Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Zoete sriracha kalkoendrumsticks

Zoete sriracha kalkoendrumsticks

Wij houden van pittig eten en onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq ook! Mocht het nu 'te pittig' zijn, met een extra schepje honing haal je het scherpe randje er van af. Marc aan het woord:

Sriracha is een scherpe chilisaus afkomstig uit Thailand. Ik gebruikte deze pittige saus in combinatie met zoete rum en honing om er een pittig-zoete saus van te maken. Daarbij rookte ik kalkoendrumsticks op kersenhout. Kalkoendrumsticks zijn het meest smaakvolle en sappige deel van de kalkoen, het lekkerste dus. Door dit langzaam te garen blijft het lekker sappig en de kersenrook geeft een heerlijke houtsmaak aan de poten. Achteraf pull ik het vlees en roeren we de saus er lekker door. Veel plezier met maken en smakelijk!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 15 minuten en een bereidingstijd van 1.15 uur.

Ingredienten Rub

 • 1 el zeezout
 • 1 el zwarte peper versgemalen
 • ½ el chilipepervlokken
 • 2 el olijfolie

vlees zoete shriracha kalkoendrumsticks bbq marc devleesboederij

Ingredienten vlees

Ingredienten saus

 • 90 gram boter
 • 5 el honing
 • 40 ml sriracha saus
 • 3 el donkere rum
 • Lente-ui ter garnering

Bereiding zoete sriracha kalkoendrumsticks

 1. Bereid de rub door alle ingrediënten onder het kopje ‘rub’ met elkaar te mengen in een kom en goed door elkaar te roeren.
 2. Maak de barbecue klaar voor volledig indirect. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een kamado maak je gebruik van de heat deflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur naast het midden. Smokers zijn meestal helemaal indirect, dus daar hoef je niets extra te doen. De richttemperatuur voor de ketel is 175-200 graden Celsius.
 3. Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen.
 4. Breng de rub aan op de drumsticks.
 5. Nu gaan je roken. Gebruik niet te veel rookhout. Het is de bedoeling dat je een dun lijntje rook uit je barbecue hebt komen. Dit moet constant en voor langere tijd zijn. Dikke rookwalmen zijn niet de bedoeling. In dit geval gebruikte ik 2 blokjes kersenhout, afhankelijk van het type barbecue is het handiger om blokken of snippers te gebruiken. Rook op een temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius. Voeg je rookhout toe.
 6. Als de kerntemperatuur 60 graden Celsius is bereid je de laksaus. Bereid de laksaus door alle ingrediënten onder het kopje ‘laksaus met elkaar te mengen in een kom, in te koken en goed door elkaar te mengen.
 7. Als de kerntemperatuur 65 graden Celsius is, bij mij duurde dat 60 minuten, breng je de laksaus aan op het stuk vlees. Sluit het deksel.
 8. Bij een kerntemperatuur van 65 graden Celsius is het gerecht gereed. Haal het van de barbecue. Bij mij duurde de totale bereiding ongeveer 75 minuten. Hoe lang een gerecht moet garen hangt af van de begintemperatuur van je gerecht en van de (constante) temperatuur van je barbecue.
 9. Het lekkerste is om de sappige kalkoendrumsticks te pullen, in een kom te doen en daar nog wat laksaus over te gieten.

Smakelijk!

einde zoete shriracha kalkoendrumsticks bbq marc devleesboederij