fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Flatbread gerookte Lamsbout

Flatbread gerookte Lamsbout

Samenwerkingen ontstaan vaak vanuit een kort bericht. "Goededag, als ik bijvoorbeeld een lamsbout wil bestellen, hebben jullie die op voorraad?" Nou Danny de lamsbout is zeker op voorraad. En een paar dagen later kregen wij dit mooie recept door: Flatbread gerookte lamsbout. Dat is een langzaam gerookte en gegaarde lamsbout, zelfgemaakte flatbread en een salade met feta, olijven en slamelange met een yoghurt muntsaus. Het lijkt wel een gerecht uit een restaurant! En laat Danny nu werken als sous chef bij 't Zusje in Zaltbommel. Daarnaast is hij mede-oprichter van de site BBQ Chefs.

Ingredienten sandwiches

  • Sandwich 8 stuks
  • 400 gr Bloem
  • 300 gr yoghurt
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 7 gr zout

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Lamsspiesen zijn een van onze favorieten! Het is lekker mals en licht verteerbaar vlees. Perfect voor in de lente! Serveer er een frisse salade bij en wij zijn meer dan tevreden.  Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq legt het stap voor stap uit. Marc aan het woord:

Afgelopen weekend maakte ik lamsspiesen op Australische wijze. Als basis gebruikte is lamsbout (schijf) van DeVleesboerderij.nl Ik bestelde een plak van de bout, zonder bot. Lamsvlees is vrij mals en licht verteerbaar, zeker de achterpoot. Daarom combineerde ik het met een frisse marinade van citroen, munt en knoflook. Daarbij serveerde ik een eenvoudige frisse salade en een yoghurtsaus met knoflook. Een heerlijk gerecht voor de lente!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 45 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten salade

  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 75ml vers citroensap
  • 2 tl gedroogde munt
  • 125ml Griekse yoghurt
  • Verse zwarte peper
  • 4 tomaten
  • Rucola sla
  • Komkommer
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Verse salie

Haasbiefstuk in kruidenkorst met gegrilde asperges

Haasbiefstuk in kruidenkorst met gegrilde asperges

Wanneer wij aan de lente denken, denken wij aan verse kruiden, lichte gerechten en verschillende smaken die samensmelten. En natuurlijk ons witte goud! Laat onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq daar net zo over denken! Marc aan het woord:

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakte kruidenboter. Daarbij serveer ik verse gegrilde asperges met een mimosa van hard-gekookt ei. De heerlijke pure smaken van het vlees, de kruiden en de asperges worden door het hete grillen gecombineerd met de lekkere zoete smaak van de maillard-reactie. Geniet van de lente!

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten.

Ingredienten kruidenboter

  • 100 gram roomboter
  • geperste knoflook
  • ¼ basilicumplant fijngesneden
  • 3/4 bladpeterselieplant fijngesneden
  • ¼ bieslookplant fijngesneden

Black Angus skirt steak in wood wrapped wraps

Black Angus skirt steak in wood wrapped wraps

De dagen worden weer langer en de zon krijgt steeds meer ruimte. Daarom was het tijd voor onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq om weer iets speciaals op tafel te zetten! Maiswraps omwikkelt met woodwraps. Marc aan het woord:

De afgelopen koude tijd heb ik veel winterse gerechten gemaakt, maar aangezien het zonnetje weer begint te komen mag het weer wat lichter. Ik heb iets gemaakt dat ik al een tijdje wilde maken. Het zijn wraps die ik omwikkel met woodwraps, dus een houten wrap om een maïswrap heen. Ik vulde de wrap met zure room, sla, gegrilde zoete puntpaprika en een plak sla. Uiteraard komt daar een lekker gemarineerd stukje vlees op. In dit geval gemarineerde skirt-steak van een Black Angus rund. Dat wordt smullen!!!

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 6 uur en een bereidingstijd van 1 uur.

Ingredienten Marinade

  • 60 ml balsamico azijn
  • 60 ml soyasaus
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el worchestershiresaus
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl gemalen mosterd
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix
  • 1 tl honing

Iers runderstoofpotje met Black Angus in Guinness bier

Iers runderstoofpotje van Black Angus in Guinness bier

Vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq gaat op de Ierse toer met zijn stoofpotje met groenten en aardappels. En o ja vergeet het Guiness bier er niet bij! Marc aan het woord:

Mensen die me een beetje volgen weten dat ik het leuk vind om stoofpotjes te maken. Deze keer maakte ik een Iers runderstoofpotje van Black Angus sucade en de saus maakte ik van Guinness bier. Hoe goed kan het leven zijn? Het stoofpotje is met groenten en aardappels in één. Een éénpansgerecht dus. Uiteraard serveerde ik er een lekkere pint Guinness bij voor het echte Ierland gevoel.

Het gerecht is voor 6-8 personen, heeft een voorbereidingstijd van 45 minuten en een bereidingstijd van 2,5 uur.

