Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Feestelijke Kerst recepten: Ontdek heerlijke gerechten voor de feestdagen!

Met de Kerst pak je uit. Het kan allemaal net even wat luxer, specialer en meer gedurft. Wij zelf en onze bloggers vinden het daarom ook ieder jaar weer leuk om net even dat ene beetje verder te gaan. Ook met de foto's! Dus wil je jouw kerstdiner extra bijzonder maken? Hier vind je een uitgebreid overzicht van smaakvolle kerstrecepten, perfect voor de vleesliefhebbers onder ons. Met onze hoogwaardige vleesproducten als basis, wordt jouw kerstmaal gegarandeerd een culinair succes. Laat je inspireren door onze suggesties voor het kerstontbijt, kerstdiner en voorgerechten voor de kerst!

Gerookte Marokkaanse kefta’s

Barbecue Marq aan het woord: Een Marokkaanse Kefta-schotel is een gerecht dat bestaat uit gekruid gehakt, meestal van rundvlees of lamsvlees, dat tot kleine balletjes of langwerpige vormen wordt gerold en vervolgens gebakken, gegrild of gekookt. Kefta wordt veel gegeten in de Marokkaanse keuken en kan op verschillende manieren worden bereid…

Rendang van sukade met naanbrood en raita

Barbecue Marq aan het woord: Rendang is een traditioneel Indonesisch gerecht dat bekend staat om zijn rijke smaken. Het wordt gemaakt van mals rundvlees dat langzaam wordt gestoofd in een mengsel van kokosmelk en een aromatische kruidenpasta, bestaande uit ingrediënten zoals citroengras, gember, knoflook en rode pepers. Het resultaat is een…

Gerookte beef Stroganoff met runder sucade

Barbecue Marq aan het woord: Beef Stroganoff is een klassiek gerecht uit de Russische keuken dat wereldwijd geliefd is geworden. Het gerecht bestaat uit blokjes of reepjes gesneden rundvlees dat wordt gemaakt in een romige saus op basis van zure room. In dit geval roken we de blokjes rundvlees eerst zodat…

Spatchcock chicken stoofpot met Maiskip

Barbecue Marq aan het woord: Stap in de wereld van gastronomisch barbecueën met ons betoverende recept voor deze spatchcock chicken stoofpot. Een meesterwerk voor 6 personen, met een korte voorbereidingstijd van 30 minuten en een langzame bereiding van 2 uur. Dit veelzijdige gerecht kan op verschillende barbecues worden bereid, zoals de…

Reebout met peer in rode wijn

Ieder jaar blijft het een uitdaging om met Kerst jouw gasten te verrassen met een culinair hoogstandje. Nu zorgt onze huisblogger Barbecue Marq gelukkig voor inspiratie. Barbecue Marq aan het woord:De kerstbellen zijn weer in aantocht. Hoog tijd dus om eens na te denken wat we met de kerst gaan maken.…

Marokkaanse koriander lams spiesen

Mocht je nu tijdens de vakantieperiode een beetje zijn aangekomen, Barbecue Marq heeft de oplossing daarvoor. Een licht en gezond recept met Nieuw-Zeelands lamsgehakt en een smaakvolle groenteschotel. Marc aan het woord: Vandaag maak ik heerlijke gegrilde lamsspiesen op een Marokkaanse manier, namelijk met korianderzaad en koriander. Als basis gebruik ik heerlijk…

TexMex taco’s met Black Angus Bavette steak en salsa

Barbecue Marq aan het woord: TexMex is simpelweg de afkorting voor de Texaanse Mexicaanse keuken, deze is ontstaan toen deze twee eetculturen samenkwamen in het gebied dat nu Texas heet, maar vroeger bewoond werd door de Mexicaanse bevolking. De keuken valt op door zijn pikante karakter. Bekende gerechten zijn burritos,…

Gerookte pulled chicken salade

In iedere salade gaat iets fris, iets hartigs en knapperigs. Barbecue Marq maakt het deze keer wel bont. Marc aan het woord: Wat denk je van een heerlijke zomerse salade met pulled-chicken die heerlijk zelf op de barbecue is gerookt. Dat past wel bij dit warme weer toch? Ik dacht dat dit…

