Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Buffalowings met milde saus

Buffalowings met milde saus

Onze huisblogger Barbecue Marq houdt best van een pittig gerecht. Maar hij bepaalt wel graag hoe pittig het wordt. Daarom heeft Marc een zelfgemaakte saus gemaakt. Lekker voor over de kippenvleugeltjes.

Marc aan het woord: Wie kent ze niet? Buffalo wings, de kippenvleugeltjes met de pittig zure romige saus. Het is wel een gerechtje apart en je moet ervan houden. Ik vind ze heerlijk, maar ik moet ze niet te heet hebben. Niet het kaliber: mijn lippen staan in brand. De commercieel te kopen saus is vaak enorm scherp, daarom maak ik dit sausje zelf. Het is pittig, maar ook weer niet te pittig. Serveer de vleugeltjes als snack of apetizer.

Het gerecht is voor 8 personen als snack, heeft een voorbereidingstijd van 15 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten saus

 • 250 gram boter
 • 1/4 cup srirachasaus
 • 1 tl witte wijnazijn
 • 1/2 tl worshestershiresaus
 • 1/4 tl knoflookpoeder

vlees buffalowings met milde saus bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

Ingredienten overig

 • Keukenzout

Bereiding buffalowings met milde saus

 1. Maak de barbecue klaar voor volledig indirect. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een Kamado maak je gebruik van de heatdeflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur naast het midden. (Pellet)smokers zijn meestal helemaal indirect, dus daar hoef je niets extra te doen. De richttemperatuur voor de ketel is 150 graden Celsius.
 2. Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen.
 3. Strooi wat keukenzout over de wings heen.
 4. Gaar de wings 30 minuten indirect op de barbecue
 5. Draai de wings om smeer in met de saus en laat ze nog garen tot een kerntemperatuur van 75 graden.

Smakelijk!

 

einde buffalowings met milde saus bbq marc devleesboerderij