fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Vietnamese varkenshaas spiesen

Vietnamese varkenshaas spiesen

Iberico varkenshaas is, zoals onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq, een superieure varkenshaas. Mals en erg smaakvol! Ook al is het Spaans vlees, hij maakte er een Vietnamees spiesje van. Marc aan het woord:

Vandaag een bereiding met, mag ik wel zeggen, echt superieure varkenshaas. Ik bestelde bij DeVleesboederij.nl Iberico varkenshaas. Iberisch varken is een halfwild varken, dat zich uitstekend heeft aangepast aan de extreme temperaturen in het zuiden en zuidwesten van Spanje. Deze zwarte varkens leven in open bossen, “dehesa” genaamd, waar veel steen- en kurkeiken te vinden zijn. Hun hoofdvoedsel is de natuurlijke vegetatie, zoals gras, paddestoelen en wilde kruiden. Echter, wanneer in de herfstperiode of beter gekend als “de montanero”, de eikelsof “bellotas” massaal van de bomen vallen, dan eten de varkens enkel en alleen eikels. Ik maakte er echter geen Spaanse bereiding van maar een Vietnamese bereiding waarin het zoute van de vissaus en het zure van het limoengras de boventoon voeren. Dit alles aangevuld met een klein pikantje leidt tot een heerlijke bereiding gecombineerd met wat rijst.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 4,5 uur en een bereidingstijd van 10 minuten.

Marinade

  • 3 tenen knoflook, fijn geplet
  • 50 gram suiker
  • 3 el citroengras gedroogd
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 125 ml citroensap, versgeperst
  • 125 ml vissaus
  • 4 el verse fijngehakte koriander
  • 2 chilipepers in fijne ringen
  • 60 ml water

Zoete sriracha kalkoendrumsticks

Zoete sriracha kalkoendrumsticks

Wij houden van pittig eten en onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq ook! Mocht het nu 'te pittig' zijn, met een extra schepje honing haal je het scherpe randje er van af. Marc aan het woord:

Sriracha is een scherpe chilisaus afkomstig uit Thailand. Ik gebruikte deze pittige saus in combinatie met zoete rum en honing om er een pittig-zoete saus van te maken. Daarbij rookte ik kalkoendrumsticks op kersenhout. Kalkoendrumsticks zijn het meest smaakvolle en sappige deel van de kalkoen, het lekkerste dus. Door dit langzaam te garen blijft het lekker sappig en de kersenrook geeft een heerlijke houtsmaak aan de poten. Achteraf pull ik het vlees en roeren we de saus er lekker door. Veel plezier met maken en smakelijk!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 15 minuten en een bereidingstijd van 1.15 uur.

Ingredienten Rub

  • 1 el zeezout
  • 1 el zwarte peper versgemalen
  • ½ el chilipepervlokken
  • 2 el olijfolie

Hooigerookte Black Angus Cheddar burgers

Hooigerookte Black Angus Cheddar burgers

Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq heeft nooit standaard recepten! Zo ook dit recept: Hooigerookte Black Angus Cheddar burgers. Burgers met een mooi rood gerookt randje. Marc aan het woord:

Hamburgers zijn altijd geweldig om te maken op de barbecue. Je kan variëren met het type vlees, kan van alles toevoegen aan het vlees en je kan variëren in de toppings. Maar wat meestal hetzelfde is is het direct grillen boven een heet vuurtje. Laat dat nou net zijn waar ik in dit recept een andere tour op ga. Voordat ik deze hamburgers grill ga ik ze roken en wel met hooi. Zorg dat je voor de bereiding vers en ook schoon hooi hebt zonder bestrijdingsmiddelen en dergelijke, je gaat het immers eten. Zorg er ook voor dat je na het koken een douche neemt, roken met hooi ruikt enorm. Dat in voorzorg genomen hebbende, is hooiroken een fantastische manier om een immens lekkere rooksmaak aan je hamburger toe te voegen. Let eens op het mooie rode rookrandje op de foto’s! Verder laat ik je natuurlijk vrij om je toppings naar hartenlust aan te passen.

Voor deze burger koos is Black Angus gehakt met een vlees/vet verhouding van 80/20. Het vlees heeft van zichzelf al een heerlijk pure smaak. Ik mengde er cheddarkaas doorheen die tijdens het grillen lekker smelt.

Het gerecht is voor 10 personen, heeft een voorbereidingstijd van 1 uur en een bereidingstijd van 1 uur.

Ingredienten broodjes

  • 10 broodjes
  • Tomaat
  • Eikenbladsla
  • Barbecuesaus
  • Rode ui

Aziatisch gestoofde lamsschenkel met mihoen en paksoi

Aziatisch gestoofde lamsschenkel met mihoen en paksoi

In de zomer hebben wij het vaak over Italiaanse of Griekse gerechten. Maar wat te denken van een lekker licht Aziatisch zomerrecept? Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq aan het woord:

De mensen die mij een beetje volgen weten dat ik graag Amerikaanse gerechten maak, dat Grieks ook favoriet is en hier en daar eens een TexMex maaltijd wordt gemaakt.

