BBQ

Whisky Pork Belly Burnt Ends van de BBQ

Huisblogger Grillfun geeft zijn versie van deze klassieke BBQ snack. Pork Belly Burnt Ends met Jack Daniels twist. Grillfun aan het woord:

Het is weer lente en dat zorgt ervoor dat bij veel mensen de barbecue weer meer aangaat. Met deze super smakelijke pork belly burnt ends met een subtiele whisky smaak kan het seizoen beginnen.

Ben je zelf geen fan van Whisky? Laat dan de Whisky weg, en je hebt perfecte pork belly burnt ends zonder Whisky smaak. Je kunt ook experimenteren met de smaak van de rub door hem bijvoorbeeld pittiger te maken door cayennepeper toe te voegen. De perfecte smaak combinatie vinden die bij jou past is natuurlijk het leukste wat er is.

Je kunt deze burnt ends maken als snack voor tijdens een voetbal wedstrijd op TV. Maar het is ook super gaaf om deze te serveren tijdens een feestje bij je thuis. Maak er dan wel genoeg want ze zijn zo op!

Ingrediënten 

Wilde Kerst met Zwijn biefstuk en aardappelpakketjes met witlof

Wild zwijn Kerstbiefstuk

Met Kerst wordt er veel wild vlees gegeten. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun een heerlijk recept gemaakt met wild zwijn! Grillfun aan het woord:

Het is alweer bijna Kerst en daarom ben ik aan de slag gegaan met wild. Dit keer ging ik voor een gerecht met wildzwijn biefstuk. Een stuk vlees wat ik nog niet eerder maakte op de barbecue. Ik was bang dat het vlees droog zou worden gezien er bijna geen vet inzit maar het vlees werd heerlijk mals. De combinatie van dit heerlijke vlees en gestoomde aardappel met gemarineerde witlof was een succes.

Ja je leest het goed, een complete maaltijd bereid op de barbecue. Ideaal voor de feestdagen want ik weet zeker dat je gasten versteld zullen staan. Het vlees van een wildzwijn smaakt iets sterker dan vlees van een normaal varken en wordt vaak gemarineerd of langzaam gegaard in bijvoorbeeld een stoofschotel. Ik heb er echter voor gekozen om het zo neutraal mogelijk te houden gezien ik ook graag het vlees proef. Door de combinatie met de overige ingrediënten smaakt deze maaltijd super.

Serveer bij het gerecht bijvoorbeeld een wilde paddenstoelensaus en een lekkere rode wijn. Ik koos voor een Merlot maar je kunt natuurlijk altijd naar jouw wijnhandelaar gaan voor een goede wijnspijs combinatie. 

Ingrediënten voor 4 personen

Bommelerwaardse Ribeye Roast met gepofte aardappelen en spruitjes van de BBQ

Bommelerwaardse Ribeye Roast met gepofte aardappelen en spruitjes van de BBQ

Kerst staat weer voor de deur. Een tijd van gezelligheid en vooral van lekker eten. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun weer een lekker recept gemaakt. Grillfun aan het woord:

Een mooi stuk vlees serveren met kerst willen wij allemaal en zeker wanneer je het kunt maken zonder al teveel stress. Daarom heb ik bij dit recept ook gekozen voor een eenvoudige bereiding zonder al te veel complexe smaken. Het hoeft niet altijd heel complex te zijn zolang het vlees van een goede kwaliteit is. Dat maakt koken ook zo leuk je kunt het zo complex maken als je zelf wilt. Maar met de feestdagen wil je natuurlijk groot uitpakken en dat levert ook veel stress op bij sommige mensen. Ik weet nog goed dat ik vroeger er altijd een bende van maakte in de keuken, omdat ik een 6 gangen dinner wilde serveren voor iedereen. Lekker complex met mooie producten en uren in de keuken en dan hebben we het nog niet gehad over de voorbereiding. Tegenwoordig lekker de barbecue aan geen stress omdat iedereen lekker binnen zit en de keuken blijft mooi schoon en niet te moeilijk. Met goede voorbereiding kom je al een heel eind. 

