Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Beef Teriyaki met Ossenhaas van BBQ

Beef Teriyaki met Ossenhaas van BBQ

Grillfun maakt het liefst alles zelf, zo ook marinade voor Teriyaki. Dat is eenvoudiger dan dat het klinkt, Grillfun aan het woord:

Beef Teriyaki is echt een geweldig gerecht om te maken voor door de week gezien het lekker snel klaar is. Natuurlijk kun je de teriyaki saus in een potje kopen maar ik maak hem het liefste zelf. Wist je dat teriyaki een Japanse kooktechniek is, waarbij gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in een marinade van sojasaus? Hierdoor krijgt het vlees een speciale glans (teri).

In dit recept gebruik ik niet deze methode omdat het vlees op de barbecue gaat en vooraf gemarineerd is in teriyaki saus. Je kunt natuurlijk ook de bovenste techniek gebruiken waardoor de smaak minder hard in het vlees trekt.

Deze beef teriyaki maakte ik natuurlijk op de barbecue. Maar dat is natuurlijk niet noodzakelijk want je kunt de groenten gewoon binnen wokken en de haasbiefstuk bereiden in een grillpan. Zodat je hem ook gewoon kan bereiden voor door de weeks gezien het gerecht binnen 30 min op tafel staat. In dit gerecht kun je kiezen voor noedels of mie. Ik heb gekozen voor mie omdat mijn kinderen niet zo gek zijn op noedels.

Ingrediënten

 • 4 haasbiefstukken a 125 g
 • 500 g noedels of mie
 • 250 g champignons
 • 150 g groene asperges
 • 200 g sugersnaps
 • 1 rode paprika
 • 3 lente-uitjes
 • 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
 • zout en versgemalen peper

Ingrediënten Teriyaki marinade

 • 100 ml rijst mijn
 • 100 ml sojasaus
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels honing
 • 1 cm verse gember

Voorbereiding

 1. Neem een kom en voeg hierin de rijst wijn, sojasaus en honing. Pel de knoflook en pers deze in de kom samen met de rasp van ongeveer 1 cm gember. Roer alles goed door elkaar tot de honing is opgelost.
 2. Leg de haasbiefstuk in de marinade en dek deze af met vershoudfolie en plaats voor een uur in de koeling.
 3. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de rode paprika vervolgens in reepjes.
 4. Verwijder de uiteinden van de sugarsnaps en snijd de lente-uitjes in ringen.
 5. Maak de champignons schoon en snijd deze in vieren en snijd de groene asperges door de helft.

Bereiding voor Beef Teriyaki met Ossenhaas

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen. Of gebruik gewoon een grillpan om alles binnen te maken.
 2. Zet een pan met water op het vuur een kook de mie al dente en roerbak in de tussen tijd de groenten.
 3. Zet de wok op het vuur en schenk een scheut olijfolie in de wok als deze goed heet is en bak de sugersnaps samen met de asperges voor ongeveer 2 minuten. Voeg een theelepel Chinese vijfkruidenpoeder toe, zout en versgemalen peper.
 4. Voeg na twee minuten de rode paprika, champignons en de lente-ui toe en bak deze nog heel even mee.
 5. Wanneer de mie of noedels al dente zijn kunnen deze worden toegevoegd aan de groenten, roer alles goed door elkaar.
 6. Zet de wok weg en plaats er een deksel op zodat het eten nog warm blijft.
 7. Plaats het gietijzeren rooster in de barbecue en laat deze even goed heet worden voordat je de haasbiefstukken erop legt. Grill de haasbiefstuk aan beide zijden voor ongeveer twee minuten boven directe hitte. Verplaats ze hierna naar het indirecte deel van de barbecue en controleer of de kerntemperatuur 54 graden is. Is de kerntemperatuur nog onder de 54 graden? Sluit de deksel van de barbecue tot deze temperatuur bereikt is.
 8. Haal de haasbiefstuk van de barbecue en laat deze nog heel even rusten. In de tussen tijd kun je de borden opmaken door deze te voorzien van de mie met groenten. Snijd de haasbiefstuk in mooie repen en leg ze bovenop het gerecht. Dan is het nu eindelijk tijd op te smullen.

Bier: Bij dit gerecht hoort natuurlijk ook weer een bier, en dit keer ontving ik van Beerwulf.com de Brooklyn Sorachi Ace en een Bevog Rubeen. De match in dit recept was niet moeilijk gezien de Brooklyn Sorachi Ace perfect bij de smaak van teriyaki past. Sorachi Ace is een Japanse hop soort die een heel mooi fruitig karakter geeft wat voor een mooi contrast zorgt bij dit gerecht.

Succes met het maken, Groetjes Grillfun

Beef Teriyaki met Ossenhaas van DeVleesboerderij.nl door Grillfun.nl