Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Thaise Frikadel Spiesjes

Thaise frikadel spiesjes
Thaise frikadel spiesjes

Ingrediënten

  • 500 gram Half-om-half gehakt
  • 80 gram Bacon
  • 1 Rode Ui
  • Een halve bos Koriander
  • 1 Rode Peper
  • 2 teentjes Knoflook
  • Grof Zeezout
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • 6 Spiesjes (van hout of metaal)

Bereiding

Hak de bacon, rode peper en koriander goed fijn en doe het in een kom. Knijp hier vervolgens de teentjes knoflook in fijn en voeg het gehakt toe. Snipper de rode ui goed fijn en voeg ook toe. Breng het geheel op smaak met een zout en peper. Kneed de ingrediënten goed door elkaar en zet het gehaktmengsel vervolgens afgedekt in de koelkast, zodat het minimaal een uur kan opstijven.

Bereid intussen de BBQ voor, voor zowel direct als indirect BBQ'en. Dit betekent dat een deel van het grilrooster zich niet direct boven de kolen bevindt.

Als het gehaktmengsel goed is opgesteven mag het uit de koelkast. Verdeel het gehakt nu in 6 gelijke porties en rol hier eerst balletjes van. Rol de balletjes vervolgens tot worstjes en steek deze vervolgens op de spiesjes.

Als de BBQ goed heet is mogen de spiesjes op het grilrooster. Leg de spiesjes eerst direct boven de kolen om ze in een paar minuutjes rondom goudbruin en krokant te grillen. Wanneer dit het geval is kun je de spiesjes verplaatsen naar het indirecte gedeelte om ze vervolgens in 7 á 8 minuutjes verder te laten garen met de deksel op de BBQ.

Als de Frikadel Spiesjes gaar zijn mogen ze richting de gasten. De spiesjes zijn van zichzelf al super lekker, maar je kunt ze eventueel serveren met chilisaus of een chili mayo.

Wij mochten dit mooie recept lenen van BBQ Junkie, daar vindt je nog veel meer lekkere recepten!