Je kunt het gerecht mooi afmaken met gepofte aardappelen en heerlijke spruiten met walnoten wat natuurlijk perfect past bij de tijd van het jaar. Hoe gaaf is het om een groot stuk vlees aan te snijden en al je gasten kijken hoe het is geworden. Serveer er een mooie Merlot bij en je gasten zullen versteld staan van dit mooie gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

Varkenshaassaté met nasi en zelfgemaakte satésaus

Varkenshaassaté met nasi en zelfgemaakte satésaus

Op je verjaardag wil jij je gasten verwennen met lekker eten, maar het moet ook makkelijk zijn. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun weer een lekker recept gemaakt. Kijk hoe Grillfun zijn verjaardag invult! Grillfun aan het woord: 

Een complete maaltijd van de barbecue is het liefste wat ik maak. Met deze varkenshaassaté, nasi en zelfgemaakte satésaus heb je een geweldig gerecht wat je kunt serveren. Dit recept heb ik helaas niet zelf bedacht en daarom gaat alle eer naar mijn vrouw die dit regelmatig voor ons maakt. Het grote verschil is dat ik het bereid op de barbecue buiten en zij lekker in de keuken. Het is ook een ideaal gerecht voor tijdens een verjaardag. Bereid alles goed voor en maak vooral genoeg voor al je gasten. Bij ons wordt het regelmatig gemaakt tijdens een verjaardag. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de varkenshaas te vervangen door kipfilet. De marinade blijft gewoon hetzelfde, of maak een combinatie van varkenshaassaté en saté van kipfilet. Marineer ze wel apart en niet in dezelfde kom. Op deze manier kunnen je gasten kiezen of ze liever saté eten van varkenshaas of kipfilet.

Ingrediënten 4 personen

  • 500 gram Brabants varken - Varkenshaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel chilli vlokken
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal
  • snufjes gemalen koriander zaad
  • 1 theelepel geraspte gember
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 theelepel paprika poeder

Indische Spareribs met zelfgemaakte mopsaus van de BBQ

Indische Spareribs met zelfgemaakte mopsaus van de BBQ

De Indische keuken is erg populair in Nederland, zo ook Spareribs waar je alle kanten mee op kunt. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun heeft in dit recept de spareribs gekruid met een een Indische zelfgemaakte mopsaus. Grillfun aan het woord: 

Je kunt naar mijn idee nooit genoeg sparerib recepten hebben op je website. Dit keer een Indische variant door het gebruik van diverse kruiden. Met het warme weer op komst leek het mij een prima gerecht voor de lente. 

Volgens Wikipedia is de Indische keuken een samensmelting van de Indonesische en Chinees-Indonesische keuken met de Europese keuken. Toen ik dit las bedacht ik me gelijk wat heeft dit recept nu hiermee te maken. Het ligt aan de samenstelling van de kruiden. In de Indische keuken zijn namelijk de smaken aangepast naar de smaken van Europeanen. Je kunt het vergelijken met als je naar de Chinees gaat in Nederland en naar een Chinees restaurant in China. Het zijn twee werelden van verschil omdat de smaken van de gerechten totaal anders zijn.

Bij mij thuis zijn we gek op dit soort smaken en eten daarom ook bijna nooit iets uit de Nederlandse keuken. Wij eten misschien 1 keer per kwartaal een stamppot en gekookte aardappelen zijn in onze keuken niet te vinden ;). 

Ik ben benieuwd wat je vindt van deze sparerib variant met een Indische tint. 

Ingrediënten 4 personen

  • 2 á 3 spareribs
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel 5 spices kruidenpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels zout

Kerstkalkoen met gevulde pompoen en gele rijst

Kerstkalkoen met gevulde pompoen en gele rijst

Kalkoen hoort traditioneel getrouw bij de Kerst. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun daar weer een lekker gerecht mee gemaakt! Grillfun aan het woord: 

Een echte Kerstklassieker als gerecht is toch echt wel een Kerstkalkoen. In dit complete gerecht neem ik jullie mee met mijn versie van dit klassieke gerecht. Als bijgerecht heb ik een gevulde pompoen gemaakt met gele rijst. De combinatie is echt geweldig en op deze manier heb je kleur op je tafel plus deze heerlijke geur van een gegrilde kalkoen. Het recept is echt foolproof, waardoor het echt niet mis kan gaan! Ik maakte deze maaltijd natuurlijk in de barbecue maar je kunt het ook gewoon in de oven bereiden. Belangrijkste is dat je dezelfde temperaturen aanhoud. 

Vaak zie je dat een kalkoen gevuld wordt met een mengsel van gehakt. In dit recept heb ik hiervoor niet gekozen. De reden is vrij simpel, omdat de vulling eerder gaar is dan de kalkoen. Hierdoor wordt het gehaktmengsel droog en dat wil je absoluut niet hebben. Tevens zorgt een gevulde kalkoen er ook voor dat je geen goede luchtstroming hebt door de buikholte van de kalkoen.

