Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

“Brisket” van Chuck Roast

“Brisket” van Chuck Roast
Ook Barbecue Marq let in deze dure tijden op de centen. Daarom heeft hij een stuk Chuck Shoulder Pot roast bereid. Een lekker dooraderd stuk vlees en scherp in prijs.
Marc aan het woord:

Ik noem het “brisket” dit keer, maar eigenlijk is het natuurlijk geen brisket. Ik neem een stuk chuck roast of chuck steak, dat is een stuk uit de schouder van het rund en bereid het op ongeveer dezelfde manier als ik brisket bereid. Het voordeel daarvan is dat de chuck een stuk goedkoper is, beter verkrijgbaar en ook kleiner. Kijk wel of het vlees voldoende dooraderd is. Daarna snijd ik het in slices en serveer het lekker bij een maaltijd. Het vleesvocht vang ik op en dat doe ik lekker over de slices heen, zo blijft de heerlijke rundsmaak behouden. Ik maakte er een lekkere ovenschotel bij met worteltjes, krieltjes en verse kruiden.

Het gerecht is voor 8 personen, heeft een voorbereidingstijd van 4 uur (uit de koeling halen) en een bereidingstijd van 6 uur.

Ingredienten dry rub

 • 2 el zeezout
 • 2 el zwarte peper
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 2 tl paprikapoeder

vlees brisket van chuck roast bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

Overige ingredienten

 • 200ml water
 • 1 bouillonblokje rund

midden brisket van chuck roast bbq marc devleesboerderij

Bereiding “brisket” van Chuck Roast

 1. Haal het vlees 4 uur voordat je het gaat bereiden uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. Dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen.
 2. Ik gebruikte voor dit recept de Pit Boss Lone Star Beef & Brisket rub, maar je kan ook je eigen favoriete beef of brisket rub nemen. Heb je er geen staat hier boven een receptje van een eenvoudige beefrub.
 3. Rub het vlees door een gelijkmatige laag rub aan alle kanten van het vlees aan te brengen. Duw het een beetje aan. Je kan eventueel het vlees insmeren met mosterd of olijfolie om het beter te laten plakken voordat je de rub erop doet.
 4. Nu ga je roken. Gebruik niet te veel rookhout. Het is de bedoeling dat je een dun lijntje rook uit je barbecue hebt komen. Dit moet constant en voor langere tijd zijn. Dikke rookwalmen zijn niet de bedoeling. In dit geval gebruikte ik mijn pelletsmoker gevuld met Hickory pellets. Afhankelijk van het type barbecue is het handiger om blokken of snippers te gebruiken. Rook op een temperatuur van ongeveer 100 graden Celsius. Voeg je rookhout toe.
 5. Rook het vlees tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius. Haal het dan van de barbecue af. Bij mij duurde dit 3 uur.
 6. Haal het vlees dan uit de barbecue en leg het stuk in een aluminiumfolie bak. Voeg de bouillon eraan toe en dek af met aluminiumfolie. Gaar het vlees nu tot een temperatuur van 93 graden.
 7. Prik in het vlees om te kijken of het mals is. Voelt het aan als boter haal dan het vlees van de BBQ af, is het nog wat taai laat het nog 15 minuten liggen en prik opnieuw.
 8. Laat het vlees 30 minuten rusten onder een theedoek.

Smakelijk!

einde brisket van chuck roast bbq marc devleesboerderij