Vandaag gaan we op de Aziatische tour en maak ik gerookte lamsschenkelstoof met miehoen en paksoi. Een gerecht dat vol staat van de smaken. Schenkel is een stuk poot, waar ook nog been en merg in zit. Het bijzondere aan dit gerecht is dat het vlees zowel gestoofd wordt als gerookt.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 0.5 uur en een bereidingstijd van 6 uur.

Overige ingredienten

  • 1 pak mihoen
  • 2 paksoi
  • Alumiumium schaal (wokschaal van AH zijn fijn)

Santa Maria Tri-tip

Santa Maria Tri-tip

Vaderdag! De dag om onze vader in het zonnetje te zetten. Verwen en verras hem dit jaar met de tri-tip Santa Maria stijl. Een echt stoer mannengerecht! Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq legt het stap voor stap uit. Marc aan het woord:

Het is weer Vaderdag! Daarvoor heb ik een stoer en niet alledaags recept gemaakt, tenminste hier geen alledaags recept. Ik maakte een tri-tip Santa Maria stijl, afkomstig uit California. Het is geen bereidingswijze, maar een heel gerecht. Het gerecht bestaat uit een specifiek bereidde trip-tip, een bonengerecht en (stok)brood of een salsa. Voor het gemak maakte ik de variant met stokbrood. De tri-tip wordt eerst gegrild en dan gerookt op hout van rode wijnvaten. Tussendoor wordt hij gemopt met een knoflook-azijn saus. Bij het snijden moet je opletten dat je haaks op de draad snijdt. De spier loopt in drie richtingen, dus je moet onder drie andere hoeken snijden. Het bonengerecht is eenvoudig en kun je gewoon in een hete skillet naar het roken van het vlees bereiden. Eigenlijk heb je hiervoor gekookte pintobonen nodig, maar omdat ze hier lastig te verkrijgen zijn, gebruikte ik Hollandse bruine bonen.

Het gerecht is voor 4-6 personen en heeft een voorbereidingstijd van 1,5 uur en een bereidingstijd van 1,5 uur.

Ingredienten rub

  • 1,5 el gemalen zwarte peper
  • 1 el grof zeezout
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ el uienpoeder
  • ½ el droge rozemarijn
  • ¼ el cayennepeper
  • ½ el knoflookpoeder

Boneless rib burger voor nationale hamburgerdag 2021

Boneless Rib Burger voor Nationale Hamburgerdag 2021

Nationale hamburgerdag! Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq pakt goed uit met zijn zelfgemaake burger-buns en overcooked baby-back ribben. Marc aan het woord:

Het is weer Nationale Hamburgerdag, tijd voor een speciale hamburger dus. Mijn doel was een superlekkere burger te maken met goede en ook pure smaken. In plaats van gehakt koos ik dit keer voor ribben. De ribben ga ik overcooked maken, zodat ze van het bot afvallen. Uiteraard is dit niet de bedoeling en op internet wordt ook veel gediscussieerd of je een boneless burger nu met of zonder bot serveert. Ik koos er in elk geval voor de botten te laten zitten, maar ze wel los te maken. De basis zijn baby-back ribben. Deze ribben zijn wat korter, zijn wat minder dik bevleesd maar hebben wel meer smaak dan spareribs. Ik gaf ze een basisbereiding, wat de smaken van de ribben zelf intact laat. Omdat het feest is maakte ik er ook zelf burger-buns bij, als je dat niet wil koop je ze gewoon bij de winkel.

Het gerecht is voor 8 burgers, heeft een bereidingstijd van 6 uur.

Ingredienten

  • Burger
  • Sla
  • Tomaat
  • Plakken augurk
  • Gebakken uitjes
  • Barbecuesaus

Haasbiefstuk in kruidenkorst met gegrilde asperges

Haasbiefstuk in kruidenkorst met gegrilde asperges

Wanneer wij aan de lente denken, denken wij aan verse kruiden, lichte gerechten en verschillende smaken die samensmelten. En natuurlijk ons witte goud! Laat onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq daar net zo over denken! Marc aan het woord:

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakte kruidenboter. Daarbij serveer ik verse gegrilde asperges met een mimosa van hard-gekookt ei. De heerlijke pure smaken van het vlees, de kruiden en de asperges worden door het hete grillen gecombineerd met de lekkere zoete smaak van de maillard-reactie. Geniet van de lente!

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten.

