Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Gevuld Black Angus gehaktbrood met Cheddar van de BBQ

Gevuld gehaktbrood met Cheddar van de BBQ

Onze huisblogger Grillfun heeft al vele recepten gemaakt. Een gehaktbrood kon daarom niet uit blijven. Zijn versie is een gehaktbrood van Black Angus rundergehakt omwikkeld met spek, gevuld met Cheddar.

Grillfun aan het woord:

Heerlijk gehaktbrood van de barbecue zonder dat deze gemaakt wordt in een bakblik. Lekker gekruid gehakt gevuld met cheddar en omwikkeld met bacon. Even een uurtje wachten en je kunt genieten van deze lekkere creatie. Snijd het gehaktbrood vooral aan op tafel zodat iedereen kan zien dat de kaas er mooi uitloopt. 

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van Black Angus gehakt wat al vast van structuur is. Gebruik je half om half gehakt? Voeg dan een ei toe met een beetje paneermeel zodat je dit gehaktbrood gewoon kunt maken. 

Ingrediënten 

  • 1 kg Black Angus gehakt
  • 300 gram spek
  • 100 gram cheddar
  • Barbecuesaus
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout en versgemalen peper

gevulde gehaktbrood met cheddar van de bbq devleesboerderij grillfun

Voorbereiding gevuld gehaktbrood

  1. Haal het vlees uit de koeling en kneed de kruiden goed door het vlees. Bak een klein bolletje van het gehakt en proef of deze mooi op smaak is. 
  2. Maak met je handen er een broodvorm van en stop in het midden het blok kaas. Zorg dat het overal netjes gesloten is zodat de kaas er niet uit kan lopen tijdens de bereiding op de barbecue.
  3. Haal de bacon uit de koeling en vouw er twee baconmatten van.Neem een houtenplank of een snijplank en leg naast elkaar vijf plakken ontbijtspek op de snijplank.
  4. Leg vervolgens één plak ontbijtspek erop, horizontaal in het midden.
  5. Vouw nu boven de middelste ontbijtspek de ontbijtspek over de horizontaal liggende ontbijtspek.
  6. Leg nu één plak ontbijtspek boven de omgevouwen ontbijtspek en vouw de omgevouwen ontbijtspek weer terug.
  7. Deze stappen kun je nu doen voor iedere rij ontbijtspek tot je een complete ontbijtspek mat hebt. Herhaal dit voor de tweede mat.
  8. Neem het gehaktbrood en leg deze op de baconmatten en rol de bacon eromheen.
  9. Leg het gehaktbrood afgedekt terug in de koeling tot deze bereid wordt op de barbecue.

bacon gevulde gehakt met cheddar van de bbq devleesboerderij grillfun

Bereiding Black Angus gehaktbrood met Cheddar van de BBQ

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van 180 graden.
  2. Leg het gehaktbrood op het rooster boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel van de barbecue.
  3. De bereiding duurt ongeveer een uur voordat de kerntemperatuur 65 graden is. 
  4. Na 45 minuten kun je de bacon eventueel insmeren met je favoriete barbecuesaus. Herhaal dit twee keer tot de kerntemperatuur is bereikt. 
  5. Serveer het gehaktbrood op een mooie plank en snijd hem aan waar de gasten bijzitten gezien de kaas mooi uit het gehakt brood loopt.

Serveer tip: Serveer er gegrilde krieltjes bij die gebakken zijn in tijm, rozemarijn en knoflook met gegrilde courgette en BBQ tomaatjes. 

Succes met het maken, groetjes Grillfun

header gevulde gehaktbrood met cheddar van de bbq devleesboerderij grillfun