Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Spaanse Iberico ribben met sinaasappel saus

Spaanse Iberico spareribs met sinaasappel saus

Deze spareribs vallen niet vanzelf van het bot, maar ze zijn mals genoeg... zeker als je aan Iberico spareribs kunt komen.

Ingrediënten

Voor de Dry-rub (genoeg voor 3 strengen)

 • 2 eetlepel gerookte paprikapoeder
  ½ tl gemalen korianderzaad
  ½ tl gemalen komijnzaad
  1 tl gemalen venkelzaad
  2 tl gedroogde oregano
  1 tl grof zout
  1 tl versgemalen zwarte peper
  ½ tl cayennepeper

Sinaasappelsaus

 • Sap van 2 sinaasappels
 • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
 • 2 theelepels bruine suiker
 • 1 theelepel gemalen komijnzaad

Bereidingswijze Spaanse Iberico ribben met sinaasappel saus

Na het verwijderen van het vlies breng je de dry-rub ruim aan op beide zijden. Maak de BBQ klaar voor indirecte  bereiding. Als de barbecue op temperatuur is dan mag het vlees erop. Door een bak water op het rooster boven de gloeiende briketten blijft de barbecue lekker stabiel. Als rookhout gebruik je fruithout. Het liefst citrushout.

Als de ribben op de barbecue liggen heb je even de tijd om de sinaasappelsaus te maken. Pas op dat de saus niet te veel indikt. Als deze afkoelt wordt hij nog wat dikker en voor je het weet komt de saus niet meer van de kwast af. De saus moet net dik genoeg zijn om aan de kwast te blijven hangen. Zeker niet zo dik als ketchup.

Na 2 uur smeer je de ribben in met de sinaasappelsaus, één keer is voldoende anders worden ze te zuur. Door het zuur in de saus wordt het vlees zachter en de suiker zorgt voor een mooie kleur. Na 3 uur pak je de ribben met een tang bij de eerste 3 botjes op. Als het vlees dreigt te scheuren onder het eigen gewicht zijn de ribben klaar.

Serveer met de overgebleven sinaasappelsaus!

Wij mochten dit mooie recept lenen van de BBQ Helden. Lees daar meer over indirect BBQén en bekijk de foto's stap voor stap!