Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Vaderdag Iberico Burger met Tortillachips van BBQ

Vaderdag Iberico Burger met Tortillachips van BBQ

Bij Grillfun is het alweer bijna Vaderdag en er staat een leuk cadeau op hem te wachten! Grillfun aan het woord:

Hoe gaaf is het om speciaal voor deze dag een geweldige burger te maken van Iberico gehakt. Op deze manier kun je jouw vader met een beetje hulp van je moeder iets speciaals geven waar hij echt van gaat genieten.

Wanneer je een burger maakt van Iberico gehakt krijg je een super sappige burger. Je kunt deze zelf maken met Iberico gehakt of je kunt hem met het juiste gewicht handig bestellen. Wanneer je een burger maakt van varkensvlees heb je niet veel nodig dan wat kruiden om het vlees wat extra smaak te geven. In dit recept wordt de smaak gegeven door de topping en heb ik de burger alleen gekruid met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingrediënten

  • 2 Iberico Burgers
  • 2 broodjes
  • zakje ijsbergsla
  • zure room
  • Cheddar kaas
  • Tortilla chips naturel
  • Zout en versgemalen peper

ofyr schaal vaderdag iberico burger devleesboerderij grillfun

Ingrediënten Guacamole

  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 1 rode peper
  • ½ rode ui
  • ½ tomaat
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook

Voorbereiding Guacamole

  1. Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Neem een lepel en schep de avocado eruit en voeg deze in een kommetje. Neem een vork en prak de avocado.
  2. Snipper de rode ui en de rode peper en voeg deze bij de avocado.
  3. Snijd de tomaat door de helft en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Voeg de tomaat samen met het sap van een halve limoen en de geperste knoflook toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar. Proef de guacamole en voeg naar smaak eventueel een beetje zout en versgemalen peper toe.

Voorbereiding Iberico Burger

  1. Rasp de Cheddar kaas en doe deze tijdelijk in een kom.
  2. Breek een aantal tortilla’s in drie stukken zodat ze straks beter passen op de burger.
  3. Haal de Iberico burgers uit de koelen in kruid beide zijden met een beetje zout en versgemalen peper.

ofyr schaal kaas vaderdag iberico burger devleesboerderij grillfun

Bereiding Iberico Burger met Tortillachips voor Vaderdag

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
  2. Leg de Iberico burgers op het gietijzeren rooster om mooie grillmarks te krijgen op de burger.
  3. Grill beide zijden van de Iberico burger ongeveer 3 minuten tot het vlees loslaat van het rooster en sluit de deksel van de barbecue.
  4. Verplaats ze nu even naar het indirecte gedeelte zodat de broodjes erop kunnen en de eerste topping van tortilla chips en cheddar. Mijn advies is, ben niet te zuinig de cheddar kaas. Sluit de deksel van de barbecue tot een kerntemperatuur van 68 graden.
  5. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met olijfolie en grill ze heel even boven het directe gedeelte.
  6. Nu alles klaar is kun je starten met het bouwen van de lamsburger. Neem hiervoor de onderzijde van het broodjes en verdeel er een beetje ijsbergsla over. Vervolgens leg je de iberico burger op de sla en er boven op de guacemole en een toef zure room en als het laatste de bovenzijde van het broodjes.
  7. Steek er een leuke prikker doorheen of een gaaf mes en serveer de Iberico burger aan je vader J

Succes met het maken, Groetjes Grillfun