Ingredienten

  • 750 gram aardappels in blokken gesneden
  • 500 gram wortel
  • 3 pastinaken
  • 1 courgette
  • 2 prei
  • 2 grote uien

Braziliaanse stijl USA grainfed Picanha; molho à campagha (salade van het land)

Braziliaanse stijl USA grainfed Picanha; molho à campagha (salade van het land)

Vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq gaat op de Zuid-Amerikaanse toer! Dit keer met een stuk USA grainfed picanha. Marc aan het woord:

Picanha is natuurlijk een fantastisch stuk vlees en goed bereid heeft het eigenlijk niets extra nodig dan wat zout en peper. Zeker als je een wat betere picanha hebt. Ik gebruikte deze keer een picanha van DeVleesboerderij.nl. Het was een USA grainfed picanha met een mooie vetkap. Wat doen de Brazilianen thuis met picanha. Precies, gewoon aan de spies en dan grillen. Dat is dan ook precies wat ik met deze picanha heb gedaan, ik voegde er wat limoenzout en peper aan toe, gaarde het op de perfecte temperatuur en combineerde het met een lekkere salsa. Dit keer een Braziliaanse Molho à campagha, een salade van het land of een boerensalade. Dit keer ook geen pittige salsa maar een fris-zure salsa.

Veel plezier met het maken van dit verrukkelijk gerecht.

Ingredienten salsa

  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zeezout
  • ½ zoete ui in stukjes gesneden
  • Versgemalen zwarte peper
  • ½ groene paprika in stukjes
  • ½ rode paprika in stukjes
  • ½ gele paprika in stukjes

Belgische stoofpot met Iberico varkenswangen

Belgische stoofpot met Iberico varkenswangen

Vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq heeft voor dit winterse weer een ouderwets stoofpotje met Iberico varkenswangen voor ons bereid.

Wat is er nu lekkerder dan met dat koude weer een lekker stoofpotje te eten met een lekker winterbiertje erbij. Ik gebruikte voor dit stoofpotje Iberico varkenswangen, heerlijk zachte en smaakvolle stukjes vlees. Ons favoriete bier deze winter is toch wel de la Chouffe N’ice, daarom dat ik dit bier ook gebruikte om deze stoofpot te maken. Ik combineerde het stoofpotje met gestoomde aardappels, peterselie en zeezout. Uiteraard dronken we er een ook Chouffeke bij! Veel plezier met maken!

Het gerecht is voor 4 porties en heeft een bereidingstijd van 2 uur.

Ingredienten

  • 1000 gram Iberico varkenswangen
  • 3 uien
  • 300 gram winterpenen
  • 300 gram pastinaak
  • 2 laurierblaadjes
  • 2x 330 ml Chouffe N’ice
  • 40 gram roomboter, ongezouten
  • Paar eetlepels tarwebloem
  • Peper
  • Zout
  • Rub voor varkensvlees, ik gebruikte Honey Killer Bee Rub van Kosmos

Pollo al Mattone met pesto penne

Pollo al Mattone met pesto penne

Kun je nog niet Italie toe? Dan haalt onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq Italie toch in huis met dit typisch Toscaanse gerecht. Marc aan het woord:

Vandaag maak ik eens iets Italiaans, Toscaans om precies te zijn, dat doe ik eigenlijk niet zo vaak. De basis van het gerecht is een heerlijke maïskip van DeVleesboerderij.nl. Daar ga ik iets speciaals me doen. We gaan de kip ‘al mattone’ maken, dat is niet meer dan een hete steen bovenop de kip op het moment van grillen. Ik gebruikte er mijn zoutsteen uit de Himalaya voor, voor een geweldig zachte zoutige toets en een krokant velletje. Om dit goed te kunnen doen moet je eerst de kip spatchcocken, oftewel vlinderen. Hiermee wordt de kip een stuk platter en gaart hij ook gelijkmatiger.

Ik serveerde er groene pesto pennen bij met wat rucola, kerstomaatjes en wat gebakken pijnboompitjes.

Een heerlijke eenvoudige smuller!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten

  • Marinade
  • 60 ml olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 3 eetlepels gedroogde rozemarijn
  • 2 grote knoflooktenen, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Zeste van 1 citroen

Gerookt porkrack met sinaasappel en zuurkool met appeltjes

Gerookt porkrack met sinaasappel en zuurkool met appeltjes

Wanneer wij aan zuurkool denken, denken wij aan een bord met zuurkool stampot en een rookworst van een van de bekende merken. Eigenlijk best saai. Daarom heeft onze vriend van de DeVleesboederij.nl Barbecue Marq kleur en smaak gegeven aan de 'traditionele' zuurkool. Marc aan het woord:

Als jij winter zegt, dan zeg ik zuurkool. Vaak eten wij Nederlanders dat met gerookte worst van het bekende merk met de U of van bij de H. Maar dit keer deed ik dat eens anders. Ik bestelde bij de V van Vleesboerderij.nl en dan geen rookworst maar een lekker porkrack. Op het porkrack deed ik een lekker kruidenmengseltje met als basis wat olie en wat zure sinaasappeljam. Dit combineerde ik met zuurkool in wijn en appeltjes. Het was een verrukkelijk gerecht dus ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten.

