fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Kruidige Shaslick spiezen van Kophaas van de BBQ

Kruidige Shaslick spiezen van Kophaas van de BBQ

Met shaslicks kun je alle kanten op. Grillfun weet daar wel raad mee! Dit keer met kophaas wat vetter is dan varkenshaas. Dus beter voor op de BBQ en daarom ook perfect voor shaslicks! Grillfun aan het woord:

De zomer is al lekker bezig en de barbecue gaat steeds vaker aan. Bij een barbecue kan natuurlijk een goeie shaslick niet ontbreken. In dit recept neem ik jullie mee hoe ik ze het liefste maak en natuurlijk eet. De kruidige kophaas in combinatie met paprika en rode ui van de barbecue maken het voor mij altijd een feest. Natuurlijk drink je er een lekker biertje bij en dit keer heeft Beerwulf.com weet twee mooie bieren geselecteerd die perfect passen bij dit gerecht. 

Wist je dat Shaslick een traditioneel gerecht is wat zijn oorsprong kent in Centraal-Azië. Het gerecht dat bestaat uit gemarineerd gegrild vlees is vooral populair in Turkije, Marokka, Rusland en andere voormalige Sovjetstaten. Shaslick bestaat in mijn recept uit kophaas maar wordt ook gemaakt van varkensvlees, lam en zelfs van kip. Dit is afhankelijk van persoonlijke smaak of gehanteerde religieuze regels.

Ingrediënten

  • 1 kg kophaas (voldoende voor 6 spiezen)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote rode ui
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 ½ theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • Olijfolie
  • Verse platte peterselie

Zelfgemaakte pizza's met Spianata Romana, Coppa di Parma, Panchetta of Chorizo!

Zelfgemaakte pizza's van Spianata Romana, Coppa di Parma, Panchetta of Chorizo!

Met de zomerse dagen is koken niet altijd even prettig om te doen. Daarom heeft onze huisblogger Grillfun 4 eenvoudige recepten (maar overheerlijk) om zelf pizza's te maken!

Grillfun aan het woord:

Pizza zelf maken is natuurlijk geweldig en heel simpel met de juiste voorbereiding. In deze vier recepten neem ik jullie mee in vier eenvoudige pizza’s met vier verschilde soorten vleesbeleg. Pizza’s hoeven niet complex te zijn want de smaken van deze paar ingrediënten passen gewoon super bij elkaar. Natuurlijk gaan we in deze recepten alles zelf maken van deeg tot een geweldige tomatensaus voor op de pizza’s. De hoeveelheid saus in dit recept is voldoende voor misschien wel 20 pizza’s. Vries de saus daarom gewoon in voor de volgende pizza’s want ik weet zeker dat je ze hierna altijd zelf gaat maken. Je moet wel op tijd beginnen met de pizzadeeg gezien deze vier uur nodig heeft om te reizen. 

Ingrediënten voor 4 pizza’s

  • 500 gram bloem (W280 of patentbloem)
  • 270 ml water
  • 10 gram zout
  • 10 ml olie
  • 5 gram droge gist

Buikribben - Amerikaanse Spareribs in Memphis dry style van de BBQ

Buikribben - Amerikaanse Spareribs in Memphis dry style van de BBQ

Maak de BBQ alvast maar aan voor dit authentiek Amerikaans recept voor ribben! Onze huisblogger Grillfun heeft nu een recept waar je je vingers bij aflikt! Grillfun aan het woord:

