Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Broodje gegrilde bavette van de BBQ

Broodje gegrilde bavette van de BBQ

Onze huisblogger Grillfun heeft ons weer verrast met een heerlijk recept van de BBQ! Grillfun maakt graag zijn sauzen zelf! Grillfun aan het woord:

Hoe gaaf is het om een geweldig brood te serveren dat gevuld is met heerlijk gegrild vlees. In dit recept neem ik jullie mee in één van mijn ultieme broodjes. Ik heb ervoor gekozen om een groot ciabatta brood te nemen maar je kunt er natuurlijk ook broodjes voor gebruiken of wat je zelf lekker vindt. De smaken van de gegrilde paprika met gesmoorde uien lekker gegrild vlees en een zelfgemaakte barbecuesaus. Loopt het water al bij jou in de mond! Ja dat dacht ik al en om het helemaal af te maken staat onderin het recept nog een geweldig bruin biertje wat je erbij kan serveren om het helemaal compleet te maken.

Ingrediënten

 • 500 gram Bavette
 • 1 rode paprika
 • 2 uien
 • 1 eetlepel basterdsuiker
 • 1 ciabatta brood
 • Cheddar kaas
 • Rucola
 • Zout en versgemalen peper

bommelerwaard bavette op de bbq devleesboerderij grillfun

Ingrediënten Barbecuesaus

 • 250 ml tomaten ketchup
 • 250 ml water
 • 2 eetlepels scherpe mosterd
 • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • 40 ml worcestersaus
 • 1 theelepel gemalen komijn
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder

gegrilde bommelerwaard bavette op de bbq devleesboerderij grillfun

Voorbereiding

 1. Haal de bavette ongeveer een uur voordat deze op de barbecue gaat uit de koeling en verwijder eventuele vliezen als de slager dit nog niet gedaan heeft.
 2. Pel de uien en snijd deze in ringen en hussel ze los.
 3. Rasp de Cheddar kaas in een bakje.
 4. Zet een pan op het fornuis voor de barbecuesaus. Voeg alle ingrediënten in de pan en roer alles goed door elkaar. Breng de saus aan de kook en laat deze rustig inkoken tot de gewenste dikte.

overzicht broodje gegrilde bommelerwaard bavette van de bbq devleesboerderij grillfun

Bereiding broodje gegrilde bavette op de BBQ

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor een indirect en direct gedeelte met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
 2. Neem een skillet of pan en schenk hierin een scheutje olijfolie samen met de uienringen. Voeg een eetlepel basterdsuiker toe en roer alles goed door elkaar. 
 3. Laat de uien rustig voor ongeveer 20 minuten smoren. Je kunt dit in de barbecue doen of gewoon binnen op het fornuis. Dit is namelijk sterk afhankelijk van hoe groot je barbecue is.
 4. Leg de rode paprika boven het directe gedeelte en laat hem zwart worden aan alle zijden. Let op dit is helemaal niet erg want dat halen we er allemaal weer af.
 5. Verwijder het vel van de paprika, de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
 6. Kruid de bavette met zout maximaal 30 minuten voordat deze op de barbecue gaat.
 7. Leg de bavette voor ongeveer 2 á 3 minuten boven het directe gedeelte en draai deze daarna om voor nogmaals 2 á 3 minuten. Wil je de bavette ook een mooi kleurtje geven dan kun je hem van te voren nog even inwrijven met een beetje olijfolie.
 8. Verplaats de bavette naar het indirecte gedeelte en controleer of de kerntemperatuur rond de 48 graden is. Wanneer de kerntemperatuur nog niet bereikt is kun je de deksel sluiten en de bavette indirect verder garen tot de gewenste kerntemperatuur.
 9. Haal de bavette uit de barbecue en leg hem op een plank met een theedoek erover.
 10. Snijd het ciabattabrood open en strijk de binnenzijde in met een beetje olijfolie en gril de binnenzijde boven het directe gedeelte tot deze krokant is.
 11. Snijd de bavette haaks op de draad in mooie plakken.
 12. Nu zijn we bijna klaar en gaan starten met het opbouwen van het broodje bavette. Strijk barbecuesaus op het onderste gedeelte van het brood en leg er vervolgens de bavette op, de paprika, uien en strooi lekker dik de geraspte cheddar kaas erover.
 13. Plaats het gevulde brood terug in de barbecue boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel tot de kaas mooi gesmolten is.
 14. Haal het brood voorzichtig uit de barbecue en leg hem op een mooie plank. Om toch wat groen te geven aan het brood heb ik er nog wat rucola overgedaan met barbecuesaus. Wanneer dit te gezond is kun je het natuurlijk ook weglaten J.
 15. Plaats de bovenzijde op het brood en snijd hem in vierstukken en serveer er een lekker bier bij.

Bier

Beerwulf.com heeft wederom twee bieren geselecteerd voor dit recept. Dit keer was de uitvoering iets anders dan dat ik vooraf in mijn hoofd had en kun je zien dat een bier match vinden een complex verhaal is zonder dat je het vooraf kunt proeven. Daarom heb ik dit recept een paar keer gemaakt om de smaak van het broodje bavette af te stemmen op de bieren. Uiteindelijk heb ik een geweldige match gevonden met de Troubadour Obscura wat een Belgisch bruin bier is met zoetig geroosterde smaken van karamel en gedroogd fruit. Een bruin bier dat iets zwaarder is gaat altijd goed met roodvlees en de tomatensaus sluit weer goed aan bij de geroosterde tonen uit het bier.

Succes met het maken en groetjes van Grillfun!