fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Ultieme BBQ met vrienden van DeVleesboerderij.nl en bierparing by BEERWULF.com

Ultieme BBQ met vrienden van DeVleesboerderij.nl en bierparing by BEERWULF.com

Deze zomer ontstond er iets heel moois! Stel je eens voor... de mooiste stukken vlees van DeVleesboerderij.nl... brute Kamado's... 4 bewezen Pitmasters met een passie voor BBQ... bierpairing door een bierjournalist van BEERWULF.com die in Untapped 2.500 unieke biertjes heeft staan... in een stoer oud Hollands fort. Ja, inderdaad... daar wil je bij zijn! In dit artikel lees je alles over deze ultieme BierBBQ, wat we hebben gemaakt, maar ook over hoe jij er de volgende keer bij kunt zijn!

Hickory gerookte lamsrack met een groene kruidenkorst en honingsaus

Hickory gerookte lamsrack met een groene kruidenkorst en honingsaus

In het mooie Fort Lunet in Raamsdonkveer hadden wij onlangs samen met vrienden van DeVleesboerderij.nl een unieke BBQ met bierpairing. Daar maakte BBQ blogger JaysBBQ voor ons een prachtig kleurrijke en smaakvolle Lamsrack in een groene kruidenkorst. Jay is opgegroeid met het eten van lam en hij heeft dan ook echt gevoel voor de smaakcombinaties!
Alle BBQ's en gear kwamen van Het Luxe Buitenleven. Nathan Hak, bierjournalist voor BEERWULF.com, pairde daar een Engelszell Benno bij.

Ingrediënten Lamsrack

  • 2 Lamsracks
  • Zeezout
  • Grove zwarte peper
  • Sesam olie (olijfolie kan ook)
  • Komijn poeder
  • 4 tenen Verse gemalen knoflook

Benodigdheden groene kruidenkorst

  • 4 takjes verse Tijm
  • 2 Takjes verse Rosemarijn
  • 1 volle hand met Munt bladeren.
  • 1 handje Peterselie
  • 1 tl zout
  • 1 tl Olijfolie
  • 150 gram broodkruim
  • 3 tenen knoflook

Iberico burger met serrano ham en avocadocrème, afgetopt met gesmoorde uien in whisky-syrup

Iberico burger met serrano ham en avocadocrème, afgetopt met gesmoorde uien in whisky-syrup

In het mooie Fort Lunet in Raamsdonkveer hadden wij onlangs samen met vrienden van DeVleesboerderij.nl een unieke BBQ met bierpairing. Daar maakte BBQ blogger Grillfun  voor ons een burger met finesse. Werkelijk niets is gewoon aan deze burger en je moet dan ook echt zin hebben wat moois te gaan maken!
Alle BBQ's en gear kwamen van Het Luxe Buitenleven. Nathan Hak, bierjournalist voor BEERWULF.com, pairde daar een lekkere Breugem Saens Zoentje bij.

Ingrediënten voor 5 burgers

  • 1 kg Iberico gehakt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • Theelepel sambal badjak
  • Zout en versgemalen peper

Caveman-style Tomahawk steak met rozemarijn, salie, knoflook en Argentijnse chimichurri

Caveman-style Black Angus tomahawk steak met rozemarijn, salie, knoflook en Argentijnse chimichurrie

Deze waanzinnige steaks maakten vrienden van DeVleesboerderij.nl & Pitmasters Luc de Hoogh en Marc Lechanteur voor ons op een unieke BBQ met bierpairing in het mooie Fort Lunet in Raamsdonkveer. 
Alle BBQ's en gear kwamen van Het Luxe Buitenleven. Nathan Hak, bierjournalist voor BEERWULF.com, pairde daar een lekkere Gouden Carolus Classic en een Kompaan Vrijbuiter bij. Dit gerecht is een ervaring om te maken en eenmaal aangesneden verdwijnt het zo ;-) Marc en Luc aan het woord: 

Dit recept beschrijft de bereiding van een steak zoals het in de oertijd niet had misstaan. We nemen in de basis een mooie ribeye met bot eraan, de zogenaamde tomahawk steak. We bereiden deze rechtstreeks op de kolen, de zogenaamde caveman-style. Ook ongewoon is dat we hem pas 'marineren' ná de garing. Laat je niet afschrikken door deze aparte bereiding. Niet alleen omdat het alle aandacht trekt want de smaaksensatie die ontstaat door het directe contact met de hitte / kolen is eigenlijk niet te evenaren met een grill oppervlak.

