Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Philly Cheese Steak Sandwhich met Provolone

Philly Cheese Steak Sandwhich met Provolone

Zomers zitten vol lekkere tuindagen met vrienden. Een hartige smaakvolle hit die vrij snel klaar is, is een Philly Cheese Steak Sandwhich. Wij vroegen daarom Grillfun een mooi recept voor deze Philly Chees Steak te maken voor ons. Grillfun aan het woord:

Ga je met vrienden een avond stappen? Dan is dit het ideale gerecht voor een goede bodem. Snel klaar, hartig en het vult goed! Eigenlijk dus ook wel goed voor de dag na het stappen ;-).

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 Skirt steak (minimaal 500 gr)
  • 2 grote uien
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 plakken Morbier kaas of Provolone (Franse smeltkaas)
  • 4 pistoletten of andere harde broodjes
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Voorbereiding

  1. Was de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's.
  2. Snijd de groene paprika in dunne reepjes en de rode in blokjes.
  3. Pel de uien en snijd deze één keer door de helft en snijd er vervolgens dunne ringen van.
  4. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  5. Maak de skirt steak schoon door het vlies eraf te halen mits aanwezig natuurlijk.
  6. Snijd de skirt steak in hele dunne plakjes.
  7. Kruid de skirt steak met zout en versgemalen peper net voordat deze in de pan gaat.

Bereiden van de Philly Cheese Steak Sandwhich

  1. Neem een pan en zet deze op het vuur met een beetje olijfolie erin.
  2. Fruit de uienringen met de knoflook aan in de pan en voeg na een aantal minuten de paprika toe en bak deze mee totdat ze nog net een bite hebben. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Schud het mengsel in een kom, gezien we dit later nodig hebben.
  4. Bak het vlees in een beetje olijfolie op hoog vuur totdat deze mooi verkleurd is en nog net rosé is (ongeveer 2 minuten)
  5. Verwarm de oven in de tussentijd op 180 graden.
  6. Halveer de broodjes en start met een laag skirt steak met daarop het uien en paprika mengsel en sluit af met een plakkaas.
  7. Plaats de broodjes in de oven en wacht tot de kaas mooi gesmolten is en dek af met de bovenkant van je broodje

Nu is het dan lekker smullen en het smaakte mij nog beter in combinatie met een lekker speciaal bier. Ik ging dit keer voor een bier van Brouwerij Bliksem uit Breda met 6,9% alcohol onder de naam Pale Rider. Een hoppige pale ale die zelfs de dorst van Clint Eastwood lest ;).

Succes met het maken, groetjes Grillfun

Philly Cheese Steak Sandwhich met Provolone