fb pixel

Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00
  • Home
  • Recepten & vleesdingen

Recepten & vleesdingen - www.DeVleesboerderij.nl

Aziatisch gestoofde lamsschenkel met mihoen en paksoi

Aziatisch gestoofde lamsschenkel met mihoen en paksoi

In de zomer hebben wij het vaak over Italiaanse of Griekse gerechten. Maar wat te denken van een lekker licht Aziatisch zomerrecept? Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq aan het woord:

De mensen die mij een beetje volgen weten dat ik graag Amerikaanse gerechten maak, dat Grieks ook favoriet is en hier en daar eens een TexMex maaltijd wordt gemaakt.

Vandaag gaan we op de Aziatische tour en maak ik gerookte lamsschenkelstoof met miehoen en paksoi. Een gerecht dat vol staat van de smaken. Schenkel is een stuk poot, waar ook nog been en merg in zit. Het bijzondere aan dit gerecht is dat het vlees zowel gestoofd wordt als gerookt.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 0.5 uur en een bereidingstijd van 6 uur.

Overige ingredienten

  • 1 pak mihoen
  • 2 paksoi
  • Alumiumium schaal (wokschaal van AH zijn fijn)

Dominicaanse Ananasribben met saus

Dominicaanse Ananasribben met saus

De zomer is begonnen voor onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq! Marc luidt de zomer in met spareribs met een Caribisch getint zoetpittige saus. Marc aan het woord:

We mogen inmiddels genieten van een paar warme dagen in ons kikkerland, daarom een heel zomers gerecht geïnspireerd door recepten uit het Caribisch gebied. Ik maakte een heel fruitig rib-recept. Ribben worden gerookt op kersenhout en ge-sprayed met ananassap en appelazijn. Een heerlijk zoetzure combinatie. Daarnaast maakte ik een zoetpittige saus met de inhoud van een ananas! Laat de zomer maar komen!!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 8 uur en een bereidingstijd van 6 uur.

Ingredienten rub

  • 1 el zout
  • 1 el rietsuiker
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 0.5 tl uienpoeder
  • 0.5 tl piment
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 0.25 tl kaneelpoeder

Santa Maria Tri-tip

Santa Maria Tri-tip

Vaderdag! De dag om onze vader in het zonnetje te zetten. Verwen en verras hem dit jaar met de tri-tip Santa Maria stijl. Een echt stoer mannengerecht! Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq legt het stap voor stap uit. Marc aan het woord:

Het is weer Vaderdag! Daarvoor heb ik een stoer en niet alledaags recept gemaakt, tenminste hier geen alledaags recept. Ik maakte een tri-tip Santa Maria stijl, afkomstig uit California. Het is geen bereidingswijze, maar een heel gerecht. Het gerecht bestaat uit een specifiek bereidde trip-tip, een bonengerecht en (stok)brood of een salsa. Voor het gemak maakte ik de variant met stokbrood. De tri-tip wordt eerst gegrild en dan gerookt op hout van rode wijnvaten. Tussendoor wordt hij gemopt met een knoflook-azijn saus. Bij het snijden moet je opletten dat je haaks op de draad snijdt. De spier loopt in drie richtingen, dus je moet onder drie andere hoeken snijden. Het bonengerecht is eenvoudig en kun je gewoon in een hete skillet naar het roken van het vlees bereiden. Eigenlijk heb je hiervoor gekookte pintobonen nodig, maar omdat ze hier lastig te verkrijgen zijn, gebruikte ik Hollandse bruine bonen.

Het gerecht is voor 4-6 personen en heeft een voorbereidingstijd van 1,5 uur en een bereidingstijd van 1,5 uur.

Ingredienten rub

  • 1,5 el gemalen zwarte peper
  • 1 el grof zeezout
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ el uienpoeder
  • ½ el droge rozemarijn
  • ¼ el cayennepeper
  • ½ el knoflookpoeder

Boneless rib burger voor nationale hamburgerdag 2021

Boneless Rib Burger voor Nationale Hamburgerdag 2021

Nationale hamburgerdag! Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq pakt goed uit met zijn zelfgemaake burger-buns en overcooked baby-back ribben. Marc aan het woord:

Het is weer Nationale Hamburgerdag, tijd voor een speciale hamburger dus. Mijn doel was een superlekkere burger te maken met goede en ook pure smaken. In plaats van gehakt koos ik dit keer voor ribben. De ribben ga ik overcooked maken, zodat ze van het bot afvallen. Uiteraard is dit niet de bedoeling en op internet wordt ook veel gediscussieerd of je een boneless burger nu met of zonder bot serveert. Ik koos er in elk geval voor de botten te laten zitten, maar ze wel los te maken. De basis zijn baby-back ribben. Deze ribben zijn wat korter, zijn wat minder dik bevleesd maar hebben wel meer smaak dan spareribs. Ik gaf ze een basisbereiding, wat de smaken van de ribben zelf intact laat. Omdat het feest is maakte ik er ook zelf burger-buns bij, als je dat niet wil koop je ze gewoon bij de winkel.

