Krokante kipfilet met romige pasta Linguine
Onze huisblogger Grillfun laat zien hoe een 'eenvoudige' maaltijd erg lekker smaakt!
Grillfun aan het woord:
Wij eten hier regelmatig pasta en hoe eenvoudiger hoe beter denk ik soms. Deze romige pasta met krokante kipfilet is makkelijk te maken. Wat het een ideale maaltijd maakt voor door de week. Mijn kinderen zijn gek op de krokante kipfilet en staat daardoor ook regelmatig op met menu of het nu in combinatie is met pasta of gebakken aardappelen met groenten.
In dit gerecht gebruikte ik Linguine wat een langwerpig soort pasta is gemaakt van durumtarwemeel. Het is eigenlijk gewoon een bredere versie van spaghetti en lijkt op fettuccine. Je kunt dit gerecht natuurlijk maken met iedere pasta die je zelf graag eet.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 250 gram kastanje champignons
- 500 gram Linguine of Spaghetti
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel koffiemelk
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- Parmezaanse kaas
- cornflakes
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- Handje vol verse platte peterselie
- 1 theelepel tijm
- Zout en versgemalen peper
Voorbereiding
- Maak de kipfilet schoon door de vetresten te verwijderen.
- Neem de cornflakes en maak deze klein in een schaal en zet apart.
- Neem een schaal en voeg hierin het ei met de koffiemelk, sambal en een beetje zout en versgemalen peper. Roer dit door elkaar met een vork.
- Haal nu de kipfilet door het ei mengsel en leg de kipfilet vervolgens in de cornflakes en zorg dat deze geheel bedekt is.
- Leg de kipfilet op een bord totdat je deze gaat bereiden.
- Maak de kastanje champignons schoon en snijd deze in plakken.
- Snipper een ui, knoflook en de verse peterselie.
- Rasp een handvol met Parmezaanse kaas.
Bereiding krokante kipfilet met romige pasta Linguine
- Zet een grote pan water op het fornuis en breng deze aan de kook.
- Kook de pasta al dente (beetgaar) in het kokende water met een beetje olijfolie. Ik voeg altijd een beetje olijfolie aan het water zodat de pasta niet gaat plakken.
- Fruit in de tussentijd de ui samen met de knoflook in een beetje olijfolie.
- Voeg vervolgens de kastanje champignons toe samen met de kruiden en bak deze voor twee minuten mee.
- Schenk de melk en slagroom toe aan de champignons en roer alles goed door elkaar en breng het langzaam aan de kook.
- Voeg de Linguine en Parmezaanse kaas toe en laat de saus indikken door regelmatig alles door elkaar te mengen.
- Proef de pasta en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
- Zet een pan op het fornuis en smelt een klontje boter en bak hierin de kipfilet goudbruin. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 72 graden.
- Serveer de krokante kipfilet samen met de pasta Linguine en strooi er een beetje peterselie over en geraspte Parmezaanse kaas.
Succes met het maken, groetjes Grillfun