Gegrilde lamsspiesen in yoghurtmarinade

Een lekker gerecht heeft niet altijd veel tijd nodig. Barbecue Marq bewijst dat maar weer eens met zijn gegrilde lamsspiesen. Gemarineerd in Griekse yoghurt en geserveerd met parelcouscous. Marc aan het woord: Dit keer een wat lichter en frisser gerecht met lamsvlees, heerlijk voor in het voorjaar op de barbecue te…

Dry aged entrecote met zelfgemaakte chimichurriboter

Soms eet je zwaar en hartig en soms wil je lekker een licht en snel te bereiden gerecht. Barbecue Marq heeft daarom gekozen voor een mooi stuk Dry aged entrecote met zelfgemaakte chimichuriiboter. Marc aan het woord: Vandaag een eenvoudig gerechtje dat o-zo lekker kan zijn mits goed bereid. Ik start met…

Verbluffend Kerstdiner: onze recepten zijn eenvoudig te volgen en origineel

Creëer een magisch kerstdiner met onze verrukkelijke recepten, gemaakt door onszelf of onze huisbloggers. Ontdek onze selectie van originele vleesgerechten die jouw gasten zullen doen watertanden. Van smaakvol Hertenbiefstuk in rode wijn tot gevulde kalkoen, we hebben dé ideale vleesgerechten om jouw kersttafel te laten stralen. Laat je leiden door onze eenvoudig te volgen recepten, zet een feestelijk kerstdiner op tafel waar je trots op kunt zijn en geniet!

Verleidelijke Kerst voorgerechten: Begin de maaltijd in stijl

Maak indruk op je gasten met onze smaakvolle kerst voorgerechten. Ontdek verrassende combinaties met vleeswaren, heerlijke salades en verfijnde amuses die je eetlust zullen opwekken. Luxe carpaccio, Vitello Tonnato of gevuld brood, onze voorgerechten zorgen voor een feestelijke start van het kerstdiner.

Een perfect Kerstontbijt: begin je feestdag met een mini feestje

Onze vleeswaren worden ambachtelijk bereid en blinken uit in kwaliteit en smaak. Dek je tafel voor een hartig kerstontbijt en beleg versgebakken brood met heerlijke ham, crackers met smeuïge paté of geniet van een assortiment aan smaakvolle verse worstjes. Natuurlijk hebben wij ook alles in huis voor een heerlijk eitje of een quiche!

Gezellig Gourmetten met Kerst: iedereen aan tafel... inclusief de kok!

Breng de gezelligheid van gourmetten naar jouw kersttafel. Ontdek onze suggesties voor unieke gourmetgerechten die je kunt delen met vrienden en familie. Iedereen lekker actief en interactief en bezig met zijn eigen favoriete vlees. Met ons assortiment aan vleeswaren, klein gourmetvlees en smaakvolle bijgerechten wordt gourmetten met kerst een gegarandeerd succes. En het belangrijkste; jij zit er ook gewoon lekker bij!

Kerstdiner voor grote groepen: Een feestmaal zonder stress

Sta je voor de uitdaging om een kerstdiner te bereiden voor een grote groep? Geen zorgen! Al onze recepten bieden gedetailleerde instructies die gemakkelijk aan te passen zijn naar een grotere groep. In onze receptuur staan duidelijke hoeveelheden voor de ingrediënten, zodat je moeiteloos kunt opschalen naar het aantal gasten dat je verwacht. Of je nu kookt voor 4, 6 of zelfs nog meer gasten, zo berekenen je eenvoudig de verhoudingen en kun je met vertrouwen aan de slag.

Daarnaast leggen we elk recept stap voor stap uit, zodat je het recept echt goed kunt begrijpen. We begeleiden je door het hele proces. Of je nu een ervaren kok bent of pas net begint, onze gedetailleerde instructies stellen iedereen in staat om een heerlijk en feestelijk gerecht op tafel te zetten.

Onze Kerstrecepten zijn niet alleen voor de BBQ

Onze schrijvers houden erg van de BBQ het hele jaar door, maar wellicht heb je helemaal geen barbecue. Gelukkig kun je al onze BBQ recepten ook gewoon in de oven en met de pan. Lees je: "Verhit de BBQ tot 120 graden en plaats het vlees in een schaal op indirect vuur.", dan kun je diezelfde schaal natuurlijk ook gewoon in de voorverwarmde oven zetten. Zo kun je ook je vlees rondom bruin bakken in een koekenpan in plaats van grillen en heb je als je daar geen zin in hebt je BBQ niet nodig.