Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Snelle oven gebakken Tex Mex soft shell taco's

Snelle oven gebakken Tex Mex soft shell taco's

3 x twee duimen omhoog krijgen de taco's altijd hier. Onze kinderen hebben een rating systeem. De duimen kunnen omlaag, omhoog en half. Met deze taco's is het steeds raak en ze staan binnen 30 minuutjes op tafel! Mooi is ook hoe je de loadout per persoon eenvoudig aanpast, dus iedereen blij.

Ingredienten 8 taco's

  • 1 pond Rundergehakt
  • 8 soft shell tortilla's van Santa Maria (geen betaalde samenwerking, wij vinden dit een fijn product)
  • 1 zakje Taco kruiden van Santa Maria
  • 1 blik kidney bonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 grote ui
  • 1 knoflook uitje, of 4 teentjes
  • evt jalapenos uit een potje
  • 1 halve groene paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 limoen
  • 1 avacado
  • 1 pond belegen kaas
  • Beetje olie

 Soft shell tacos met gehakt devleesboerderij

Bereiding Tex Mex soft shell taco's

Ok, dus we hebben het hier over snelle taco's. Dus we maken geen Guacamole of Salsa. Dat voelt toch steeds als een gemiste kans, maar je hebt nu eenmaal niet altijd voldoende tijd ;-). We maken eerst de vulling en terwijl we dat bakken bereiden we de Taco soft shells voor, dan even samen afbakken in de oven en leuk serveren.

  1. Roomboter in de pan. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Snipper een grote ui, pel een knoflookje en fruit deze samen in de pan.
  3. Terwijl dit fruit leg je alle tortillas uit elkaar en bestrijk je die licht met wat olie. Daarna besprenkelen met je favoriete rub
  4. De Avacado even schoon maken en in kleine stukjes hakken.
  5. Snijd de paprika in grove stukken en voeg deze ook toe. Even aanbakken.
  6. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Maak het te niet te rul, maar houd mooie brokken.
  7. Voeg het zakje kruiden toe en bak het gehakt even goed aan zodat je wat bruine korstjes krijgt
  8. Schuif het mengsel in de pan naar één helft, laat het vocht uit het blikje Kidneybonen weglopen en doe dit dan in de pan op de andere helft.
  9. Laat ook het vocht uit het blikje mais weglopen en doe dit er in de pan bij.
  10. Laat de bonen op laag vuur zo'n 5 a 7 minuten bakken.
  11. Ondertussen kan je de kaas raspen.
  12. Schep het mengsel door elkaar en laat het nog even wat droger bakken op laag vuur.
  13. Ondertussen vet je een grote ovenschaal in.
  14. Vul de taco's en leg ze opgevouwen met de open kant naar boven in de ovenschaal.
    Er moet ruimte tussen de taco's zitten willen ze goed bakken, dus plaats er iets hittebestendigs tussen. Ik gebruik alles van shotglaasjes to metalen knoflookpers bitjes.
    Voor de kaas taco's doe ik er als eerste een beetje kaas in, daarna de vulling.
  15. Beleg de taco's zoals je de bestelling op hebt opgenomen. Ik neem ze met Avacado stukjes, Jalapenos en kaas ... mucho queso.
  16. Afbakken in de oven tot dat de eerste randjes beginnen te kleuren.

In principe kan de ovenschaal zo op tafel, maar wij halen ze altijd uit de schaal en serveren ze in een leuk bakje, geeft het wat extra Tex Mex. Op mijn taco knijp ik er een kwart limoentje over uit.

Vulling soft shell tacos met Rundergehakt DeVleesboerderij.nl