Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Flank steak rollade met pesto

Flank steak rollade met pesto

Flanks steak, oftewel bavette kun je hot & fast grillen en marineren. Of je kunt er een rollade van maken. Onze huisblogger Barbecue Marq aan woord:

Flank steak is een van mijn favoriete stukken steak. Meestal bak ik hem met wat peper en zout en maak een lekkere chimichurri erbij. Dat gaan we vandaag niet doen. Ik neem een flanksteak van Black Angus rund. Daar maken we een rollade van gevuld met pesto, gebakken pijnboompitjes, parmezaan en zongedroogde tomaten. Eigenlijk is het een heel eenvoudig recept, maar qua smaak super. Ik maakte er gegrilde groene asperges bij.

Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 20 minuten en een bereidingstijd van 45 minuten.

Ingredienten vulling

 • Handvol pijnboompitten
 • 12 zongedroogde tomaten
 • Parmezaanse kaas

vlees flank steak rollade met pesto bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

midden flank steak rollade met pesto bbq marc devleesboerderij

Bereiding Flank steak rollade met pesto

 1. Maak de barbecue klaar voor volledig indirect. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een Kamado maak je gebruik van de heatdeflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur naast het midden. (Pellet)smokers zijn meestal helemaal indirect, dus daar hoef je niets extra te doen. De richttemperatuur voor de ketel is 180 graden Celsius.
 2. Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen.
 3. Snijd het vlees ongeveer in een rechthoek, dat rolt beter op.
 4. Smeer de pesto aan de hele binnenkant.
 5. Strooi er Parmezaanse kaas op.
 6. Snijd de tomaten in blokjes en leg op de kaas.
 7. Bak de pijnboompitjes kort aan en leg er ook op.
 8. Rol dicht en bind vast met slagerstouw.
 9. Nu gaan je roken. Gebruik niet te veel rookhout. Het is de bedoeling dat je een dun lijntje rook uit je barbecue hebt komen. Dit moet constant en voor langere tijd zijn. Dikke rookwalmen zijn niet de bedoeling. In dit geval gebruikte mijn pelletsmoker gevuld met appel pellets. Afhankelijk van het type barbecue is het handiger om blokken of snippers te gebruiken. Voeg je rookhout toe.
 10. Rook het vlees tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius. Haal het dan van de barbecue af. Bij mij duurde dit ongeveer 45 minuten. Op de pelletsmoker zou ik het vlees op de helft even omdraaien.
 11. Het vlees moet nog even rusten. Zo trekken alle sappen terug in het vlees en ontspant het vlees zich. Dit resulteert in een malser en sappiger stuk vlees. Doe het vlees in een kom en dicht het af met twee lagen aluminiumfolie. Laat het nog 10 minuten rusten. Dan is het klaar om op te eten!
 12. (Grill ondertussen wat asperges erbij…)

Smakelijk!

einde flank steak rollade met pesto bbq marc devleesboerderij