Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Lamsburger met Avocado en Kruidenyoghurt

Lamsburger met Avocado en Kruidenyoghurt

Grillfun + lente = Lam = Lamsburgers! ... geen woorden meer nodig verder. Gewoon maken en smullen!

Grillfun aan het woord: De lente is begonnen en het wordt dan weer tijd voor mooie gerechten die passen bij het seizoen. Na alle regen en kou worden de temperaturen ook weer aangenamer. Voor veel Nederlanders is het dan weer tijd om de barbecue aan te steken. Dit keer maakte ik een heerlijke lamsburger die super eenvoudig is. De combinatie van de frisse kruidenyoghurt en de zachte smaak van avocado passen perfect bij deze lamsburgers die je gewoon subtiel gekruid kan kopen bij DeVleesboerderij en zelf online kan portioneren. Daarom spreekt deze combinatie voor zich en kun je er een heerlijke burger van maken.

Ingrediënten Lamsburgers

 • 2 lamsburgers online geportioneerd op 200gr
 • 2 broodjes
 • 1 avocado
 • 1 rode ui
 • klein zakje botersla
 • 1 tomaat
 • olijfolie
 • zout en versgemalen peper

Ingrediënten yoghurtsaus

 • 200 g Griekse Yoghurt
 • 3 eetlepels platte peterselie
 • 10 munt blaadjes
 • zout

Voorbereiding lamsburgers

 1. Snipper de peterselie en de munt en voeg deze samen met de Griekse yoghurt.
 2. Roer alles goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is. Voeg eventueel een beetje zout toe tot de smaak perfect is.
 3. Snijd de rode ui en de tomaat in ringen.
 4. Snijd de avocado in plakken maar doe dit pas als de burger op de barbecue gaat gezien een avocado snel verkleurt.
 5. Haal de lamsburgers uit de koeling als je de BBQ gaat aansteken en breng op smaak met zout en peper. Pas eventueel de burger aan op de maat van het broodje door er een bal van te maken en deze in het juiste formaat te drukken.

Bereiding

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
 2. Leg de lamsburgers op het gietijzeren rooster om mooie grillmarks te krijgen op de burger.
 3. Grill beide zijden van de lamsburger ongeveer 3 minuten tot het vlees loslaat van het rooster.
 4. Verplaats ze nu even naar het indirecte gedeelte zodat de broodjes erop kunnen en de kerntemperatuur van de lamsburgers 53 graden is.
 5. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met olijfolie en grill ze heel even boven het directe gedeelte.
 6. Nu alles klaar is kun je starten met het bouwen van de lamsburger. Neem hiervoor de onderzijde van het broodjes en verdeel de Griekse Yoghurt erover. Vervolgens leg je de sla op de Griekse Yoghurt, lamsburger, rode uien ringen, avocado, tomaat en als het laatste de bovenzijde van het broodjes.
 7. Steek er een leuke prikker doorheen of een gaaf mes en serveer deze lamsburger met zelf gemaakte frietjes of een lekkere salade.

Bierpairing: Bij een burger hoort natuurlijk een passend bier en dit keer heb ik weer twee toppers ontvangen van Beerwulf.com namelijk Ijwit van brouwerij ’t ij en Seefbier. Persoonlijk vond ik het Amsterdamse witbier het beste erbij passen. Dit bier wat door de wat dikkere body en alcohol ook wel eens een dubbel-wit wordt genoemd. Het zachte, romige mondgevoel vloeit over in de kruidenyoghurt. De koriandersmaak in dit bier sluit dan ook perfect aan bij het lam. Voor het beste resultaat serveer je het bier met een temperatuur van 6 graden. Het Seefbier was ook lekker maar vlakte de combinatie af waardoor het wel een lekker bier is maar geen match voor dit recept.

Succes met het maken, Groetjes Grillfun