Alleen het beste vlees, zo tot de deur.

0 product(en) - €0,00

Luxe BBQ met entrecote, kip shaslick en Black Angus hamburger

Luxe BBQ met entrecote, kip shaslick en Black Angus hamburger

Soms heb je minder tijd, maar wil je wel lekker barbecuen. Kies daarom voor onze kant en klare BBQ easy pakketten, lekker simpel. Het woord simpel kent onze huisblogger Barbecue Marq daarentegen niet en hij heeft er weer allerlei lekkers bij gemaakt. Marc aan het woord.

Vandaag werk ik met het BBQ-pakket luxe van De Vleesboerderij. In dat pakket zitten mooie entrecotes, een paar hamburgers van Black Angus rund en een paar gekruide kip-shaslicks. In dit recept ga ik me niet richten op het bereiden van het vlees maar op de bijgerechten. Voor bij de entrecote maak ik een heerlijke rode chimichurri. Bij de kip-shaslick maak ik een heerlijke pindasaus en bij de hamburgers een heerlijke rode barbecuesaus.

Ingredienten chimichurri

  • 1 rode paprika
  • 1 rode puntpaprika
  • Hele knoflook
  • handje gesneden verse koriander
  • Stuk of tien losse blaadjes koriander
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 50 ml rode wijn azijn
  • 50 ml olijfolie
  • 5 druppels citroensap
  • ½ tl zout
  • ½ tl peper
  • 1/3 tl chilipoeder liefst gerookt
  • 100 ml tomatenfrito

chimichurri luxe bbq met entrecote kip shaslick en black angus hamburger bbq marc devleesboerderij

Bereiding chimichurri

  1. Ik maak mijn barbecue klaar voor volledig direct. Bij de Kamado houdt dat in dat ik de Heat Deflector niet gebruik, bij de Weber betekent dit dat ik mijn vuur in de midden zone maak. De richttemperatuur voor mijn dome is ongeveer 150 graden. Wat mij betreft maak je deze chimichurri even voordat je je vlees/visgerecht maakt. Dan hoef je de barbecue ook geen twee keer op te stoken.
  2. Ondertussen snijd ik de rode paprika in reepjes en de puntpaprika ook. Ik smeer er een beetje olijfolie overheen.
  3. Dan neem ik een hele knoflook, snijd er de top vanaf (zodat alle teentjes open zijn). Doe er wat aluminiumfolie omheen, maar wel zodat de bovenkant openblijft en schenk er wat olie op.
  4. Dan ga ik de paprikastukjes grillen en de knoflook poffen. Als de paprika zacht is en een beetje zwart kun je deze van de barbecue afhalen en in stukjes snijden. Als de knoflookteentjes zacht zijn kun je deze ook van de barbecue halen.
  5. Ik doe alles in een mixbeker, de paprikastukjes, koriander, oregano, rode wijnazijn, olijfolie en de frito. De knoflookteentjes knijp je uit de bol en voeg je ook toe.
  6. Dan alles goed mixen met de staafmixer. Daarna maak ik het op smaak met peper, zout en chilipoeder.
  7. Als laatste snijd ik de losse blaadjes koriander fijn en roer ze nog erdoor. Laat het geheel een uurtje koelen en doe het dan lekker over je entrecote.

vlees luxe bbq met entrecote kip shaslick en black angus hamburger bbq marc devleesboerderij

Ingredienten vlees

Ingredienten zelfgemaakte pindasaus

  • 1 teen knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 125-150 ml kokosmelk
  • Sambal oelek
  • Een paar gehakte pinda’s

Bereiding zelfgemaakte pindasaus

  1. Pers de knoflook en doe in een kommetje.
  2. Rasp de gember en doe in het kommetje.
  3. Fruit de gember en knoflook met wat olie in een pannetje.
  4. Voeg de ketjap manis toe en roer door.
  5. Voeg dan de pindakaas toe en roer door.
  6. Schud of roer de kokosmelk goed door, voeg dan al roerend toe in het pannetje.
  7. Maak de pindasaus eventueel op smaak met wat sambal.

Ingredienten zelfgemaakte barbecuesaus

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 250 ml tomaten passata
  • 1 eetlepels honing
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1,5 eetlepel Worcestersaus
  • 2 theelepels mosterdpoeder
  • 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • Chilipoeder

Bereiding barbecuesaus

  1. Neem een pannetje en doe daar alle ingrediënten in.
  2. Breng het aan de kook en laat het rustig inkoken tot je de juist dikte hebt bereikt.
  3. Laat de saus afkoelen om te gebruiken

Bereiding entrecote, Black Angus hamburger en kip-shaslick

Het vlees grill ik allemaal tegelijkertijd op de barbecue op directe hitte. De entrecote grill ik aan beide zijden tot een kerntemperatuur van 52 graden, daarna doe ik er wat versgemalen zwarte peper en zout op. De hamburger grill ik ook aan beide zijden, tot een kerntemperatuur van 52 graden. De spiesjes met kip moeten gegrild worden tot minimaal 72 graden kerntemperatuur.

Eet smakelijk!

einde luxe bbq met entrecote kip shaslick en black angus hamburger bbq marc devleesboerderij