Technieken

  • Caveman grillen en roken

Ingrediënten

  • 2 Tomahawk steaks
  • 2 Knoflooktenen
  • Verse salie
  • Verse rozemarijn
  • Olijfolie (lekkere)
  • Zout

Spaans gevulde Bavette met Spianata Romana

Spaans gevulde Bavette met Spianata Romana

Als zomer gerecht maakte Grillfun deze heerlijk gevulde Bavette voor ons. De Spaanse smaken samen met een lekker Spaans wijntje en Batatas geven je zo dat Zomerse gevoel! Grillfun neemt je mee op reis:

Spaanse Rollade van Bavette kun je op diverse manieren bereiden op de barbecue. Lekker als steak met een chimichurri of als een rollade gevuld met heerlijke ingrediënten. Dit keer ging ik voor een rollade van Bavette met een Spaanse twist. Ga je dit gerecht maken denk dan aan de zomer en aan het strand en vergeet dan dus niet er een lekker ijskoud bier bij te serveren. Dit keer ging ik voor een Spencer Trapist Ale bier van brouwerij Spencer Brewery. Een soepel en subtiel trappistenbier dat perfect past bij vleesgerechten en de romige kaas die verwerkt zit in dit gerecht.

Ingrediënten voor de Spaans gevulde Bavette

  • 1kg Bavette aan 1 stuk
  • 100 gr Spianata Romana (worst)
  • 10 kastanje champignons
  • 100 gr spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • zongedroogde tomaten
  • 140 gr Delice de Bourgogne (romige kaas)
  • pijnboompitten

Zomerse Panzanella met Kogelbiefstuk

Zomerse panzanella met kogelbiefstuk

In de zomer eet je graag wat minder zwaar, dus dat betekent maaltijdsalades! Wij vroegen daarom Grillfun een lekkere voor ons te bereiden. Grillfun aan het woord:

Een Panzanella is een traditionele Italiaanse salade met oud brood, tomaten, komkommer en basilicum en heerlijk fris die goed vult en wordt gegeten als maaltijdsalade. Nu maakte ik mijn versie van deze traditionele salade maar dan met een lekkere malse kogelbiefstuk en gegrilde groenten.

Ingrediënten

  • 500 gram Kogelbiefstuk
  • 1 knoflook
  • verse tijm en rozemarijn
  • 150 gr gemengde sla
  • ½ komkommer
  • 240 gr groene olijven
  • 4 sneden oud brood
  • 250 gr cherry tomaten
  • pijnboompitten
  • 1 gele paprika
  • ½ courgette
  • bakje mozzarella bolletjes
  • parmezaanse kaas
  • basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • balsamico azijn

Pappa's Porterhouse steak met Jalapeños Cheddar poppers

Pappa Porterhouse steak met Jalapeños Cheddar poppers

Voor vaderdag & Pappa's overal vroegen wij Grillfun (ook vader) the mother of all steaks klaar te maken. Want wat zegt er meer 'we houden van jou Pappa' dan een perfect bereide Porterhouse steak van een kilo! Grillfun aan het woord:

Dit is echt een recept om van te watertanden want wie houdt er nu niet van een mooie steak! Ik ben er gek op en zeker in combinatie met deze Jalapeños cheddar poppers. Let wel op er zijn heel veel soorten Jalapeños op de markt die afwijken in hoe heet ze zijn. Test eerst voordat je dit gerecht gaat maken of ze niet te heet zijn of vervang de Jalapeños voor kleine rode paprika’s.

Ingrediënten Porterhouse steak

  • 1 Porterhouse steak minimaal 1 kg
  • 4 teentjes knoflook
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Signature 'competition' 400 grams Black Angus Brisket Burger

Deze monsterburger maken Pitmasters Luc de Hoogh en Marc Lechanteur wanneer zij aan KCBS BBQ competities meedoen als snack. Onlangs hadden wij samen met vrienden van DeVleesboerderij.nl een unieke BBQ met bierpairing in het mooie Fort Lunet in Raamsdonkveer. Daar waren onze pitmasters ook aanwezig met hun BBQ kunsten en ook daar maakten zij voor ons hun inmiddels in de scene bekende signature burger.
Alle BBQ's en gear kwamen van Het Luxe Buitenleven. Nathan Hak, bierjournalist voor BEERWULF.com, pairde daar een lekkere Schneider Fest Weisse bij. Luc en Marc aan het woord:

Dit gerecht is ontstaan tijdens de voorbereidingen van het Etenschap BBQ team op de KCBS BBQ wedstrijden waar wij met veel passie en genot aan deelnemen. Een van de gerechten tijdens de wedstrijd is de US Brisket. Een geweldig stuk uit de borst van het rund. Het vlees heeft hard moeten werken en is daardoor onwijs smaakvol. Niet te vergelijken met andere delen! Omdat het stuk een dikke vetlaag heeft wordt deze door ons vakkundig (deels) verwijderd. Omdat het stuk groot is en er uiteindelijk nette plakken van gesneden worden die mooi in de turn-in box passen kanten we het meestal (deels) vooraf. Omdat het een pure zonde is om deze restanten weg te gooien besloten we het door de molen te halen om er vervolgens burgers van te 'bakken' als avondmaal tijdens de eerste dag van een wedstrijd weekend. Hier en daar werd er een burger uitgedeeld aan de organisatie, de aanwezige KCBS reps en collega BBQ teams. Ze zijn zo in de smaak gevallen dat ze ons inmiddels wel weten te vinden en we niet genoeg bij ons kunnen hebben.

