Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Pulled pork sliders

Pulled pork sliders

Onze huisblogger Barbecue Marq perfectioneert graag zijn eigen recepten en is altijd op zoek naar een tandje beter! Zo ook de Pulled pork burger. Hij heeft deze al eens gemaakt. Nu volgt de upgrade!
Marc aan het woord: Dit jaar is het écht zomer, veel dagen van 30 graden, echt vakantie! Dus lekker tijd voor een dagje BBQ. Soms maak je nieuwe dingen. Ik tenminste wel en soms verbeter je wat je al lang kent. Vandaag maakte ik heerlijke pulled pork en ik wil jullie het recept niet onthouden. Het is een recept dat ik al langere tijd gebruik, maar steeds een beetje aanpas.

Het gerecht is voor 8 personen.

Ingredienten Kruidenmix/Rub

 • 110 gram zeezout
 • 130 gram rietsuiker
 • 25 gram paprikapoeder
 • 1,5 el zwarte peper
 • 4 tl knoflookpoeder
 • 4 tl uienpoeder

Ingredienten vlees

Ingredienten injectiemix

 • 200ml appelsap
 • 50ml appelazijn

Ingredienten laksaus

 • 75ml Barbecuesaus (ik gebruikte Sweet Baby Rays)
 • 2 eetlepels appelazijn
 • 1 eetlepel honing

Bereiding pulled pork sliders

 1. Begin de avond of de dag tevoren. Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Kijk daarna het het vlees even na op oneffenheden of stukjes (vet) die je wil verwijderen omdat het er dan mooier uitziet. Rub trekt niet in een dikke vetlaag, dus die mag je wegsnijden. In dit recept gebruik ik 1,5 kg procureur, heb je een groter stuk moet je de tijden wat aanpassen natuurlijk.
 2. Leg het vlees in een schaal en bestrooi het met rub. Het mag een wat dikkere laag zijn. Je kan je eigen favoriete rub kiezen of maken. Weet je geen rub of wil je een neutrale all-purpose rub, neem dan het recept hierboven.
 3. Rol het vlees in vershoudfolie en laat het 8-10u rusten in de koelkast.
 4. ’s Ochtends maak je de barbecue aan voor volledig indirect op een keteltemperatuur van 107-120 graden.
 5. Ondertussen maak je de injectiemix, dit doe je door het appelsap en de appelazijn met elkaar te mengen.
 6. Injecteer de injectiemix in de procureur.
 7. Leg het vlees op het rooster. Installeer eventueel je thermometer.
 8. Voeg 3 blokken hickory hout toe. Ik spreid ze van binnen naar buiten, zodat je voor langere tijd een dun pluim rook hebt.
 9. Na 2.45 uur maak je de glaze. Dit doe je door 75 ml saus, 2 eetlepels appelazijn en 1 eetlepel honing bij elkaar te voegen en even te koken in een pannetje.
 10. Rook de procureur tot 3.15u, open dan de barbecue en lak de procureur met de laksaus.
 11. Gaar de procureur nog 1 uur.
 12. Neem een grote aluminium bak, doe daar de procureur in. Voeg wat appelsap toe, een bodempje. Dek de schaal goed af met 2 of drie lagen aluminiumfolie. Zet de bak terug op de barbecue en gaar tot een kerntemperatuur van 90 graden. Je mag de keteltemperatuur laten oplopen tot 120-130 graden.
 13. Vanaf 90 graden kun je met een thermometer of sate-prikker in het vlees prikken. Als het vlees weerstand geeft dan is het nog niet klaar. Is het boterzacht dan is het vlees klaar. Vertrouw hier op het gevoel niet op de kerntemperatuur.
 14. Als het vlees gaar is dan neem je het van de barbecue. Open de bak, doe het vocht in een pannetje en leg het vlees een half uurtje in de bak onder een theedoek.
 15. Met het vocht maak je de eindsaus. Voeg 50ml barbecuesaus toe. Voeg 125ml appelsap toe en voeg een eetlepel worchestershire-saus toe. Breng het geheel aan de kook.
 16. Na een half uur, ga je het vlees uit elkaar trekken. Je kan daar handschoenen of klauwen voor gebruiken. Bij mij was het zo mals dat ik het gewoon uit elkaar kon knijpen. Let wel op, het vlees is heeeeel heet.
 17. Roer de eindsaus door het vlees. Leg het vlees tussen een burgerbroodje, met wat coleslaw, augurk en eventueel wat extra barbecuesaus.

Smakelijk!

einde pulled pork burgers bbq marc devleesboerderij