Ingredienten kruidenboter

  • 100 gram roomboter
  • geperste knoflook
  • ¼ basilicumplant fijngesneden
  • 3/4 bladpeterselieplant fijngesneden
  • ¼ bieslookplant fijngesneden

Farwest US steak & salad

Farwest US steak & salad

Op deze USA grainfed ribeye is onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq zo trots, dat hij zijn eigen naam erop heeft gezet! Marc aan het woord:

Vandaag maakte ik een Amerikaanse klassieker. Een ultieme USA grainfed ribeye van maar liefst een kilo, deze marineerde ik met een klassieke steak marinade. Het was een dikke steak, zo’n 4 centimeter, dus hij kon wel wat tijd in de marinade gebruiken. Daarna een reverse-sear bereiding, eerst garen en daarna afgrillen. Ik serveerde het geheel met een farwest salade, een zoetzure frisse ijsbergsla salade met een heerlijk verfrissende dressing.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 1 uur en een bereidingstijd van 0,5 uur.

Ingredienten marinade

  • 100 ml olijfolie
  • 2el rode wijnazijn
  • 40 gram honing
  • 80 ml soya-saus
  • ½ tl verse zwarte peper
  • 2 tenen knoflook

Dominicaanse Ananasribben met saus

Dominicaanse Ananasribben met saus

De zomer is begonnen voor onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq! Marc luidt de zomer in met spareribs met een Caribisch getint zoetpittige saus. Marc aan het woord:

We mogen inmiddels genieten van een paar warme dagen in ons kikkerland, daarom een heel zomers gerecht geïnspireerd door recepten uit het Caribisch gebied. Ik maakte een heel fruitig rib-recept. Ribben worden gerookt op kersenhout en ge-sprayed met ananassap en appelazijn. Een heerlijk zoetzure combinatie. Daarnaast maakte ik een zoetpittige saus met de inhoud van een ananas! Laat de zomer maar komen!!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 8 uur en een bereidingstijd van 6 uur.

Ingredienten rub

  • 1 el zout
  • 1 el rietsuiker
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 0.5 tl uienpoeder
  • 0.5 tl piment
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 0.25 tl kaneelpoeder

Flatbread gerookte Lamsbout

Flatbread gerookte Lamsbout

Samenwerkingen ontstaan vaak vanuit een kort bericht. "Goededag, als ik bijvoorbeeld een lamsbout wil bestellen, hebben jullie die op voorraad?" Nou Danny de lamsbout is zeker op voorraad. En een paar dagen later kregen wij dit mooie recept door: Flatbread gerookte lamsbout. Dat is een langzaam gerookte en gegaarde lamsbout, zelfgemaakte flatbread en een salade met feta, olijven en slamelange met een yoghurt muntsaus. Het lijkt wel een gerecht uit een restaurant! En laat Danny nu werken als sous chef bij 't Zusje in Zaltbommel. Daarnaast is hij mede-oprichter van de site BBQ Chefs.

Ingredienten sandwiches

  • Sandwich 8 stuks
  • 400 gr Bloem
  • 300 gr yoghurt
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 7 gr zout

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Lamsspiesen zijn een van onze favorieten! Het is lekker mals en licht verteerbaar vlees. Perfect voor in de lente! Serveer er een frisse salade bij en wij zijn meer dan tevreden.  Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq legt het stap voor stap uit. Marc aan het woord:

Afgelopen weekend maakte ik lamsspiesen op Australische wijze. Als basis gebruikte is lamsbout (schijf) van DeVleesboerderij.nl Ik bestelde een plak van de bout, zonder bot. Lamsvlees is vrij mals en licht verteerbaar, zeker de achterpoot. Daarom combineerde ik het met een frisse marinade van citroen, munt en knoflook. Daarbij serveerde ik een eenvoudige frisse salade en een yoghurtsaus met knoflook. Een heerlijk gerecht voor de lente!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 45 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten salade

  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 75ml vers citroensap
  • 2 tl gedroogde munt
  • 125ml Griekse yoghurt
  • Verse zwarte peper
  • 4 tomaten
  • Rucola sla
  • Komkommer
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Verse salie

Pollo al Mattone met pesto penne

Pollo al Mattone met pesto penne

Kun je nog niet Italie toe? Dan haalt onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq Italie toch in huis met dit typisch Toscaanse gerecht. Marc aan het woord:

Vandaag maak ik eens iets Italiaans, Toscaans om precies te zijn, dat doe ik eigenlijk niet zo vaak. De basis van het gerecht is een heerlijke maïskip van DeVleesboerderij.nl. Daar ga ik iets speciaals me doen. We gaan de kip ‘al mattone’ maken, dat is niet meer dan een hete steen bovenop de kip op het moment van grillen. Ik gebruikte er mijn zoutsteen uit de Himalaya voor, voor een geweldig zachte zoutige toets en een krokant velletje. Om dit goed te kunnen doen moet je eerst de kip spatchcocken, oftewel vlinderen. Hiermee wordt de kip een stuk platter en gaart hij ook gelijkmatiger.

Ik serveerde er groene pesto pennen bij met wat rucola, kerstomaatjes en wat gebakken pijnboompitjes.

Een heerlijke eenvoudige smuller!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten

  • Marinade
  • 60 ml olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 3 eetlepels gedroogde rozemarijn
  • 2 grote knoflooktenen, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Zeste van 1 citroen

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.