Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Flatbread gerookte Lamsbout

Flatbread gerookte Lamsbout

Samenwerkingen ontstaan vaak vanuit een kort bericht. "Goededag, als ik bijvoorbeeld een lamsbout wil bestellen, hebben jullie die op voorraad?" Nou Danny de lamsbout is zeker op voorraad. En een paar dagen later kregen wij dit mooie recept door: Flatbread gerookte lamsbout. Dat is een langzaam gerookte en gegaarde lamsbout, zelfgemaakte flatbread en een salade met feta, olijven en slamelange met een yoghurt muntsaus. Het lijkt wel een gerecht uit een restaurant! En laat Danny nu werken als sous chef bij 't Zusje in Zaltbommel. Daarnaast is hij mede-oprichter van de site BBQ Chefs.

Ingredienten sandwiches

  • Sandwich 8 stuks
  • 400 gr Bloem
  • 300 gr yoghurt
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 7 gr zout

vlees flatbread gerookte lamsbout bbq chefs devleesboerderij

Ingredienten vlees

  • Lamsbout 1,7 kg (met been)
  • 4 grote tenen knoflook
  • 4 takken rozemarijn
  • 4 takken tijm
  • Peper en grof zout

Ingredienten muntsaus

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse Yoghurt
  • 25 gram munt
  • 1 theelepel komijn
  • Peper en zout

Snijd de munt heel fijn en meng alles in een kom.

Bereiding sandwiches

  1. Meng alle ingrediënten in een beslag kom en maak er een mooie bol van. Laat deze 15 minuten rusten in je kom met een vochtige theedoek.
  2. Maak er 8 gelijke porties van en bol deze op, laat deze ook 15 minuten rusten. Bestrooi je werkbank met bloem en rol ze in mooie dunne ovale plakken.

midden flatbread gerookte lamsbout bbq chefs devleesboerderij

Bereiding lamsbout en sandwich

  1. Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 150°C.
  2. Prik met een scherp, puntig mes gaatjes in de lamsbout. Stop in deze gaten een paar schijfjes knoflook en een topje van de rozemarijn en tijm . Doe dit zo’n 8 keer in de bovenkant.
  3. Wrijf de bout in met olijfolie en bestrooi met het zeezout en de peper.
  4. Plaats een lekbak weg van het vuur met water, ik heb daar nog de rest van de rozemarijn in gelegd, of dat uit maakt voor de smaak, ik twijfel eraan, maar het ruikt lekker tijdens het barbecueën.
  5. Leg de bout op een rooster boven het water. Doe de thermometer in de bout en zet de kerntemperatuur op 55C.
  6. Voeg wat houtsnippers toe ( hickory) voor de ultieme rooksmaak en wacht geduldig af.
  7. Zodra deze de temperatuur heeft bereikt stook je de bbq even op 175C en bak je de korst goud bruin en knapperig.
  8. Dek de bout af met folie en zet deze even weg.
  9. Bak nu de broden op de hete BBQ plaat of anders in een pan met wat warme roomboter.
  10. Snijd de bout in mooie dunne plakken.
  11. Maak je broodjes op met komkommer, tomaat, sla, feta en munt.
  12. Leg wat sla op het broodje.
  13. Verdeel hierop 3 dunne plakken lamsbout.
  14. Schep een lepel saus hierover.
  15. Verdeel hierover wat gesneden komkommer, tomaat en feta.
  16. Doe het broodje dicht en doe er een saté prikker in.
  17. Garneer het af met een takje munt.

Eet smakelijk!

einde flatbread gerookte lamsbout bbq chefs devleesboerderij