Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Grainfed steakburger met Alabama white sauce

Grainfed steakburger met Alabama white sauce

Wordt dit de hamburger voor de Internationale Hamburgerdag? Barbecue Marq heeft in ieder geval weer alles uit de kast gehaald met deze Grainfed steakburger! Marc aan het woord:

Ik maakte er al een heel aantal maar kan er om de een of andere reden geen genoeg van krijgen: Hamburgers. De ene keer gewoon een kleine hamburger en de andere keer maak je eens wat vetters. Dit keer een torenhoge burger met heerlijke Black-angus hamburgers, even snel in elkaar gedraaid, gecombineerd met een paar plakken ribeye steak/biefstuk. In dit geval koos ik voor een USA grainfed ribeye steak omdat deze een mooie vlees-vet verhouding heeft. Om erover heen te schenken maakte ik een zelfgemaakte Alabama White-sauce een zure witte saus gebaseerd op mayonaise.

Dit recept is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten. Het kan gemaakt worden op een ketelbarbecue, kamado, pelletgrill en gasbarbecue.

Zelgemaakte Alabama white sauce

  • 200 gram mayonaise
  • 75 gram crème fraîche
  • 55 ml azijn (witte)
  • 50 ml appelsap
  • Mespuntje cayennepeper
  • Citroensap (op smaak)
  • Versgemalen zwarte peper (op smaak)
  • Gemalen zeezout (op smaak)

vlees grainfed steakburger met alabama white sauce bbq marc devleesboerderij

Ingrediënten

Beleg

  • Rode barbecuesaus
  • 2 rode uien
  • Vloeibare boter
  • Krulsla

Bereiding Grain fed steakburger met Alabama white sauce

  1. Maak de barbecue aan op een temperatuur van ongeveer 180 graden, liefst met een directe en indirecte zone.
  2. Maak dan de Alabama white-sauce door de ingrediënten van de saus door elkaar te mengen.
  3. Meng het gehakt met wat peper en zout en maak er 4 burgers van.
  4. Snijd de rode ui in ringen.
  5. Bak de rode ui in wat vloeibare boter totdat ze mooi roodbruin zijn.
  6. Rooster de broodjes totdat ze mooi krokant zijn.
  7. Grill nu de steak en de hamburgers, beide tot een kerntemperatuur van 57 graden.
  8. Beleg nu de hamburger. Van onder naar boven: Burgerbroodje, rode barbecuesaus, krulsla, paar plakken rode ui, de hamburger, een paar plakken rode ui, een paar plakken steak met wat peper en zout, nog een paar plakken rode ui, een goeie hoeveelheid white-sauce en als laatste de deksel van het broodje.

Smakelijk!

einde grainfed steakburger met alabama white sauce bbq marc devleesboerderij