Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Gegrilde Iberico secreto met gegrilde witte asperges

Gegrilde Iberico secreto met gegrilde asperges

Gekookte witte aspergers overgoten met gesmolten roomboter, gesneden stukjes ham en ei. Zo kennen wij het klassieke asperges gerecht. Barbecue Marq geeft, zoals wij hem kennen er weer een lekkere twist aan. Dit keer geen gekookte, maar gegrilde asperges, geserveerd met Iberico secreto. Marc aan het woord:

Het is weer voorjaar en het is weer aspergeseizoen. Tijd om het witte goud weer eens op de grill te leggen. Als je asperges gaat kopen, pak dan de wat dikkere asperges, die zijn wat fijner om te grillen. Daar waar in België vaak asperges met ham wordt gegeten, ga ik ze nu maken met een ander stukje varkensvlees. Het is Iberico Secreto. Zoals de naam zegt is het afkomstig van een (Spaans) Iberico varken en is het een “geheim”. Wat is dan dat geheim? Het Iberico varken wordt anders gevoerd en anders versneden dan andere varkensrassen in andere landen. Het stukje secreto komt eigenlijk uit de schouder, maar kom je niet tegen bij andere rassen. Het stukje is zeer plat en heeft heel veel intramusculair vet. De marmering lijkt een beetje op Wagyu.

De bereiding is simpel, maar je moet wel even opletten dat je je stukje vlees niet in brand steekt door het vele vrijkomende intramusculair vet.

Dit recept is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 25 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado, pelletgrill en gasbarbecue.

vlees gegrilde iberico secreto met gegrilde asperges bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten

Bereiding gegrilde Iberico secreto met gegrilde witte asperges

  1. Maak de barbecue aan voor direct grillen op 200 graden.
  2. Spoel de asperges af, ontdoe ze van de achterkanten en schil ze goed.
  3. Besmeer de asperges met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
  4. Grill de asperges op de barbecue. De tijd is sterk afhankelijk van de dikte van de asperges en de afstand tot het vuur maar zit rond de 15 tot 25 minuten. Draai de asperges regelmatig om.
  5. Prik regelmatig in de asperges om te voelen of ze al zacht zijn, zijn ze zacht genoeg zijn ze gereed.
  6. Doe wat olijfolie en zout op de secreto.
  7. Grill de secreto op hoog vuur tot een kerntemperatuur van 60 graden. Omdat er veel vet uitkomt kun je het niet gewoon op je rooster leggen. Mogelijkheid is het vlees steeds omdraaien zodat het niet verbrandt. De afstand tussen het vlees en het vuur vergroten/verhogen.
  8. Gebruiken van bijvoorbeeld ‘grillgrates’.
  9. Dien de secreto op met de asperges en eventueel een eenvoudig aardappelpureetje!

Eet smakelijk!

einde gegrilde iberico secreto met gegrilde asperges bbq marc devleesboerderij