Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Caesar Salade met gegrilde kippendijen

Caesar Salade met gegrilde kippendijen

Grillfun, onze huisblogger, helpt je altijd iets lekkers op tafel te zetten. Laat je niet foppen door het woord salade ... want je zit hierna echt gewoon vol ;-)

Grillfun aan het woord: De Caesar salade is een echte klassieker en daarom werd het tijd om deze heerlijke salade te maken met een eigen twist.
De caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini een hotel- en restauranteigenaar, en hij was zelfs een chefkok en afkomstig uit Italië. Caesar woonde in San Diego en werkte in Tijuana Mexico. De salade is niet bedacht maar ontstond uit nood op een druk moment in het restaurant. Er waren op dat moment geen ingrediënten voorradig en werd gemaakt met de resten die er waren. Toen mensen later terugkwamen in het restaurant en naar de salade vroegen wist Caesar dat hij iets speciaals had gemaakt. De salade is daarom ook vernoemd naar hem.
In mijn versie zitten natuurlijk meer ingrediënten dan in het orgineel en dit keer met heerlijke gegrilde kippendijen aan een spies.

Het ziet er niet alleen super gaaf uit maar de combinatie is echt super. Na het eten van deze maaltijd salade zit je echt vol maar denk je, nou ik wil nog wel een beetje. Het recept is natuurlijk weer super eenvoudig en staat binnen 45 minuten op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen Caesar Salade

 • 500 gr kippendijen
 • 1 zak romaine sla
 • 4 eieren
 • 8 plakken bacon
 • 2 sneetjes brood
 • 1 rode ui
 • Parmezaan kaas
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 teentje knoflook
 • zout en versgemalen peper
 • olijfolie

Ingrediënten dressing

 • 3 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 1 citroen
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 teentje knoflook
 • zout en versgemalen peper

Voorbereiding Caesar Salade

 1. Neem een kom en schenk hierin een flinke scheut olijfolie. Voeg hierna de paprikapoeder, uienpoeder en de zout en versgemalen peper toe en roer alles goed door elkaar.
 2. Pel het teentje knoflook en pers deze uit in de marinade en voeg daarna de kippendijen toe. Roer alles goed door elkaar zodat de kippendijen volledig zijn voorzien van de marinade.
 3. Dek de kom af met vershoudfolie en zet deze minimaal 2 uur in de koeling.
 4. Neem het brood en snijd hier vierkante plankjes van of sla deze stap over en koop croutons.
 5. Pel de rode ui en snijd deze één keer door de helft en snijd er daarna ringen van.
 6. Neem een mooie spies bij voorkeur een metalenspies en rijg hieraan de kippendijen voordat ze op de barbecue gaan. Gebruik je houten spiesen dan is het verstandig om ze minimaal 10 minuten in het water te leggen zodat ze niet verbranden op de barbecue.

Voorbereiding dressing

 1. Neem een kom en voeg de mayonaise toe samen met de mosterd.
 2. Snijd de kappersjes klein en voeg deze vervolgens aan de dressing toe samen met een geperste knoflook.
 3. Snijd een citroen door de helft en knijp deze uit boven de saus.
 4. Roer nu alles goed door elkaar en proef de smaak van de dressing. Voeg eventueel een beetje zout toe.
 5. Dek de dressing af met vershoudfolie en zet deze in de koeling totdat de caesar salade klaar is

Bereiding Caesar Salade met gegrilde kippendijen

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
 2. Zet een kleine skillet op de barbecue boven het directe gedeelte met een scheut olijfolie en voeg hierin de blokjes brood. Haal het brood uit de skillet als ze mooi bruin zijn en leg ze op een stuk keukenpapier. Vergeet niet de skillet van de barbecue te halen gezien we deze niet meer nodig hebben.
 3. Leg de bacon boven het indirecte gedeelte van de barbecue en de spiesen met kippendijen boven het directe gedeelte en sluit de deksel voor enkele minuten.
 4. Draai na een minuut of 4 de spiesen om en controleer of de bacon reeds krokant is. Sluit de deksel en controleer de bacon regelmatig. Wanneer de bacon krokant is kun je ze van de barbecue halen en op een stuk keukenpapier leggen.
 5. Verplaats de kippendijen naar het indirecte gedeelte tot de kerntemperatuur minimaal 73 graden is.
 6. Kook in de tussen tijd ook even de eieren. Zoals je ziet zijn ze bij mij hardgekookt maar als je ze 4 minuten kookt zijn ze nog zacht en misschien zelfs nog lekkerder als je er van houd.
 7. Je kunt in de tussentijd de borden al opmaken voor deze heerlijke caesar salade. Neem een mooie kom en start met een laag sla en daarna de uien, croutons, ei, bacon, geraspte Parmezaan kaas en voeg met een lepel op diverse plekken wat dressing toe. Leg nu de spies mooi over de kom zoals je kunt zien op de foto. Maak het af met een beetje dressing over de kippendijen en ga genieten.

Tip: Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze heerlijke caeser salade te maken in de grillpan in de keuken. Of het brood en de bacon en alleen de kippendijen spies op de barbecue.

Succes met het maken, Groetjes Grillfun