Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Italiaanse gehaktballen met easy tomatensaus

images/Content/Recepten/Italiaanse-gehaktballen-met-easy-tomatensaus-grillfun/header-italiaanse-gehaktballen-met-easy-tomatensaus-devleesboerderij.jpg

Grillfun kookt graag wat uit de Italiaanse keuken, zo ook deze pan vol kleur en smaak die je verwelkomt als je thuis komt! Grillfun aan het woord.:

Wij eten zeker één keer in de week pasta en natuurlijk maken we alles zelf en zeker niet uit een pakje. Het zelf maken van gehaktballen met tomatensaus is zo simpel en het staat met een beetje voorbereiding binnen 30 minuten op tafel. Dus een ideaal gerecht voor een drukke werkweek. De basis van de tomatensaus komt uit het Italiaanse kookboek, de zilveren lepel. Gezien het de basis is heb ik wat smaken toegevoegd waardoor ik de saus persoonlijk super vindt.

Ingrediënten gehaktballen

  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 tl oregano
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1.2 tl chilipoeder
  • Paneermeel
  • Zout en versgemalen peper

Ingrediënten tomatensaus

  • 1 ui
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tl oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • mespunt suiker
  • Parmezaanse kaas
  • Zout en versgemalen peper
  • Klontje boter
  • Spaghetti
  • Verse basilicum

Voorbereiding

  1. Neem een kom en voeg hierin het gehakt samen met ei en alle kruiden en een beetje paneermeel.
  2. Kneed alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje paneermeel toe tot je een mooie bol hebt en het gehakt niet meer te nat is.
  3. Maak mooie ballen van ongeveer 50 gram per stuk.
  4. Pel de ui en snipper deze in kleine stukjes.

Bereiding Italiaanse gehaktballen met easy tomatensaus

  1. Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter toe.
  2. Bak de gehaktballen rondom bruin en haal ze uit de pan. De gehaktballen hoeven niet gaar te zijn gezien we ze doorgaren in de saus.
  3. Fruit de ui aan in de pan waar net de gehaktballen in hebben gezeten.
  4. Pel de knoflook en pers ze alle twee in de pan en bak ze even mee.
  5. Voeg de tomaten toe en plet ze met een houtenlepel. Neem één blik en vul deze voor een kwart met water en schenk deze bij de saus.
  6. Voeg alle ingrediënten toe aan de saus en laat het 10 minuten inkoken.
  7. Proef de saus en voeg zout en versgemalen peper toe tot de gewenste smaak.
  8. Leg nu de gehaktballen in de saus en plaats een deksel op de pan, laat het nog 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  9. Rasp de Parmezaanse kaas over de saus en de gehaktballen net voor ze klaar zijn en zorg dat de kaas is gesmolten voordat het geserveerd wordt.
  10. Breng een grote pan water aan de kook en kook de spaghetti gaar.
  11. Snipper de verse basilicum over de saus en de gehaktballen, en serveer het met de spaghetti.

Bier: Bij dit gerecht heeft beerwulf.com weer een top bier uitgezocht, om jullie de beste beleving tussen smaak en bier te geven. Dit keer gingen we natuurlijk voor een Italiaans bier, wat nog even spannend werd of de smaken wel goed passen bij de pasta. Het bier Birra Baladin Nora wordt in Italië gebrouwen maar verteld het oude verhaal van nomaden en piramides. Het is een Egyptische ale gemaakt met specerijen en kamut. Het bier heeft een warme oranje-amberkleur en heeft een mooie schuimkraag. Zoals je leest heeft de smaak weinig met Italië te maken maar ik stond versteld van dit heerlijke bier. Het bier is op zijn lekkerst bij een temperatuur van 10 graden. Waardoor alle smaken het beste tot zijn recht komen.
Wat leuk is om te weten, is dat kamut een graansoort is uit Egypte en betekend op zijn Nederlands “de ziel van de aarde”

Succes met het maken, groetjes Grillfun

Italiaanse gehaktballen met easy tomatensaus DeVleesboerderij.nl