Spareribs worden steeds vaker gegeten en steeds meer mensen hebben de mogelijkheid om ze zelf te bereiden in de barbecue. Er zijn diverse methodieken om spareribs te bereiden zoals de 3 2 1 methode die we vaak zien voorbij komen in recepten. Echter het heeft alles te maken met de dikte van de ribben en de temperatuur van de barbecue welke methode het beste is. In dit recept neem ik jou mee in de bereiding van Amerikaanse Spareribs. In dit recept gebruikte ik buikribben met een Memphis dry rub. Het is belangrijk om de buikribben een dag of minimaal 8 uur voordat ze op de barbecue gaan te voorzien van de dry rub. Je kunt ze net voordat ze op de barbecue gaan nogmaals voorzien van een beetje dry rub maar dat is niet echt noodzakelijk. Zelf proefde ik niet echt een verschil om dit wel te doen. In Amerika wordt dit namelijk vaak gedaan en wordt er geen mop saus gebruikt met veel suiker wat we hier tegenwoordig gewend zijn. Ook de bereiding is anders gezien we ze gaan grillen op 150 graden en ze ongeveer binnen 1,5 á 2 uur klaar zijn. 

De ribben worden droog geserveerd in de stijl van Memphis 'legendarische barbecue-trefpunt, de Rendezvous. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om toch een sausje te gebruiken, maar dat is aan jou.

Ingrediënten

  • 2 kg varkens buikribben
  • 1 eetlepel hete paprikapoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • ½ eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel grof zeezout

Griekse kippendij van de BBQ met yoghurtsaus en rijst

Griekse kippendij van de BBQ met yoghurtsaus en rijst

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft voor ons uit de reeks van 5 gerechten weer een heerlijk Grieks gerecht gemaakt! Dit keer met malse kippendijen! Marc aan het woord:

Het derde recept in de rij met Griekse recepten: spiesen met kippendijen. We kiezen voor dit gerecht voor 10 mooie kippendijen zonder bot. Deze prepareren we zodat ze er netjes uitzien. We maken zelf een Griekse kruidenmix waarmee we de dijen kruiden. We grillen en garen de spiesen. Daarnaast maken we lekkere rijst met gegrilde paprika erdoor en een zelfgemaakte knoflook yoghurtsaus! Smullen maar!

Ingredienten Griekse kruidenmix

  • ½ tl zout
  • 1 tl mild paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl tijm
  • 1,5 tl oregano
  • 1 tl peterselie
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/4 tl zwarte peper

Bifteki me tiri van de BBQ voor 8 personen

Bifteki me tiri van de BBQ voor 8 personen

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft voor ons weer een heerlijk Grieks zomers hoofdgerecht gemaakt! Marc aan het woord:

De zomer komt er weer aan: Wat is er nu leuker dan gerechten maken van een vakantiebestemming? Vandaar dat ik besloot een serie te maken van 5 Griekse gerechten. Ieder week een ander gerecht, direct vanaf de grill en ieder keer met ander vlees. Laat de zon maar komen. Mijn eerste gerecht is een bifteki me tiri. Dat is Grieks voor gehakt met kaas. Dat is dan ook gelijk wat het gerecht is: een op z’n Grieks gekruide gehaktstaaf met binnenin feta-kaas. Daarbij een lekkere griekse salade, ook weer met feta. Smakelijk!

De totale bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 2 uur en 45 minuten. 

Ingredienten Bifteki

  • 1 kilogram gemengd gehakt
  • 4 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 4 eetlepels verse fijngehakte munt
  • 2 eieren
  • 200 gram fetakaas
  • 4 teentjes fijngesneden knoflook
  • Peper en Zout
  • Paneelmeel
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Beef Teriyaki met Ossenhaas van BBQ

Beef Teriyaki met Ossenhaas van BBQ

Grillfun maakt het liefst alles zelf, zo ook marinade voor Teriyaki. Dat is eenvoudiger dan dat het klinkt, Grillfun aan het woord:

Beef Teriyaki is echt een geweldig gerecht om te maken voor door de week gezien het lekker snel klaar is. Natuurlijk kun je de teriyaki saus in een potje kopen maar ik maak hem het liefste zelf. Wist je dat teriyaki een Japanse kooktechniek is, waarbij gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in een marinade van sojasaus? Hierdoor krijgt het vlees een speciale glans (teri).

