Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Pulled burgers van chuck roast

Pulled burgers van chuck roast

Waar een 'foutje' al niet goed voor is, ontdekte onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq bij dit recept. In plaats van varkensribben, een stoer stuk vlees: Chuck roast!

Soms kom je toevallig op heerlijke recepten, dat was bij dit recept het geval. Per ongeluk had ik het verkeerde vlees besteld bij DeVleesboerderij. In plaats van varkensribben bestelde ik 2,5kg chuckroast van Bommelerwaard rund. Chuck is eigenlijk een stuk schouder of nek van het rund. Dit is natuurlijk een uitdaging voor mij. Wat kun je hiermee maken? Ik kwam op het idee eens pulled beef te gaan maken. Lekker op een burger met barbecuesaus en wat zure garnituur. Het recept stelde ik samen uit wat andere recepten, wat eigen gevoel en had de benadering dat het vooral eenvoudig moest zijn. En het bleek ook nog eens mega lekker te zijn! Volg het recept en laat je verassen. Iedereen vond het verrukkelijk! Voor de rub heb ik een pulled beef rub gebruikt van A Table. Voor de BBQ saus gebruikte ik Sweet Baby Rays Hickory & Brown sugar.

Dit gerecht is voor 10 porties.

Ingredienten voor bij de Chuck roast

 • 2-2,5 kg chuckroast
 • 45 gram pulled beef rub
 • Max halve fles BBQ saus
 • 250ml water
 • 2 blokjes runderbouillon
 • 1 tl worchestershiresaus
 • Burgerbroodjes
 • Coleslaw
 • Augurkslices

vlees pulled burgers van chuck roast marc lechanteur devleesboerderij

BereidingpPulled burgers van chuck roast

 1. Ik haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Daarna kijk ik het vlees even na op oneffenheden of stukjes die ik wil verwijderen omdat het er dan mooier uitziet. Dat doe ik met name als ik daarna ook foto’s van het gerecht maak.
 2. Ik leg het vlees op een diepere schaal. Dan maak ik 250ml bouillon van 2 bouillonblokjes, het is een sterke bouillon dus. Ik injecteer de bouillon in het vlees. Probeer dit gelijkmatig te doen.
 3. Maak je schaal wat droog. Daarna rub ik het vlees aan alle kanten en verpak het in vershoudfolie.
 4. Ik laat het vlees minimaal 12uur in de koeling liggen.
 5. Ik maak mijn barbecue klaar voor volledig indirect. Bij de Kamado houdt dat in dat ik de heat deflector gebruik, bij de Weber betekent dit dat ik mijn vuur naast de midden zone maak. De richttemperatuur voor mijn dome is ongeveer 107 graden, warm roken dus. Het stabiel houden van je temperatuur houden is belangrijk voor dit recept.
 6. Nu gaan we roken. Het is belangrijk dat je niet te veel rookhout gebruikt. Het is de bedoeling dat je een dun lijntje rook uit je barbecue hebt komen. Dit moet constant en voor langere tijd zijn. Dikke rookwalmen zijn niet de bedoeling. In dit geval gebruik ik er 5. Voor deze bereiding gebruik ik Hickory hout. Afhankelijk van het type barbecue is het handiger om blokken of snippers te gebruiken. Voeg je rookhout toe, plaats het gerecht op de barbecue en sluit het deksel.
 7. Nu laat ik het vlees graden tot een kerntemperatuur van 60 graden. Dit kan best lang duren. Reken op ongeveer 5,5u. Heb je in de tussentijd geen rook meer, voeg je nog wat rookhout toe.
 8. Zit je op 60 graden, dan lak je het vlees met de barbecuesaus en laat je het nog een uur garen.
 9. Na dat uur leg ik het vlees in een grote aluminium bak en dek het goed af met aluminiumfolie.
 10. Nu laat ik het tot 93 graden garen. Bij mij duurde het hele gaarproces 9,5u.
 11. Nu wordt het moeilijk! Haal het vlees van de BBQ en laat het een uur rusten.
 12. Vlak voordat het uur voorbij is neem je wat broodjes. Bakt ze zelf of bakt ze af en dan beleg je ze met wat coleslaw en wat augurk.
 13. Na het uur rust is het tijd om de folie van de bak af te halen en het vlees uit elkaar te trekken. Als het goed is gaat dit redelijk soepel. Ik gebruik hiervoor bereklauwen en dubbele handschoenen, zodat ik mijn vingers niet verbrand. Ik meng het vlees met het vocht in de bak en voeg naar behoefte nog wat bbq-saus toe.
 14. Ik beleg de broodjes met vlees, beetje bbq-saus erop, dekseltje erop en smullen maar!!!
Smakelijk!

P.S Dan doe ik het vlees in een hersluitbaar/ziplock zakje (ik haal ze altijd met grote hoeveelheden bij de Ikea) en schenkt de marinade er bovenop. Met mijn handen masseer ik de marinade door het zakje zodat alles vlees is bedekt. Ik sluit het zakje en probeer zo weinig mogelijk lucht over te houden. Dan leg ik het zakje in de koeling.

einde pulled burgers van chuck roast marc lechanteur devleesboerderij