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 1 uur.

Ingredienten kruidenmengsel

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels sinaasappel confituur
  • 5 takjes tijm
  • 10 blaadjes salie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel verse zwarte peper
  • 1 sinaasappel

Cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade

Cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade

Vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq heeft zin in een heerlijk stuk 'mannenvlees'! Uiteraard mogen de vrouwen ook meegenieten van de porterhouse steak! Marc aan het woord:

Cavemanstyle is de meest rauwe stijl van barbecueën, daarbij leg je het vlees gewoon in de hete kolen en wacht je tot het vlees zijn gewenst gaarheid bereikt. Ik vind het zelf altijd wel spectaculair om zo je eten te bereiden. Simpel om te maken, wel even goed opletten. Dit keer een porterhouse-steak uit de Bommelerwaard. Wat is dat? Een porterhouse is een grote T-bone steak. Een bot met aan de ene kant een entrecote en aan de andere kant ossenhaas. Het enige verschil tussen een T-Bone en een porterhouse is dat de laatstgenoemde meer ossenhaas heeft.

Daarnaast maakte ik een kleine side-dish, ook cavemanstyle, maar dan in een skillet. De zachte smaak van de gebakken paprika past enorm bij de verfijnde smaak van de ossenhaas aan de porterhouse. Ik serveerde de steak met smashed blue-chees potatoes. De sterke smaak van de blauwe kaas combineert dan weer super met de entrecote!

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 10 minuten en een bereidingstijd van een half uur.

Ingredienten paprikamix

  • 1 gele paprika, in kleine blokjes gesneden, zonder zaadlijsten
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden, zonder zaadlijsten
  • 3 jalapeño pepers in kleine blokjes gesneden, zonder zaadlijsten
  • 150 ml olijfolie
  • Handjevol verse bladpeterselie, grof gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden

Op rode wijn vatenhout gerookte wild zwijnbout met een honing-tijm glaze

Op rode wijnvatenhout gerookte wild zwijnenbout met een honing-tijm glaze

Vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq heeft een stevig recept van wild zwijn voor de koude dagen. Een echte aanrader! Marc aan het woord:

Het is hartje winter en het is koud. Wat is er nu lekkerder dan een stevige maaltijd op de barbecue te bereiden. Afgelopen weekend koos ik voor een bout van een wild zwijn, de voorvader van het varken. Ik maakte een bout van ongeveer 2 kilo. Deze werd geïnjecteerd, gerookt op hout van eiken rode wijnvaten en daarna mooi een glanzende lak gezet. Ik combineerde dit met een skillet met gebakken spruitjes, spekjes en krieltjes. Het was een heerlijk winterse maaltijd!

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 25 uur en een bereidingstijd van 2,5 uur.

Ingredienten injectiemix

  • 250 ml water
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 2 tl zout
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 el witte peper
  • 3 el honing
  • 1 el bruine basterd suiker

Gegrilde ree filet met truffelrisotto, bitterzoete gegrilde witlof en een klassieke rode wijnsaus

Gegrilde ree filet met truffelrisotto, bitterzoete gegrilde witlof en een klassieke rode wijnsaus

Deze kerst pakt onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq flink uit! Hij maakte voor ons 4 smaakvolle gerechten in 1. 

Met kerst mag het toch wel een beetje luxer zijn! Vanuit culinair perspectief is ree natuurlijk een fantastische keuze die ook past bij het wildseizoen. Het is een supermals en karaktervol stuk vlees dat op zich al voldoende smaak heeft om ervan te genieten. Omdat Reeën zich voeden met noten, paddenstoelen en takken heeft het vlees een zeer fijne smaak, maar een minder uitgesproken wildsmaak dan bijvoorbeeld hert. Ree eet je rosé. Ik ging voor een kerntemperatuur van max 50 graden.

Eigenlijk maak ik 4 gerechtjes in dit recept, alles op de barbecue. Ik zeg er gelijk bij: je moet echt wel je barbecue onder controle hebben, voldoende materialen bij de hand hebben en ook de timing goed krijgen. Advanced receptje dus.

Ik begin met de mise-en-place. Ik zet alle ingrediënten klaar, gesneden of afgemeten in bakjes. Dat maakt het straks een stuk eenvoudiger. Ik start met de risotto, ondertussen bak ik de paddenstoelen, maak ik de saus en de witlof. Als laatste grill ik het ree, dat doe ik apart want daar wil ik serieus wat aandacht aan besteden.

Ik kan je verzekeren dat het een heerlijk gerecht is en zeker de kerstmis waard is. Fijne feestdagen!

Het gerecht is voor 6 personen en heeft een bereidingstijd van 2,5 uur.

Ingredienten witlof

  • 6 witlof
  • Honing
  • Pijnboompitjes
  • Tijm

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.