Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Gerookte beenham met honing mosterdsaus

Gerookte beenham met honing mosterdsaus

Onze huisblogger Barbecue Marq heeft deze klassieker tot in perfectie bereid. Uiteraard ook een lekker gerecht tijdens de Kerst. Marc aan het woord:

Vandaag maakte ik een klassieker op de pelletgrill: gerookte beenham met honing mosterdsaus. Een niet al te moeilijk gerecht. Begin met een mooie beenham, check even hoe het bot loopt, dan weet je ook hoe straks moet snijden. Eigenlijk is het een kwestie van rubben, roken en eten, niet al te moeilijk dit keer dus, maar toch een enorm lekkere maaltijd. Ik serveerde de beenham met gebakken aardappelpartjes en gestoomde brocolli.

Benodigdheden

  • Barbecue
  • Rookhout bv hickory
  • Kernthermometer

vlees gerookte beenham met honing mosterdsaus bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten

Ingredienten honing mosterdsaus

  • 4 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 4 el honing
  • 2 el citroensap
  • 1 el gedroogde dille

Ingredienten rub

  • 2 el keukenzout
  • 2 el uienpoeder
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el paprikapoeder

Bereiding gerookte beenham met honing mosterdsaus

  1. Maak de barbecue aan voor indirect barbecueën op 160 graden.
  2. Meng alle ingrediënten van de rub door elkaar in een kom.
  3. Meng alle ingrediënten van de saus door elkaar te mengen in een andere kom.
  4. Haal de beenham uit de koeling en dep af met keukenpapier.
  5. Snijd het zwoerd in in een ruitpatroon.
  6. Rub de beenham aan alle kanten met de zojuist gemaakte rub.
  7. Voeg rookhout toe aan de barbecue.
  8. Leg de beenham 30 minuten op de barbecue met het zwoerd naar beneden.
  9. Draai de beenham na 30 minuten om en laat nog 15 minuten garen.
  10. Smeer dan de beenham dik in met saus, doe dit elke 15 minuten totdat het vlees een kerntemperatuur van 66 graden heeft bereikt.
  11. Laat het vlees nog 10 minuten rusten en serveer in plakken.
  12. De overgebleven saus kun je nog over de plakken vlees doen.
  13. Ik serveerde de beenham met gebakken aardappelpartjes en brocolli.

Smakelijk!

einde gerookte beenham met honing mosterdsaus bbq marc devleesboerderij

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.