Wanneer je een kalkoen besteld bij DeVleesboerderij.nl wordt deze diepgevroren geleverd en niet vers. Het is dus belangrijk dat je op tijd begint met de planning. Een kalkoen kun je het beste ontdooien in de koelkast ongeveer vier dagen voordat deze op de barbecue gaat. De planning om deze kalkoen te bereiden is namelijk 2 dagen ontdooien in de koelkast, één dag in de brine (natte pekel) en nog een dag drogen in de koeling. Op deze manier krijg je het beste resultaat en geen stress. Het maken van een brine is belangrijk zodat de kalkoen niet droog wordt. Vaak hoor ik van mensen dat ze kalkoen hebben gemaakt met kerst en het vervolgens nooit meer doen omdat deze droog was. De oorzaak is bijna altijd dat ze de kalkoen niet 24 uur in de pekel hebben gelegd. Dit is echt extreem belangrijk omdat een kalkoen niet veel vet heeft en een heel magere vogel is.

Ingrediënten brine

  • 1 Hollandse Baby Kalkoen (ongeveer 4 kg)
  • 4 liter water
  • 250 gram zout
  • 10 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 citroenen
  • 2 mandarijn
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse salie

Belgische Blauwe Kalfsoesters met krokante kruidenkorst en zoete aardappelpuree

Belgische Blauwe Kalfsoesters met krokante kruidenkorst en zoete aardappelpuree van de BBQ

Met Kerst wil je iets speciaals! Wat dacht je van krokant en mals...groen en oranje... romig en hartig... groente, noten en paddenstoelen. Alles zit in dit gerecht. Dit is Grillfun en Kerst! Grillfun aan het woord:

Ik maakte voor de Kerst, voor De Vleesboerderij deze heerlijke kalfsoesters met een krokante kruidenkorst. Bij dit feestelijke gerecht serveerde ik een zoete aardappelpuree met pecannoten, gegrilde groene asperges en een zelfgemaakte paddenstoelensaus. Je kunt dit allemaal maken op de barbecue maar dan heb je er wel minimaal twee nodig. Heb je maar één barbecue dan kun je natuurlijk de bijgerechten maken op het fornuis binnen. 

Het vlees heeft maar heel even nodig op de barbecue en maak daarom eerst de bijgerechten om stress tijdens de bereiding te voorkomen. 

Om het gerecht helemaal af te maken serveer je er een lekkere rode wijn bij. Ga naar je favoriete wijnhandel en vertel wat je wilt gaan maken en vraag hun advies wat de beste keuze is. Natuurlijk moet je niet vergeten om eerst de wijn te proeven, want he...hoe weet je anders dat die lekker smaakt? Zelf serveerde ik er een lekkere winterstout bij van Duits & Lauret wat voor mij een perfecte combinatie was bij dit gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Belgische Blauwe Kalfsoesters
  • 2 sneden witbrood
  • 5 sjalotten
  • Bosje platte peterselie
  • 5 takjes verse tijm
  • mosterd
  • zout en versgemalen peper
  • groene asperges 

Gevuld Black Angus gehaktbrood met Cheddar van de BBQ

Gevuld gehaktbrood met Cheddar van de BBQ

Onze huisblogger Grillfun heeft al vele recepten gemaakt. Een gehaktbrood kon daarom niet uit blijven. Zijn versie is een gehaktbrood van Black Angus rundergehakt omwikkeld met spek, gevuld met Cheddar.

Grillfun aan het woord:

Heerlijk gehaktbrood van de barbecue zonder dat deze gemaakt wordt in een bakblik. Lekker gekruid gehakt gevuld met cheddar en omwikkeld met bacon. Even een uurtje wachten en je kunt genieten van deze lekkere creatie. Snijd het gehaktbrood vooral aan op tafel zodat iedereen kan zien dat de kaas er mooi uitloopt. 

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van Black Angus gehakt wat al vast van structuur is. Gebruik je half om half gehakt? Voeg dan een ei toe met een beetje paneermeel zodat je dit gehaktbrood gewoon kunt maken. 

Ingrediënten 

  • 1 kg Black Angus gehakt
  • 300 gram spek
  • 100 gram cheddar
  • Barbecuesaus
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout en versgemalen peper

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.