Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Braziliaanse stijl Grainfed Picanha; molho à campagha (salade van het land)

Braziliaanse stijl grainfed Picanha; molho à campagha (salade van het land)

Vriend van DeVleesboerderij.nl Barbecue Marq gaat op de Zuid-Amerikaanse toer! Dit keer met een stuk grainfed picanha. Marc aan het woord:

Picanha is natuurlijk een fantastisch stuk vlees en goed bereid heeft het eigenlijk niets extra nodig dan wat zout en peper. Zeker als je een wat betere picanha hebt. Ik gebruikte deze keer een picanha van DeVleesboerderij.nl. Het was een grainfed picanha met een mooie vetkap. Wat doen de Brazilianen thuis met picanha. Precies, gewoon aan de spies en dan grillen. Dat is dan ook precies wat ik met deze picanha heb gedaan, ik voegde er wat limoenzout en peper aan toe, gaarde het op de perfecte temperatuur en combineerde het met een lekkere salsa. Dit keer een Braziliaanse Molho à campagha, een salade van het land of een boerensalade. Dit keer ook geen pittige salsa maar een fris-zure salsa.

Veel plezier met het maken van dit verrukkelijk gerecht.

Ingredienten salsa

 • 3 eetlepels rodewijnazijn
 • 3 eetlepels olijfolie
 • Versgemalen zeezout
 • ½ zoete ui in stukjes gesneden
 • Versgemalen zwarte peper
 • ½ groene paprika in stukjes
 • ½ rode paprika in stukjes
 • ½ gele paprika in stukjes

vlees braziliaanse stijl usa grainfed picanha molho a campagha salade van het land bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

Ingredienten overig

 • Citroen of limoenzout
 • Zwarte peper

midden braziliaanse stijl usa grainfed picanha molho a campagha salade van het land bbq marc devleesboerderij

Bereiding Braziliaanse stijl grainfed Picanha; molho à campagha (salade van het land)

 1. Haal het vlees 1 uur voordat je het gaat bereiden uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. Dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen.
 2. Maak eerste de salsa. Doe de rodewijnazijn en het zout in een kom. Roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan alles samen en roer goed door.
 3. Maak de barbecue klaar voor volledig direct. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een kamado maak je géén gebruik van de heat deflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je niet de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur in het midden. Smokers zijn meestal helemaal indirect en niet geschikt voor direct. De richttemperatuur voor de ketel is 175 graden Celsius. Neem een spies. Snijd de picanha vanaf de brede kant in drie dikke plakken van een centimeter of 4-5. Maak een rolletje van de plak en spies de drie stukken vlees.
 4. Als de barbecuegereed is grill je de picanha. Ik gebruik zelf meestal ‘grillgrates’. Die hebben het voordeel dat ze supermooie quadrillage maken, het vlees goed garen vanwege de infrarood warmte en er komen geen directe vlammen aan je vlees. Vet het rooster in met wat olie.
 5. Grill de picanha tot een kerntemperatuur van zo’n 51 graden. Dan is het vlees gereed. Laat het nog 10 minuten rusten.
 6. Bestrooi de picanha met citroenzout en versgemalen zwarte peper.
 7. Serveer de picanha met de molho à campanha.

Smakelijk!

einde braziliaanse stijl usa grainfed picanha molho a campagha salade van het land bbq marc devleesboerderij