Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Internationale Hamburgerdag: Grain fed monsterburger

Internationale Hamburgerdag: Grain fed monsterburger

Groot, groter, grootst! Krijg jij deze monsterhamburger, die huisblogger Barbecue Marq gemaakt heeft, op? Marc aan het woord:

Het is weer bijna 28 mei en dat betekent dat het weer bijna internationale dag van de hamburger is. Dit wil ik als barbecueër niet zomaar voorbij laten gaan en maakte daarvoor een heerlijke monsterburger. Ik gebruikte bestaande grain fed burgers met een mooi vetgehalte. Het gaat dus niet zozeer om het bereiden van het vlees dit keer, maar meer om het bouwen van een mooie smaakvolle burger. Ik maakte 2 burgers waar je echt wel met 4 personen van kan eten, of als je flinke honger hebt, eet je hem alleen op. Ik maakte dit gerecht zelf op een griddle, maar je kan het ook goed maken op een barbecue met een plancha of skillet.

Dit recept is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado, plancha/griddle en gasbarbecue.

Benodigdheden

  • Plancha, skillet of griddle.

vlees internationale hamburgerdag grain fed monsterburger bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten

  • 6 grain fed hamburgers van ongeveer 150 gram
  • 2 rode uien
  • 1 ui
  • 10 plakken ontbijtspek
  • 2 burger broodjes
  • Mayonaise
  • Sla
  • 2 tomaten (vlees)
  • 6 plakken cheddar kaas
  • Schijfjes augurk
  • Barbecuesaus
  • Boter

Bereiding Grain fed monsterburger

  1. Haal de burgers uit de koeling. Bekijk of ze van hetzelfde formaat zijn als de broodjes. Zo niet maak je de burgers op hetzelfde formaat. Dit doe je met een burgerpers of een bakje/kommetje in dezelfde grootte.
  2. Pel de rode ui en snijd in dikke schijven van een centimeter. Pel de ui en snipper deze tot kleine blokjes. Was de sla en de tomaat. Snijd de tomaat in plakken van 1 cm.
  3. Maak de barbecue aan op een temperatuur van 175 graden. De burgers en de bacon kun je boven het vuur grillen, de ui moet in een skillet of plancha.
  4. Bak de schijven rode ui in wat boter aan. Bak de blokjes ui met wat boter aan en doe er wat barbecuesaus door.
  5. Bak ook het ontbijtspek mooi bruin krokant.
  6. Bak de burgers tot een kerntemperatuur van 47 graden. Leg dan de plakken cheddar op de burgers en laat doorgaren tot 55 graden.
  7. Bouw dan de burger op. Van onder naar boven: Broodje, mayonaise, sla, tomaat, burger, cheddar, rode uienringen, gebakken spek, schijfjes augurk, burger, cheddar, tomaat, rode uienringen, burger, cheddar, augurk, gebakken uitjes, barbecuesaus en de deksel van het broodje.

Krijg jij hem op? Smakelijk!

einde internationale hamburgerdag grain fed monsterburger bbq marc devleesboerderij