Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Runderstoofpot van Black Angus

Runderstoofpot van Black Angus

Wil je deze Kerst kunnen barbecuen en tijd vrij willen hebben voor jouw gasten? Dan heeft onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq het perfecte recept voor jou. Het is vol van smaak en goed te bereiden. Marc aan het woord:

Wil je eens iets heerlijks op tafel zetten deze kerst? Wil je iets dat goed voor te bereiden is en toch op de barbecue kan, dan is dit misschien je gerecht. Het is een runderstoofpot van Black Angus riblappen. De saus is op basis van rode wijn en ontbijtkoek, een heerlijk smeuïge combinatie.

Eigenlijk is deze stoof best eenvoudig te maken. Je grilt het vlees eerst aan en rookt de groente. Dit is dan ook direct de meerwaarde van het gebruikmaken van de barbecue, je krijgt een heerlijk hout en grillsmaak. Daarna voeg je het vocht toe en laat je het een paar uurtjes pruttelen. Dekseltje open en lepelen maar! De rode wijn en de kruiden geven het geheel een heerlijke krachtige smaak. Je kan het direct opeten of bewaren tot de volgende dag en opwarmen. Bij het opwarmen kun je eventueel wat water toevoegen.

Het gerecht is voor 4-6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten/uur en een bereidingstijd van 3 uur/minuten.

Ingredienten saus

 • 375 ml rode wijn
 • 5 plakken peperkoek

vlees runderstoofpot van black angus bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

Overige ingredienten

 • 2 pastinaken
 • 4 worteltjes
 • 2 uien
 • Hele knoflook
 • Olijfolie
 • Verse tijm (4 takjes)
 • Verse rozemarijn (2 takken)
 • Water
 • 3 Laurierbladeren
 • Peper
 • Zout

midden runderstoofpot van black angus bbq marc devleesboerderij

Bereiding runderstoofpot van Black Angus riblappen

 1. Maak de barbecue klaar voor volledig direct. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een kamado maak je géén gebruik van de heat deflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je niet de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur in het midden. Smokers zijn meestal helemaal indirect en niet geschikt voor direct. De richttemperatuur voor de ketel is 225 graden Celsius.
 2. Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen.
 3. Schil de wortels, de pastinaak en snij de prei kort af.
 4. We gaan nu grillen en roken. Voeg een blokje rookhout toe aan je barbecue, ik koos voor els.
 5. Gril de riblap aan beide kanten kort gaar en haal van de barbecue af. Rook daarna de groente, de uien (met schil) en de knoflook (met schil) ongeveer 15-20 minuten. Groente neemt snel rooksmaak op.
 6. Haal de groente ook van de barbecue af.
 7. Snijd het vlees in blokjes. Zet de gietijzeren ketel op de barbecue (direct) en laat warm worden. Bak het vlees in wat olie aan alle kanten aan.
 8. Schil de uien en de knoflook, snijd in grove stukken.
 9. Voeg de groente toe en bak de groente mee.
 10. Schenk de rode wijn in de ketel, voeg ook de tijm, rozemarijn en de laurierbladeren toe.
 11. Vul de ketel aan met water totdat alles onder water staat.
 12. Bouw de barbecue om tot indirect en ga naar een temperatuur van 100-125 graden.
 13. Voeg na 2 uur de peperkoek toe. Ik doe dit een beetje op basis van hoe dit ik de saus wil hebben.
 14. Laat het geheel maximaal 3u pruttelen. Check elk uur even of er nog genoeg vocht/saus in de ketel zit, anders vul het aan met water.
 15. Breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk en fijne feestdagen!!

einde runderstoofpot van black angus bbq marc devleesboerderij