In dit recept gebruik ik niet deze methode omdat het vlees op de barbecue gaat en vooraf gemarineerd is in teriyaki saus. Je kunt natuurlijk ook de bovenste techniek gebruiken waardoor de smaak minder hard in het vlees trekt.

Deze beef teriyaki maakte ik natuurlijk op de barbecue. Maar dat is natuurlijk niet noodzakelijk want je kunt de groenten gewoon binnen wokken en de haasbiefstuk bereiden in een grillpan. Zodat je hem ook gewoon kan bereiden voor door de weeks gezien het gerecht binnen 30 min op tafel staat. In dit gerecht kun je kiezen voor noedels of mie. Ik heb gekozen voor mie omdat mijn kinderen niet zo gek zijn op noedels.

Ingrediënten

  • 4 haasbiefstukken a 125 g
  • 500 g noedels of mie
  • 250 g champignons
  • 150 g groene asperges
  • 200 g sugersnaps
  • 1 rode paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
  • zout en versgemalen peper

Hele gegrilde Kip Piri Piri met Courgette spekbootjes

Hele gegrilde Kip Piri Piri

Wij zijn fan van Grillfun, duidelijk ... anders was hij niet onze huisblogger. Maar Grillfun heeft zelf ook andere foodies die hij hoog heeft zitten en graag inspiratie ophaalt. Zo ook dit recept, lees waarom.

Grillfun aan het woord: Kip piri piri is weer zo’n klassieker die echt het proberen waard is. In dit gerecht neem ik je mee naar een versie van één van mijn helden op Youtube, namelijk DJBBQ. Aan het recept heb ik niet veel veranderd omdat het gewoon super is en ik graag deze variant met jullie deel. Dit gerecht maakte ik meer dan twee jaar geleden voor het eerst. Maar vond het zonde om de bacon die je aan de saus toevoegt weg te gooien. Na wat proberen kwam ik op het idee om het mengsel aan gegrilde courgette toe te voegen en dat was echt een schot in de roos. Probeer het zelf en laat je verrassen.

Piri piri is oorspronkelijk een olie met in zijn eenvoudigste vorm, cayennepeper, chilipeper en keukenzout. De olie giet je over de kip tijdens de bereiding waardoor de smaak in de kip trekt. Heerlijk pittig is deze saus en pas eventueel het recept aan door meer van de Sriracha saus toe te voegen of eventueel minder als je er niet zo gek op bent.

Broodje gegrilde bavette van de BBQ

Broodje gegrilde bavette van de BBQ

Onze huisblogger Grillfun heeft ons weer verrast met een heerlijk recept van de BBQ! Grillfun maakt graag zijn sauzen zelf! Grillfun aan het woord:

Hoe gaaf is het om een geweldig brood te serveren dat gevuld is met heerlijk gegrild vlees. In dit recept neem ik jullie mee in één van mijn ultieme broodjes. Ik heb ervoor gekozen om een groot ciabatta brood te nemen maar je kunt er natuurlijk ook broodjes voor gebruiken of wat je zelf lekker vindt. De smaken van de gegrilde paprika met gesmoorde uien lekker gegrild vlees en een zelfgemaakte barbecuesaus. Loopt het water al bij jou in de mond! Ja dat dacht ik al en om het helemaal af te maken staat onderin het recept nog een geweldig bruin biertje wat je erbij kan serveren om het helemaal compleet te maken.

