Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Lamsspiesen zijn een van onze favorieten! Het is lekker mals en licht verteerbaar vlees. Perfect voor in de lente! Serveer er een frisse salade bij en wij zijn meer dan tevreden.  Onze vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq legt het stap voor stap uit. Marc aan het woord:

Afgelopen weekend maakte ik lamsspiesen op Australische wijze. Als basis gebruikte is lamsbout (schijf) van DeVleesboerderij.nl Ik bestelde een plak van de bout, zonder bot. Lamsvlees is vrij mals en licht verteerbaar, zeker de achterpoot. Daarom combineerde ik het met een frisse marinade van citroen, munt en knoflook. Daarbij serveerde ik een eenvoudige frisse salade en een yoghurtsaus met knoflook. Een heerlijk gerecht voor de lente!

Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 45 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingredienten salade

  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 75ml vers citroensap
  • 2 tl gedroogde munt
  • 125ml Griekse yoghurt
  • Verse zwarte peper
  • 4 tomaten
  • Rucola sla
  • Komkommer
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Verse salie

vlees australische lamsspiesen met citroen en knoflook bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

midden australische lamsspiesen met citroen en knoflook bbq marc devleesboerderij

Bereiding Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

  1. Haal het vlees uit de koeling, dep het af en verwijder het dikste vet. Snijd het vlees in blokken van 4 x 4 centimeter.
  2. Snijd de paprika’s in blokken van 3x3 centimeter.
  3. Maak de marinade met het citroensap, de helft van de munt en 1 geperste teen knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Doe het vlees en de marinade in een ziplock-zakje en marineer minimaal 30 minuten.
  5. Maak de barbecue aan voor direct grillen, temperatuur 180-200 graden Celsius.
  6. Snijd de tomaten, smeer in met olijfolie, doe er zout peper en vers gesneden salie op.
  7. Maak de yoghurtsaus door de yoghurt, de knoflook, munt en peper en zout.
  8. Rijg de paprika en het vlees op spiesen.
  9. Grill de spiesen op de barbecue tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius. Grill ook de tomaten.
  10. Serveer de borden met rucolasla, komkommer, de spiesen, de tomaten en de yoghurt-munt saus.

Smakelijk!

einde australische lamsspiesen met citroen en knoflook bbq marc devleesboerderij