Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Black Angus Flank Steak Rollade

Black Angus Flank Steak Rollade

We nodigden vriend van DeVleesboerderij.nl en huisblogger Grillfun uit voor een mooie BierBBQ en maakte hij met een Black Angus Flank steak een rollade! De rollade was heerlijk mals en zat vol met extra smaken als tomaat knoflook en tijm. Beerwulf.com pairde er mooie bieren bij en de BBQ's en gear kwamen van Het Luxe Buitenleven. Lees hier over hoe je steak rollade stapsgewijs maakt en welke bieren er bij passen.

Grillfun aan het woord: Laat deze winter hadden we weer een super leuk event van DeVleesboerderij.nl bij de winkel van het Luxe buitenleven in Dussen. Nu was het weer niet ideaal in de regen maar gelukkig stonden we mooi droog onder een tent. Het doel was om met een aantal andere barbecue liefhebbers recepten te maken en deze te voorzien van de perfecte biermatch die Beerwulf heeft aangeleverd. Zelf maakte ik een heerlijke black Angus flank steak rollade.

Ingrediënten

 • 1kg Black Angus Flank steak
 • 1 rode paprika
 • 100 g feta
 • 10 zongedroogde tomaten
 • 2 teentjes knoflook
 • verse tijm
 • verse peterselie
 • 50 g paneermeel
 • zout en versgemalen peper

Black Angus Flank steak Rollade van Grillfun.nl - DeVleesboerderij.nl

Op de Barbecue bereiden van de Black Angus Flank steak

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor een keteltemperatuur van rond de 180 graden en twee zones om direct en indirect te grillen.
 2. Halveer de paprika en maak deze schoon.
 3. Grill de paprika boven directe hitte met de bolle kant naar onder tot het vel verkoolt is. Laat even afkoelen en stop de paprika in een ziplock zakje voor 10 minuten.
 4. Verwijder het vel van de paprika en snijd ze in kleine blokjes.
 5. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine blokjes en hak de verse kruiden (ongeveer 3 eetlepels samen) fijn.
 6. Neem een kom en voeg hierin de paprika blokjes, verkruimelde feta kaas, verse kruiden en pers twee teentjes knoflook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en meng alles goed door elkaar. Voeg een beetje paneermeel toe aan het mengsel om het vocht op te nemen.
 7. Leg de flank steak op een snijplank. Snijd met een vleesmes paralellel aan de draad de flank steak open tot deze als een boek openslaat.
 8. Neem slagerstouw en knip 6 stukken van ongeveer 15 cm en één van ongeveer 30 cm.
 9. Leg de 6 slagerstouwen in de breedte op een snijplak en de lange in de lengte en leg vervolgens het vlees erop.
 10. Vul de flank steak met de vulling door deze te verspreiden over het gehele stuk vlees.
 11. Rol de flank steak op als een rollade en knoop deze goed dicht.
 12. Kruid de steak met tijm, zout en versgemalen peper.
 13. Controleer of de barbecue een temperatuur heeft van rond de 180 graden en leg de rollade boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel.
 14. Je kunt de rollade voorzien van een kerntemperatuurmeter of regelmatig de temperatuur controleren tot de gewenste temperatuur van 54 graden.
 15. Na ongeveer een uur is de rollade klaar. Laat hem nog even 10 minuten rusten voordat je hem gaat aansnijden.

Succes met het maken, Groetjes Grillfun

Vulling Black Angus Flank steak Rollade van Grillfun.nl - DeVleesboerderij.nl

Bierparing by beerwulf.com

 • Pauwel Kwak
  Belgian Strong Golden Ale | 8,4% | 10-11 graden

  Klassiek Belgisch bier, amber van kleur. Ook dit bier heeft zo’n karamel zoetheid die goed samengaat met gegrild vlees. Verder kan je wat sinaasappel fruitigheid proeven, wat hopelijk een mooie aanvulling is op de smaken uit het gerecht.
 • Baladin Leon
  Belgian Strong Dark Ale | 9,0% | 11-12 graden

  Bij een mediterraans BBQ gerecht zetten we een mediterraans bier. Een Belgian Strong Dark Ale is een soort sterkere dubbel, richting quadrupel. Baladin brouwt over het algemeen mild-bittere bieren, zoals deze, daardoor is het geschikt te pairen met diverse gerechten. Donkere mout geeft een zoetige karamelsmaak, dat accentueert gegrilde smaken. Het bier heeft ook een zekere kruidigheid, met de mediteraanse kruiden moet dat elkaar accentueren.

Conclusie achteraf: Na het proeven in combinatie met de rollade gebeurde er niet veel in de mond met de Balladin Leon en werden onze smaakpupillen niet gestimuleerd tot een wauw effect. Het vlees bleef op de vlakte. De Pauwel Kwak was zelfs te sterk op smaak en drukte de smaak van het gerecht weg, helaas dus ook geen goede match. Wel twee heerlijke bieren om zo los te drinken, maar ja je kunt ook wel eens een mismatch hebben.

Alles over de tweede editie BierBBQ