Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Crown roast met Rack of Pork van Hollands speenvarken

Crown roast met Rack of porc van Hollands Speenvarken met Allpurpose BBQ dry rub van The Dutch BBQ Crew

Een Crown Roast is eenvoudig te maken, ziet er spetterend uit en smaakt fantastisch. Ideaal dus voor een feestmaal op bijvoorbeeld Kerstmis. Je kunt het eigenlijk niet verkeerd doen en er zijn legio variaties te vinden op het internet. Lees hier over onze Crown roast.

Ingrediënten

Bereiding Crown roast met Rack of Pork van Hollands speenvarken

Voor deze Crown roast gebruikten wij een Rack of Pork van het Hollands Speenvarken. Vlees van het Hollands Speenvarken is heerlijk mals en zacht van smaak! Uiteraard kun je ook heel goed gaan voor een Rack of Pork van onze Brabantse varkens. Geef bij het bestellen onder 'Portioneren/ Uitsnijden' aan dat je 1 stuk wilt, anders kun je geen kroon maken. Hoe te bereiden:

 1. Verhit de oven voor op 100 graden.
 2. Maak de aardappels schoon en snijd deze in grove stukken.
 3. Kook de aardappels even voor, maar niet af. Ze moeten zachter worden, niet zacht.
 4. Giet de pan met aardappels af in een vergiet, laat ze geheel afkoelen.
 5. Snijdt het Rack of Pork ondiep in over de hele lengte, dit is nodig voor het buigen en de smaak van de rub trekt er beter in.
 6. Smeer het Rack of Pork in met de All purpose BBQ rub van The Dutch BBQ Crew. Dit kruidenmengsel is in het speciaal heerlijk bij varkensvlees!
 7. Positioneer beide Racks op een ovenplaat op bakpapier met het vlees naar binnen zodat het een kroon lijkt en bind de kroon vast met een ovenbestendig keukentouwtje.
 8. Plaats de kroon bovenin midden van de oven. Kijk even goed naar de tijd ... het vlees moet er zo'n 2 uur in.
 9. Snijd de uien, paprika in grove stukken en de wortel in wat minder grove stukken. De Cherry tomaatjes houd u heel en de champignons halveert u indien nodig, deze zullen aanzienlijk krimpen dus mogen best groot zijn.
 10. Wanneer de aardappel is afgekoeld mengt u deze in een grote kom samen met de groenten, een goede scheut zonnebloemolie en knoflook met kruiden & zout naar wens.
 11. Zet het mengsel samen met de kroon in de oven
 12. Na 2 uur checkt u met een vleesthermometer of de temperatuur van de kern van het vlees 80 graden is. Zo ja zet u de oven op de grill stand .. blijf erbij staan en zorg voor een mooi grill kleurtje/ korstje naar eigen smaak. Blijf er dus bij staan, want het is al snel te veel!
 13. Haal de kroon uit de oven en plaats deze op een mooi bord. Maak het bord af door de kleurrijke mix van aardappels met groenten eroverheen en omheen leggen. Zorg voor een mooie verdeling van de wortel en tomaatjes voor kleur
 14. Feest....

Foto's

Rack of Porc Hollands speenvarken DeVleesboerderij.nl

the dutch bbq crew all purpose rub rack of porc hollands speenvarken DeVleesboerderij

the dutch bbq crew all purpose rub crown roast rack of porc hollands speenvarken DeVleesboerderij

aardappel groentenmix DeVleesboerderij

crown roast rack of porc hollands speenvarken DeVleesboerderij

crown roast2 rack of porc hollands speenvarken DeVleesboerderij

 

Meer inspiratie voor Kerst gerechten