Het gerecht is voor 8 burgers, heeft een bereidingstijd van 6 uur.

Ingredienten

  • Burger
  • Sla
  • Tomaat
  • Plakken augurk
  • Gebakken uitjes
  • Barbecuesaus

Haasbiefstuk in kruidenkorst met gegrilde asperges

Haasbiefstuk in kruidenkorst met gegrilde asperges

Wanneer wij aan de lente denken, denken wij aan verse kruiden, lichte gerechten en verschillende smaken die samensmelten. En natuurlijk ons witte goud! Laat onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq daar net zo over denken! Marc aan het woord:

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakte kruidenboter. Daarbij serveer ik verse gegrilde asperges met een mimosa van hard-gekookt ei. De heerlijke pure smaken van het vlees, de kruiden en de asperges worden door het hete grillen gecombineerd met de lekkere zoete smaak van de maillard-reactie. Geniet van de lente!

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten.

Ingredienten kruidenboter

  • 100 gram roomboter
  • geperste knoflook
  • ¼ basilicumplant fijngesneden
  • 3/4 bladpeterselieplant fijngesneden
  • ¼ bieslookplant fijngesneden

Black Angus skirt steak in wood wrapped wraps

Black Angus skirt steak in wood wrapped wraps

De dagen worden weer langer en de zon krijgt steeds meer ruimte. Daarom was het tijd voor onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq om weer iets speciaals op tafel te zetten! Maiswraps omwikkelt met woodwraps. Marc aan het woord:

De afgelopen koude tijd heb ik veel winterse gerechten gemaakt, maar aangezien het zonnetje weer begint te komen mag het weer wat lichter. Ik heb iets gemaakt dat ik al een tijdje wilde maken. Het zijn wraps die ik omwikkel met woodwraps, dus een houten wrap om een maïswrap heen. Ik vulde de wrap met zure room, sla, gegrilde zoete puntpaprika en een plak sla. Uiteraard komt daar een lekker gemarineerd stukje vlees op. In dit geval gemarineerde skirt-steak van een Black Angus rund. Dat wordt smullen!!!

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 6 uur en een bereidingstijd van 1 uur.

Ingredienten Marinade

  • 60 ml balsamico azijn
  • 60 ml soyasaus
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el worchestershiresaus
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl gemalen mosterd
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix
  • 1 tl honing

Iers runderstoofpotje met Black Angus in Guinness bier

Iers runderstoofpotje van Black Angus in Guinness bier

Vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq gaat op de Ierse toer met zijn stoofpotje met groenten en aardappels. En o ja vergeet het Guiness bier er niet bij! Marc aan het woord:

Mensen die me een beetje volgen weten dat ik het leuk vind om stoofpotjes te maken. Deze keer maakte ik een Iers runderstoofpotje van Black Angus sucade en de saus maakte ik van Guinness bier. Hoe goed kan het leven zijn? Het stoofpotje is met groenten en aardappels in één. Een éénpansgerecht dus. Uiteraard serveerde ik er een lekkere pint Guinness bij voor het echte Ierland gevoel.

Het gerecht is voor 6-8 personen, heeft een voorbereidingstijd van 45 minuten en een bereidingstijd van 2,5 uur.

Ingredienten

  • 750 gram aardappels in blokken gesneden
  • 500 gram wortel
  • 3 pastinaken
  • 1 courgette
  • 2 prei
  • 2 grote uien

Flatbread gerookte Lamsbout

Flatbread gerookte Lamsbout

Samenwerkingen ontstaan vaak vanuit een kort bericht. "Goededag, als ik bijvoorbeeld een lamsbout wil bestellen, hebben jullie die op voorraad?" Nou Danny de lamsbout is zeker op voorraad. En een paar dagen later kregen wij dit mooie recept door: Flatbread gerookte lamsbout. Dat is een langzaam gerookte en gegaarde lamsbout, zelfgemaakte flatbread en een salade met feta, olijven en slamelange met een yoghurt muntsaus. Het lijkt wel een gerecht uit een restaurant! En laat Danny nu werken als sous chef bij 't Zusje in Zaltbommel. Daarnaast is hij mede-oprichter van de site BBQ Chefs.

