Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Pappa's Porterhouse steak met Jalapeños Cheddar poppers

Pappa Porterhouse steak met Jalapeños Cheddar poppers

Voor vaderdag & Pappa's overal vroegen wij Grillfun (ook vader) the mother of all steaks klaar te maken. Want wat zegt er meer 'we houden van jou Pappa' dan een perfect bereide Porterhouse steak van een kilo! Grillfun aan het woord:

Dit is echt een recept om van te watertanden want wie houdt er nu niet van een mooie steak! Ik ben er gek op en zeker in combinatie met deze Jalapeños cheddar poppers. Let wel op er zijn heel veel soorten Jalapeños op de markt die afwijken in hoe heet ze zijn. Test eerst voordat je dit gerecht gaat maken of ze niet te heet zijn of vervang de Jalapeños voor kleine rode paprika’s.

Ingrediënten Porterhouse steak

  • 1 Porterhouse steak minimaal 1 kg
  • 4 teentjes knoflook
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Ingrediënten Jalapeños Chedder Poppers

  • 12 middelgrote Jalapeños of kleine paprika’s
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 6 eetlepels roomkaas zoals philadelphia naturel
  • 2 eetlepels Cheddar
  • bosje verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • barbecuesaus

Bereiding Porterhouse steak

  1. Haal de porterhouse steak minimaal een uur voor de bereiding uit de koeling.
  2. Hak de tijm en rozemarijn fijn.
  3. Neem een kom en schenk er ongeveer 5 eetlepels in.
  4. Voeg de fijngehakte kruiden toe samen met de geperste knoflook, het zout en de versgemalen peper.
  5. Roer alles goed door elkaar en wrijf de porterhouse steak in met het mengsel.
  6. Dek de steak af met vershoudfolie en zet weg.
  7. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen. Zorg dat de keteltemperatuur tussen de 150 en 160 graden is.
  8. Leg het vlees nu boven het indirecte gedeelte en voorzie deze van een kerntemperatuur meter.
  9. Sluit de deksel tot de kerntemperatuur van het vlees rond de 30 graden is.
  10. Draai het vlees nu om en sluit de deksel tot een kerntemperatuur van 54 graden.
  11. Haal het vlees van de barbecue en leg deze op een plank om even te rusten.
  12. Stook de barbecue even goed heet of zorg ervoor dat er een firestarter klaarstaat met gloeiende kolen.
  13. Is de temperatuur boven de kolen heet leg dan de porterhouse steak voorzichtig boven het directe gedeelte voor ongeveer een kleine minuut afhankelijk van hoe heet de kolen zijn.
  14. Draai de steak regelmatig doordat er vlammen kunnen ontstaan door het vet wat gaat smelten.
  15. Doe dit voor iedere zijde van de porterhouse steak.
  16. Haal de porterhouse steak van de barbecue en laat deze nu minimaal 10 minuten rusten zodat deze kan ontspannen. Dit is heel belangrijk om een mooie sappige steak te krijgen.

Bereiding Jalapeños Cheddar Poppers

  1. Snipper de bieslook en snij de Japapeños door de helft in de lengte en verwijder de zaadjes.
  2. Neem een kom en voeg de roomkaas, geraspte cheddar, barbecuesaus, geperste knoflook en de gesnipperde bieslook toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen. Zorg dat de keteltemperatuur rond de 180 graden is.
  4. Leg de ontbijtspek boven het indirecte gedeelte en strijk ze in met de barbecuesaus.
  5. Wacht tot de ontbijtspek knapperig is en laat ze even afkoelen.
  6. Snijd de ontbijtspek in reepjes of stukjes en roer dit door het kaas mengsel.
  7. Vul de Jalapeños met het kaasmengsel en leg ze ongeveer 15 a 20 minuten op de barbecue tot de kaas mooi verkleurd is.
  8. Strooi er nog een beetje bieslook over en smullen maar.

Serveer tip: Snijd het vlees in mooie plakken en serveer het op een mooie grote plank met bijvoorbeeld gegrilde aardappelen en japapeños poppers. Als biertje kies ik ditmaal een 'Zatte' Tripel van Brouwerij 'T IJ, dat past wel bij pappa's ;-) Succes met het maken, groetjes Grillfun

porterhouse steak heel grillfun devleesboerderij