Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Romige Kip Fajita uit de pan

Romige Kip Fajita uit de pan

Onze huisblogger, Grillfun, geeft altijd wel een eigen twist aan klassieke recepten. Zo laat hij nu lekker de tortilla weg waar Fajita vaak mee wordt geserveerd, maar het ziet er altijd weer heerlijk uit!

Grillfun aan het woord: Dit wordt weer smullen met deze heerlijke kip Fajita. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel. Natuurlijk moet je de kip wel eerst in de marinade zetten maar dit kun je ook een dag van te voren doen. Kip Fajita is een recept wat oorspronkelijk uit de Mexicaanse keuken komt met als belangrijkste ingrediënten rundvlees of kippenvlees. Je ziet super veel recepten op internet met de naam Kip Fajita maar de meeste hebben niks te maken met het origineel recept en ik denk dat we de naam meer gebruiken door de Fajita kruiden die in de recepten worden toegepast.

Dit recept is dan ook een versie met Fajita kruiden en de kipfilet smaakt geweldig in combinatie met deze romige paprika tomatensaus.

Ingrediënten voor Kip Fajita

  • 4 kipfilets
  • zakje kip fajita kruiden
  • geraspte belegen 48+ kaas
  • 1 ui
  • 3 kleuren paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 200 ml crème fraiche
  • zout en versgemalen peper
  • verse koriander
  • eventueel rijst

Voorbereiding

  1. Snijd de paprika’s door de helft en maak ze schoon door de zaadlijsten te verwijderen. Snijd de paprika’s in repen.
  2. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Neem een kom en voeg hierin drie eetlepels olijfolie samen met een half zakje fajita kruiden en roer het goed door elkaar.
  4. Maak de kipfilet schoon en meng deze met de fajita marinade. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koeling.

Bereiding

  1. Verhit een pan op hoog vuur en bak de kipfilet rondom bruin in een scheut olijfolie.
  2. Haal de kipfilet uit de pan en leg deze op een bord.
  3. Fruit nu de ui aan op middel heet vuur en voeg na een minuut ongeveer de knoflook toe.
  4. Wanneer je er rijst bij wil serveren is het nu tijd om de rijst te koken.
  5. Voeg de paprika’s toe en bak het geheel tot de paprika’s beet gaar zijn (dit duurt een aantal minuten)
  6. Schenk de gezeefde tomaten toe samen met de resterende fajita kruiden en meng alles goed door elkaar.
  7. Roer nu de crème fraiche door het mengsel en leg de kipfilet terug in de pan. Bedek de kipfilet onder het mengsel en bak tot de kipfilet gaar is.
  8. Strooi de geraspte kaas over de kip fajita en zet deze vervolgens even in de oven of plaats een deksel op de pan tot dat de kaas gesmolten is. Het mooiste effect heb je als je het geheel even onder grill zet in de oven. Maak het af door er een beetje verse koriander overheen te strooien.

Serveertip: Serveer de kip fajita met witte rijst en je maaltijd is compleet.

Succes met het maken, Groetjes Grillfun

Kip-Fajita-DeVleesboerderij-Grillfun