Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Gegrilde lamsspiesen in yoghurtmarinade

Gegrilde lamsspiesen in yoghurtmarinade

Een lekker gerecht heeft niet altijd veel tijd nodig. Barbecue Marq bewijst dat maar weer eens met zijn gegrilde lamsspiesen. Gemarineerd in Griekse yoghurt en geserveerd met parelcouscous. Marc aan het woord:

Dit keer een wat lichter en frisser gerecht met lamsvlees, heerlijk voor in het voorjaar op de barbecue te maken. Bij dit gerecht marineer ik het vlees in yoghurt. Griekse yoghurt is perfect om rauw vlees in te marineren. De melkzuren breken wat van de enzymen in het vlees af zodat het malser wordt, en het vet dat in het vlees trekt helpt straks om het goudbruiner te kunnen bakken. Buiten het marineren en het grillen van de spiesen zijn er weinig handelingen, dus een supereenvoudig gerecht. Ik serveerde de spiesen met een parelcouscous met wat zoete puntpaprika.

Dit recept is voor 4-6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 4u20 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado en gasbarbecue.

Benodigdheden

 • Staafmixer
 • Ziplock zakje

vlees gegrilde lamsspiesen in yoghurtmarinade bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten

 • 1500 gram lamsbout
 • 1 witte ui, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, in stukjes
 • 1 eetlepel verse geraspte gember
 • Halve plant koriander (blaadjes)
 • 100 ml Griekse yoghurt

midden gegrilde lamsspiesen in yoghurtmarinade bbq marc devleesboerderij

Bereiding gegrilde lamsspiesen in yoghurtmarinade

 1. Maak de marinade door de yoghurt, koriander, gember, knoflook en ui bij elkaar te doen en er met de staafmixer een marinade van te maken.
 2. Haal het vlees uit de koeling, dep af met keukenpapier en snijd overtollig vet weg. Snij het vlees in blokken van 3x3 cm groot en doe ze in het ziplock-zakje.
 3. Doe de marinade ook in het ziplock zakje en masseer de marinade door het vlees. Sluit de zak met zo weinig mogelijk lucht en laat 4 uur marineren.
 4. Maak na 3,5u de barbecue aan voor direct grillen op 175 graden. Rijg de blokken vlees aan spiesen en grill aan alle kanten. Bij een kerntemperatuur van 62 graden haal je de spiesen van de barbecue.
 5. Ik serveerde de spiesen met een heerlijke parelcouscous.

Smakelijk!

einde gegrilde lamsspiesen in yoghurtmarinade bbq marc devleesboerderij