Ingredienten sandwiches

  • Sandwich 8 stuks
  • 400 gr Bloem
  • 300 gr yoghurt
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 7 gr zout

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Lamsspiesen zijn een van onze favorieten! Het is lekker mals en licht verteerbaar vlees. Perfect voor in de lente! Serveer er een frisse salade bij en wij zijn meer dan tevreden.  Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq legt het stap voor stap uit. Marc aan het woord:

Afgelopen weekend maakte ik lamsspiesen op Australische wijze. Als basis gebruikte is lamsbout (schijf) van DeVleesboerderij.nl Ik bestelde een plak van de bout, zonder bot. Lamsvlees is vrij mals en licht verteerbaar, zeker de achterpoot. Daarom combineerde ik het met een frisse marinade van citroen, munt en knoflook. Daarbij serveerde ik een eenvoudige frisse salade en een yoghurtsaus met knoflook. Een heerlijk gerecht voor de lente!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 45 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten salade

  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 75ml vers citroensap
  • 2 tl gedroogde munt
  • 125ml Griekse yoghurt
  • Verse zwarte peper
  • 4 tomaten
  • Rucola sla
  • Komkommer
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Verse salie

Pollo al Mattone met pesto penne

Pollo al Mattone met pesto penne

Kun je nog niet Italie toe? Dan haalt onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq Italie toch in huis met dit typisch Toscaanse gerecht. Marc aan het woord:

Vandaag maak ik eens iets Italiaans, Toscaans om precies te zijn, dat doe ik eigenlijk niet zo vaak. De basis van het gerecht is een heerlijke maïskip van DeVleesboerderij.nl. Daar ga ik iets speciaals me doen. We gaan de kip ‘al mattone’ maken, dat is niet meer dan een hete steen bovenop de kip op het moment van grillen. Ik gebruikte er mijn zoutsteen uit de Himalaya voor, voor een geweldig zachte zoutige toets en een krokant velletje. Om dit goed te kunnen doen moet je eerst de kip spatchcocken, oftewel vlinderen. Hiermee wordt de kip een stuk platter en gaart hij ook gelijkmatiger.

Ik serveerde er groene pesto pennen bij met wat rucola, kerstomaatjes en wat gebakken pijnboompitjes.

Een heerlijke eenvoudige smuller!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten

  • Marinade
  • 60 ml olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 3 eetlepels gedroogde rozemarijn
  • 2 grote knoflooktenen, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Zeste van 1 citroen

Gerookt porkrack met sinaasappel en zuurkool met appeltjes

Gerookt porkrack met sinaasappel en zuurkool met appeltjes

Wanneer wij aan zuurkool denken, denken wij aan een bord met zuurkool stampot en een rookworst van een van de bekende merken. Eigenlijk best saai. Daarom heeft onze vriend van de DeVleesboederij.nl Barbecue Marq kleur en smaak gegeven aan de 'traditionele' zuurkool. Marc aan het woord:

Als jij winter zegt, dan zeg ik zuurkool. Vaak eten wij Nederlanders dat met gerookte worst van het bekende merk met de U of van bij de H. Maar dit keer deed ik dat eens anders. Ik bestelde bij de V van Vleesboerderij.nl en dan geen rookworst maar een lekker porkrack. Op het porkrack deed ik een lekker kruidenmengseltje met als basis wat olie en wat zure sinaasappeljam. Dit combineerde ik met zuurkool in wijn en appeltjes. Het was een verrukkelijk gerecht dus ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten.

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 1 uur.

Ingredienten kruidenmengsel

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels sinaasappel confituur
  • 5 takjes tijm
  • 10 blaadjes salie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel verse zwarte peper
  • 1 sinaasappel

Cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade

Cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade

Vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq heeft zin in een heerlijk stuk 'mannenvlees'! Uiteraard mogen de vrouwen ook meegenieten van de porterhouse steak! Marc aan het woord:

Cavemanstyle is de meest rauwe stijl van barbecueën, daarbij leg je het vlees gewoon in de hete kolen en wacht je tot het vlees zijn gewenst gaarheid bereikt. Ik vind het zelf altijd wel spectaculair om zo je eten te bereiden. Simpel om te maken, wel even goed opletten. Dit keer een porterhouse-steak uit de Bommelerwaard. Wat is dat? Een porterhouse is een grote T-bone steak. Een bot met aan de ene kant een entrecote en aan de andere kant ossenhaas. Het enige verschil tussen een T-Bone en een porterhouse is dat de laatstgenoemde meer ossenhaas heeft.

Daarnaast maakte ik een kleine side-dish, ook cavemanstyle, maar dan in een skillet. De zachte smaak van de gebakken paprika past enorm bij de verfijnde smaak van de ossenhaas aan de porterhouse. Ik serveerde de steak met smashed blue-chees potatoes. De sterke smaak van de blauwe kaas combineert dan weer super met de entrecote!

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 10 minuten en een bereidingstijd van een half uur.

Ingredienten paprikamix

  • 1 gele paprika, in kleine blokjes gesneden, zonder zaadlijsten
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden, zonder zaadlijsten
  • 3 jalapeño pepers in kleine blokjes gesneden, zonder zaadlijsten
  • 150 ml olijfolie
  • Handjevol verse bladpeterselie, grof gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden

Geef een bug door en verdien een coupon twv 5,-!

Deze website maakt gebruik van cookies.
Voor meer informatie over cookies, zie Cookies Policy.