Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Kruidige Shaslick spiezen van Kophaas van de BBQ

Kruidige Shaslick spiezen van Kophaas van de BBQ

Met shaslicks kun je alle kanten op. Grillfun weet daar wel raad mee! Dit keer met kophaas wat vetter is dan varkenshaas. Dus beter voor op de BBQ en daarom ook perfect voor shaslicks! Grillfun aan het woord:

De zomer is al lekker bezig en de barbecue gaat steeds vaker aan. Bij een barbecue kan natuurlijk een goeie shaslick niet ontbreken. In dit recept neem ik jullie mee hoe ik ze het liefste maak en natuurlijk eet. De kruidige kophaas in combinatie met paprika en rode ui van de barbecue maken het voor mij altijd een feest. Natuurlijk drink je er een lekker biertje bij en dit keer heeft Beerwulf.com weet twee mooie bieren geselecteerd die perfect passen bij dit gerecht. 

Wist je dat Shaslick een traditioneel gerecht is wat zijn oorsprong kent in Centraal-Azië. Het gerecht dat bestaat uit gemarineerd gegrild vlees is vooral populair in Turkije, Marokka, Rusland en andere voormalige Sovjetstaten. Shaslick bestaat in mijn recept uit kophaas maar wordt ook gemaakt van varkensvlees, lam en zelfs van kip. Dit is afhankelijk van persoonlijke smaak of gehanteerde religieuze regels.

Ingrediënten

 • 1 kg kophaas (voldoende voor 6 spiezen)
 • 1 rode paprika
 • 1 groene paprika
 • 1 grote rode ui
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 ½ theelepel zout
 • 1 theelepel peper
 • Olijfolie
 • Verse platte peterselie

product kruidige shaslick spiezen van kophaas op de bbq devleesboerderij grillfun

Voorbereiding

 1. Neem een kom en schenk hierin de olijfolie samen met de kruiden en roer alles goed door elkaar. De platte peterselie is voor de garnering en heb je nu nog niet nodig.
 2. Snijd de kophaas en verwijder eventueel het vlies als de slager dit nog niet gedaan heeft. Snijd de kophaas op het gewenste formaat in mooie blokken en voeg deze bij de marinade.
 3. Pel de rode ui en snijd deze in vieren en haal de ui uit elkaar. Voeg de ui bij de kophaas en marinade en roer alles goed door elkaar. De smaak van de ui trekt ook lekker in het vlees tijdens het marineren.
 4. Dek de kom met kophaas af en zet deze minimaal twee uur in de koeling.
 5. Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in ongeveer het zelfde formaat als het vlees.
 6. Haal het vlees uit de koeling en rijg het vlees met de uien en paprika aan spiesen. Ik gebruik het liefste metalen spiesen zodat je mooie grote shaslicks kunt maken. Wanneer je houten stokjes gebruikt is het verstandig om ze even een uur in het water te leggen zodat ze niet verbranden op de barbecue.

bbq kruidige shaslick spiezen van kophaas op de bbq devleesboerderij grillfun

Bereiding shaslick

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur rond de 200 graden.
 2. Leg de shaslick spiesen boven het directe gedeelte van de barbecue en grill ze aan alle zijden voor ongeveer 1 a 2 minuten.
 3. Verplaats ze hierna naar het indirecte gedeelte en meet of de kerntemperatuur 56 graden is. Wanneer de kerntemperatuur nog niet bereikt is sluit je de deksel tot de gewenste kerntemperatuur. 
 4. Snipper de platte peterselie en strooi deze als laatste over de shaslick voordat je hem gaat serveren.
 5. Serveer de shaslicks met een lekkere frisse saus of eet ze gewoon zonder saus zodat je het heerlijke gemarineerde vlees goed kunt proeven. 

eind kruidige shaslick spiezen van kophaas op de bbq devleesboerderij grillfun

Bieren

Er zijn weer twee mooie bieren uitgezocht waarvan de Dupont Voeux het beste paste bij het gerecht. Het bier is een saison-achtig bier met een body en beleving van een tripel. Het zoetige tilt het vlees omhoog, het kruidige, fruitige, iets aardse karakter past perfect bij de paprika’s en rode ui. De Boon Geuze Mariage Parfait was voor mij net iets te heftig door de rins en droog karakter van het bier maar misschien vindt jij dit wel een top bier. 

Succes met het maken, Groetjes Grillfun