Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Texels Lamsschouder met rozemarijn

Lamsschouder met rozemarijn

Lamsschouder heeft van zichzelf al een goede smaak, sterk, maar niet overheersend. Gebruik daarom niet te veel kruiden, die gaan snel overheersen. Gelukkig weet Barbecue Marq dit ook en heeft hij een mooie licht gekruide 'rollade' gemaakt van het vlees. Het is bereid op de BBQ. Marc aan het woord:

Altijd lekker zo’n gerookte lamsschouder, maar hoe maak je hem lekker? Lamsschouder heeft voor lamsvlees best een aanwezige smaak, echter als je te veel met kruiden gaat werken dan raak je de mooie lamssmaak kwijt. In dit gerecht laat ik dan ook vooral de smaak van het vlees intact. Een beetje rozemarijn, wat peper en wat zout. Voordat je het vlees snijdt, haal je de rozemarijn eruit. Het heeft dan genoeg smaak afgegeven. Gebruik ook geen zwaar rookhout, dat heeft het vlees niet nodig. Ik maakte er groene boontjes en krieltjes bij, dit is heel eenvoudig erbij te maken in een aluminium bakje.

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 80 minuten en een rusttijd van 10 minuten.

Ingredienten kruidenmix

 • 2 knoflooktenen
 • Versgemalen zwarte peper
 • Versgemalen zeezout
 • Olijfolie
 • 4 takken rozemarijn

vlees lamsschouder met rozemarijn bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

midden lamsschouder met rozemarijn bbq marc devleesboerderij

Bereiding Texels Lamsschouder met rozemarijn

 1. Maak de barbecue klaar voor volledig indirect. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een Kamado maak je gebruik van de heatdeflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur naast het midden. (Pellet)smokers zijn meestal helemaal indirect, dus daar hoef je niets extra te doen. De richttemperatuur voor de ketel is 175 graden Celsius.
 2. Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen.
 3. Snijd het vlees zoveel mogelijk open, zodat er een oprolbare plak ontstaat.
 4. Vouw het vlees open en doe er peper en zout op. Snipper de knoflooktenen fijn en doe deze er ook op.
 5. Leg dan alle takken rozemarijn op verschillende plekken op het vlees en rol het op. (Laat de takken intact)
 6. Rol het vlees op en bind dicht met slagerstouw.
 7. Doe nog wat olijfolie, peper en zout rondom.
 8. Nu ga je roken. Gebruik niet te veel rookhout. Het is de bedoeling dat je een dun lijntje rook uit je barbecue hebt komen. Dit moet constant en voor langere tijd zijn. Dikke rookwalmen zijn niet de bedoeling. In dit geval gebruikte mijn pelletsmoker gevuld met appel pellets. Afhankelijk van het type barbecue is het handiger om blokken of snippers te gebruiken. Rook op een temperatuur van ongeveer 175 graden Celsius. Voeg je rookhout toe.
 9. Rook het vlees tot een kerntemperatuur van 53 graden, bij mij duurde dit 80 minuten. Probeer het vlees op de helft even om te draaien.
 10. Ik maakte er ondertussen nog krieltjes met rozemarijn en groene bonen in olijfolie bij. Dit gaat gewoon in een aluminium bakje naast het vlees.
 11. Als het vlees de kerntemperatuur heeft bereikt laat je het nog een dikke 10 minuten rusten.
 12. Trek de takken rozemarijn eruit en eten maar!

Smakelijk!

einde lamsschouder met rozemarijn bbq marc devleesboerderij