Technieken

  • Indirect roast en eventueel reversed-sear

Ingrediënten

  • Brisket opgesneden (of trimmings)
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Je favoriete plak Hollandse kaas
  • Tomaat
  • Augurk
  • Rode ui
  • Kropsla
  • Alabama white sauce (of ouderwetse ketchup en mayo).
  • Je favoriete hamburger broodje. Eenvoudige witte bol mag!

Gerookte, lopende camembert met jalapeño en abrikozen marmelade

Gerookte, lopende camembert met jalapeño en abrikozen marmelade

Onlangs hadden wij samen met vrienden van DeVleesboerderij.nl een unieke BBQ met bierpairing in het mooie Fort Lunet in Raamsdonkveer. Daar maakte Pitmasters Luc de Hoogh en Marc Lechanteur voor ons dit mooie kleurrijke BBQ bijgerecht. Alle BBQ's en gear kwamen van Het Luxe Buitenleven. Nathan Hak, bierjournalist voor BEERWULF.com, pairde daar een lekkere Trippel Karmeliet bij. Het gerecht is eenvoudig en je kunt er heerlijk met krakend brood in dippen. Gegarandeerd een feestje met je gasten! Luc en Marc aan het woord: 

Dit recept is voor een zogenaamde lopende camembert. Omdat we hem op de BBQ bereiden kan er een extra smaakdimensie worden toegevoegd. Dit bereiken we door Rookhout toe te voegen tijdens de bereiding. De gevorderde gebruiker kan er ook voor kiezen om de plank zelf te laten smeulen tijdens de bereiding. Dit vergt wel enige oefening. Val direct na serveren aan door met plakjes gesneden stokbrood of crackertjes de kaas op te lepelen. De smaaksensatie van de hartige kaas, de zoete jam en de pittige pepertjes is fenomenaal.

Technieken

  • Planking en/of Roken

Ingredienten

  • 2 camemberts naar keuze
  • 6 eetlepels abrikozenjam
  • 2 jalapeño pepers
  • Stokbrood en/of crackertjes

Lamskebabs op zelfgemaakt flatbread met munt yoghurt citroensaus

Lamskebabs op zelfgemaakt flatbread met munt yoghurt citroensaus

Grillfun is geïnspireerd door de zomer! Dat betekent mooie kleuren en frisse sauzen. Neem bijvoorbeeld dit recept voor Lamskebabs ... mmmmm. Grillfun aan het woord:

Dit is voor mij toch echt wel een super lekker favoriet zomergerecht. Ik maak het als lunch of voor een lichte avond maaltijd. De kleuren springen er gewoon uit en je gasten zullen versteld staan dat je dit op tafel zet en alles zelf hebt gemaakt. Wat ook leuk is aan dit gerecht is dat het echt zo eenvoudig is, dat het bijna niet mis kan gaan.

Ingrediënten lamskebabs

  • 500 gram lamsgehakt
  • Geraspte citroen schil van ½ citroen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chillipoeder
  • paprikapoeder (gerookt)
  • zout en versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook
  • tl verse tijm

Philly Cheese Steak Sandwhich met Provolone

Philly Cheese Steak Sandwhich met Provolone

Zomers zitten vol lekkere tuindagen met vrienden. Een hartige smaakvolle hit die vrij snel klaar is, is een Philly Cheese Steak Sandwhich. Wij vroegen daarom Grillfun een mooi recept voor deze Philly Chees Steak te maken voor ons. Grillfun aan het woord:

Ga je met vrienden een avond stappen? Dan is dit het ideale gerecht voor een goede bodem. Snel klaar, hartig en het vult goed! Eigenlijk dus ook wel goed voor de dag na het stappen ;-).

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 Skirt steak (minimaal 500 gr)
  • 2 grote uien
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 plakken Morbier kaas of Provolone (Franse smeltkaas)
  • 4 pistoletten of andere harde broodjes
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Gerookte Ham van het kampvuur met honing mosterd glazing

Gerookte Ham van het kampvuur met honing mosterd glazing

Open vuur! ... 4 Kilo ham! ... Natuur! ... Prachtig recept voor je oerinstinct van Grillfun.

Grillfun in het bos met een open vuur

Lekker in het bos met open vuur en daarboven een ham van bijna 4 kg. Dat is toch wel de ultieme barbecue ervaring. Heerlijk in de natuur een dag bezig zijn met vuur & beheersing van de temperatuur en het gaar krijgen van een mooi stuk vlees. Helaas is dit niet toegestaan op de meeste plaatsen in Nederland en natuurlijk hebben ze gelijk aangezien een bosbrand zo kan ontstaan. Mijn tip is daarom ook maak dit lekker in je tuin met een vuurschaal of volg het recept voor de barbecue gezien de bereiding identiek is.

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.