Ingrediënten

  • 500 gram Bavette
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 ciabatta brood
  • Cheddar kaas
  • Rucola
  • Zout en versgemalen peper

Lamsburger van Texels lamsgehakt in een pitabroodje

Lamsburger van Texels lamsgehakt in een pitabroodje

Onze goede vriend van DeVleesboerderij.nl Marc Lechanteur heeft voor ons uit de reeks van 5 gerechten weer een heerlijk Grieks gerecht gemaakt! Dit keer met Texels lamsgehakt! Marc aan het woord:

Dit is het tweede recept van mijn Grieks project dit voorjaar. We startten eerder met bifteki van gemengd gehakt. Nu gaan we een stapje verfijnder. We nemen Texels lamsgehakt, dit een stuk verfijnder van smaak dan gemengd gehakt, daarom gaan we ook wat subtieler om met kruiden. Het wordt een (grote) burger met een zelfgemaakt pitabroodje. Uiteraard kun je die ook gewoon bij de winkel kopen, maar wat is er nu leuker dan leren hoe je zelf pita’s op de barbecue kan maken.

 Ingredienten Pitabroodjes

  • 5 gram droge gist
  • 8 gram zout
  • 210 ml water (op ongeveer 20 graden, meten met de thermapen)
  • 350 gram bloem
  • Nog extra bloem om in te rollen

Vaderdag Iberico Burger met Tortillachips van BBQ

Vaderdag Iberico Burger met Tortillachips van BBQ

Bij Grillfun is het alweer bijna Vaderdag en er staat een leuk cadeau op hem te wachten! Grillfun aan het woord:

Hoe gaaf is het om speciaal voor deze dag een geweldige burger te maken van Iberico gehakt. Op deze manier kun je jouw vader met een beetje hulp van je moeder iets speciaals geven waar hij echt van gaat genieten.

Wanneer je een burger maakt van Iberico gehakt krijg je een super sappige burger. Je kunt deze zelf maken met Iberico gehakt of je kunt hem met het juiste gewicht handig bestellen. Wanneer je een burger maakt van varkensvlees heb je niet veel nodig dan wat kruiden om het vlees wat extra smaak te geven. In dit recept wordt de smaak gegeven door de topping en heb ik de burger alleen gekruid met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingrediënten

  • 2 Iberico Burgers
  • 2 broodjes
  • zakje ijsbergsla
  • zure room
  • Cheddar kaas
  • Tortilla chips naturel
  • Zout en versgemalen peper

Lamsburger met Avocado en Kruidenyoghurt

Lamsburger met Avocado en Kruidenyoghurt

Grillfun + lente = Lam = Lamsburgers! ... geen woorden meer nodig verder. Gewoon maken en smullen!

Grillfun aan het woord: De lente is begonnen en het wordt dan weer tijd voor mooie gerechten die passen bij het seizoen. Na alle regen en kou worden de temperaturen ook weer aangenamer. Voor veel Nederlanders is het dan weer tijd om de barbecue aan te steken. Dit keer maakte ik een heerlijke lamsburger die super eenvoudig is. De combinatie van de frisse kruidenyoghurt en de zachte smaak van avocado passen perfect bij deze lamsburgers die je gewoon subtiel gekruid kan kopen bij DeVleesboerderij en zelf online kan portioneren. Daarom spreekt deze combinatie voor zich en kun je er een heerlijke burger van maken.

Romige Kip Fajita uit de pan

Romige Kip Fajita uit de pan

Onze huisblogger, Grillfun, geeft altijd wel een eigen twist aan klassieke recepten. Zo laat hij nu lekker de tortilla weg waar Fajita vaak mee wordt geserveerd, maar het ziet er altijd weer heerlijk uit!

Grillfun aan het woord: Dit wordt weer smullen met deze heerlijke kip Fajita. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel. Natuurlijk moet je de kip wel eerst in de marinade zetten maar dit kun je ook een dag van te voren doen. Kip Fajita is een recept wat oorspronkelijk uit de Mexicaanse keuken komt met als belangrijkste ingrediënten rundvlees of kippenvlees. Je ziet super veel recepten op internet met de naam Kip Fajita maar de meeste hebben niks te maken met het origineel recept en ik denk dat we de naam meer gebruiken door de Fajita kruiden die in de recepten worden toegepast.

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.