Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Lomo al trapo in rode wijn

Lomo al trapo in rode wijn

Het blijft altijd weer een uitdaging om spannende gerechten te bedenken en te vinden. Daarom zijn wij ook zo blij met onze huisblogger Barbecue Marq! Hij weet ons iedere keer weer te verrassen. Dit keer een gerecht met een heerlijk mals stuk vlees, Bommelerwaardse haasbiefstuk. Marc aan het woord:

Lomo al trapo is een Colombiaans gerecht, het betekent ‘lende in handdoek’. Laat dat nu ook precies zijn wat het is, lende in een handdoek. Uiteraard is het verhaal iets uitgebreider

Om te beginnen start met je met een goed stuk vlees, ik koos hiervoor een kilo wegend stuk haasbiefstuk van de Vleesboerderij. Ik kocht een nieuwe theedoek, waste deze en ontdeed hem van labels. Daarna drenkte ik hem in de rode wijn en liet hem zeker 2 uur trekken, zodat elke vezel doordrenkt is van wijn. Ondertussen kon het vlees mooi op kamertemperatuur komen.

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 2 uur en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten

  • 1 theedoek
  • 200 ml rode wijn
  • 2 eiwitten
  • 500 gram zeezout

vlees lomo al trapo in rode wijn bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

midden lomo al trapo in rode wijn bbq marc devleesboerderij

Bereiding lomo al trapo in rode wijn

  1. Was de theedoek en ontdoe hem van etiketten.
  2. Drenk de theedoek voor 2u in rode wijn.
  3. Haal na 1u het vlees uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
  4. Meng het zout met de 2 eiwitten.
  5. Maak de barbecue aan voor directe hitte op 200 graden.
  6. Wring de handdoek uit en maar een bedje met ongeveer 1/3 van het zout. Leg het vlees daarop.
  7. Doe de rest van het zout op en om het vlees heen. Zorg dat er een gelijkmatige korst aan alle kanten is.
  8. Rol de handdoek dicht en maak er een stevig pakketje van.
  9. Bind het pakketje dicht met slagerstouw.
  10. Leg het pakketje in het hete vuur.
  11. De tijd is afhankelijk van de dikte van het stuk vlees. Deze haasbiefstuk was een stuk dikker dan andere ossenhaas stukken die ik op internet zie.
  12. Houd de kerntemperatuur in de gaten, die mag maximaal 42 graden zijn. Draai het stuk vlees af en toe om, onder, boven, links, recht. Mijn stuk had toch wel 20-25 minuten nodig.
  13. Haal het vlees uit de barbecue bij een temperatuur van 42 graden en laat het nog 10 minuten rusten. De handdoek kan nog branden, dus leg het neer op een vuurbestendige plek.
  14. Snijd na 10 minuten de handdoek open, breek de zoutkorst en snijd het vlees aan!

Smakelijk!

einde lomo al trapo in rode wijn bbq marc devleesboerderij