Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Pulled Pork van Erwin de Vriend

Pulled Pork recept van Erwin de Vriend

Wij zien altijd graag dat onze fans hun mooie creaties delen! Erwin de Vriend doet dit dan ook regelmatig en onlangs deelde hij zo'n smakelijk plaatje van een Pulled Pork dat wij hebben besloten het recept voor iedereen permanent beschikbaar te maken! We laten Erwin dan ook in dit verhaal lekker zelf vertellen. Goed gedaan Erwin ;-)

Ingrediënten

De Rub

  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepels verse gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepels chilipoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kurkuma

De saus

  • 4 eetlepels BBQ saus naar keuze, bijvoorbeeld deze Kansas City Red BBQ saus
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1/2 eetlepel mosterdzaadjes
  • 1 theelepel cayennepeper

Bereiding van de Pulled Pork

Eerst smeer ik de Procureur in met grove mosterd, waarna ik een zelfgemaakte rub lekker op het vlees wrijf. Dit laat je lekker een nachtje trekken in de koelkast.

Om 04:00 uur zet je de wekker en haal je het vlees uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Om 07.00 uur steek je de BBQ aan, ik gebruik uiteraard mijn zelfgemaakte Oklahoma smoker.

Als de BBQ een temperatuur heeft van 130 graden leg je het stukkie vlees in de BBQ met een Bakkie water er om er voor te zorgen dat het vlees lekker sappig blijft. En ook 2 chuncks Hickory hout voor een lekkere rooksmaak.
Ondertussen maak je een sausje dat je om de zoveel tijd op het vlees smeert. Deze saus smeer ik voor het eerst nadat het vlees 4 uur op de BBQ heeft gelegen en daarna om het uur.

Deze Pulled Pork heeft bij mij in de smoker gelegen van 07.30 t/m 19.30, dus 12 uur. Pak het vlees in en leg het warm zo'n 30 minuten to een uur weg, dan kunnen de sappen weer verdelen. Uiteindelijk heeft het vlees een kerntemperatuur behaald van 92 graden. Trek het vlees uit elkaar en meng naar smaak nog wat saus door de Pulled Pork, maar niet te veel.

Daarna is het simpelweg smullen geblazen!

Foto's

Insmereren met grove mosterd

Nek braadstuk Pulled pork de vleesboerderij

Op de BBQ

Nek braadstuk Pulled Pork de vleesboerderij 2

Het resultaat!

Nek braadstuk Pulled Pork de vleesboerderij 3