Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Black Angus Quarterpounder met blauwe kaas en bacon van Grillfun

Black Angus Quarterpounder met blauwe kaas en bacon van Grillfun

En nog een Quarterpounder van vriend van DeVleesboerderij.nl Grillfun. De stevige beefy smaak van Black Angus gaat goed samen met blauwe kaas!

Black Angus burger met blauwe kaas

Het mooie weer is er weer en dat wordt weer genieten met de barbecue. Daarom deze super flavour packed burger die door iedereen is te maken. Serveer de burger met een lekker biertje maar kies wel het juiste bier. Door de sterkere smaken van het black angus gehakt en de blauwe kaas wil je natuurlijk niet hebben dat de smaak van het bier wegvalt tegen de burger. Neem daarom een krachtig zodat de smaak opgewassen is en je kunt genieten van alle mooie smaken. Ik koos voor dit gerecht voor een blonde IPA van Brouwerij het IJ met veel hop die toch zacht van smaak is.

Ingrediënten voor 1 burger

  • 250 gr Black Angus gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • zout en versgemalen peper
  • 2 tomaten
  • 2 lente ui
  • 4 plakjes bacon
  • blauwe kaas
  • 1 maisbroodje
  • sla
  • bigger than mack hamburger sauce (Saus.Guru)

Voorbereiding Black Angus Quarterpounder met blauwe kaas en bacon

  1. Neem een kom en voeg hierin het gehakt samen met het ei, zout en versgemalen peper.
  2. Meng alles goed door elkaar en voeg dan beetje bij beetje paneermeel toe tot je het gehakt mooi kunt kneden. Het gehakt mag niet uit elkaar vallen.
  3. Neem een ring die even groot is als het broodje en stop hierin de bal gehakt en druk deze vervolgens aan. Haal de ring eraf en maak de burger iets platter.
  4. Leg de hamburger op een schaal en dek af met vershoudfolie en leg minimaal een half uur in de koeling.
  5. Neem de tomaten en maak een kruisje met een mes aan de onderzijde.
  6. Schenk het kokend water bij de tomaten en wacht tot het vel gaat scheuren.
  7. Haal de tomaten uit het hete water en koel ze even af met ijswater of onder de kraan met koud water.
  8. Verwijder het vel en snijd de tomaten doormidden en verwijder vervolgens de pitjes en het vocht.
  9. Snij de tomaten in kleine blokjes en snijd het groen van de lente ui in ringen.
  10. Meng de tomaten samen met de lente ui en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.
  11. Brokkel de blauwe kaas over het mengsel naar smaak. Er moet wel wat op ;-)

Barbecue

  1. Steek de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
  2. Gebruik een gietijzeren rooster voor mooie grill marks op de burger.
  3. Bak bijvoorbeeld in een skillet de bacon tot deze mooi krokant is.
  4. Grill de burger aan beide zijden ongeveer 3 minuten tot je mooie grill marks ziet en de burger loslaat van het rooster.
  5. Verplaats de burger naar het indirecte gedeelte van de barbecue en meet of deze reeds een kerntemperatuur heeft van 54 graden. Is deze lager sluit dan de deksel en wacht tot de gewenste temperatuur.
  6. Snijd het broodje open en besprenkel de binnenzijde met een beetje olijfolie.
  7. Leg de opengesneden zijde van het broodje even kort boven het directe gedeelte van de barbecue.
  8. Bouw de burger op als volgt: onderzijde broodje, burgersaus, sla, black angus burger, bacon, tomatensalsa met blauwe kaas en als laatste de bovenzijde van het broodje.
  9. Steek er een prikker door of een gaaf mes zodat de burger niet kan omvallen.

Succes met het maken, groetjes Grillfun!